Prezi

Cijfer van bezoekers: 
Gemiddelde: 7.9 (472 stemmen)
Voor Windows, Mac OS X en Linux
Webapplicatie in de cloud
Voor Android en iOS

Prezi is een gratis webapplicatie om op een heel eenvoudige manier goed uitziende presentaties te maken. Door sommigen wordt het een echte PowerPoint-killer genoemd. Tekst, plaatjes, YouTube-filmpjes, pdf'jes en Flash-animaties kunnen allemaal toegevoegd worden. Maar u kunt natuurlijk ook zelf tekenen en tekst, achtergronden, kleuren of pijltjes invoegen.

Om Prezi te gebruiken om presentaties te maken moet u eerst gratis een account aanmaken, daarna kunt u online gelijk aan de slag. U krijgt als u inlogt een korte tutorial waarbij u zelf aan de gang moet om de principes van Prezi te doorgronden. En binnen tien minuten kunt u uw eerste 'Prezi's' maken.

Prezi combineert presentaties met elementen uit mindmappen. In plaats van losse 'slides' zoals bij PowerPoint gebruikt Prezi één scherm om alle onderdelen in te rangschikken. Door een pad te creëren (1,2,3,4 enzovoort) kunt u de volgorde aangeven waarin de items getoond worden.

Omdat beelden meer zeggen dan woorden: een mooi voorbeeldje van een Prezi staat hier. En dan kunt u gelijk zien wat u allemaal kunt met Prezi. Nadat u een Prezi heeft gemaakt kunt u deze opslaan op uw pc of Mac en vertonen. Dit kan met de gratis programma's voor Windows en Mac, waarmee u Prezi's kunt presenteren en synchroniseren. Voor het bewerken en maken van Prezi's met de Windows- en Mac-versie moet u de betaalde Pro-variant hebben (online kunt u wel gratis Prezi's maken). Er is ook een Prezi Viewer voor de iPad, iPhone en Android.

De gratis online versie van Prezi heeft als nadelen dat er een logo van Prezi op de presentatie komt en dat de 'Prezi' op de website opgeslagen wordt en publiekelijk toegankelijk is. Als u dit niet wilt dan moet u betalen voor privé-opslag. Ook kunt u dan offline presentaties maken en uw eigen logo toevoegen.

Maar als u geen geheimen heeft, kunt u simpel en snel met de gratis versie van Prezi mooie en flitsende presentaties maken die net even anders zijn dan die van PowerPoint. Voor mensen die PowerPoint-moe zijn is Prezi een aanrader.

Categorie: 
Presentatie
Licentie: 
Freeware met beperkingen
Beperkingen: 
Gemaakte presentaties zijn openbaar!
Taal: 
Engels
Website: 
Download: 

Registreer gratis bij Prezi met 100 mb online opslag en maak gratis Prezi's
(bedenk wel dat gemaakte presentaties openbaar zijn voor anderen in de gratis versie)

Download Prezi voor Windows (gratis versie alleen voor bekijken Prezi's)
Download Prezi voor Mac (gratis versie alleen voor bekijken Prezi's)

Installatie: 
Let op bij de installatie

Let op!
De gratis online versie van Prezi heeft als nadelen dat er een logo van Prezi op de presentatie komt en dat de 'Prezi' op de website opgeslagen wordt en publiekelijk toegankelijk is. Als u dit niet wilt dan moet u de betaalde versie kiezen.

Raad deze download aan (twee keer klikken): 
 


Ook op GratisSoftware.nl:

Reacties

ik vind het handig voor mijn spreekbeurt

Ik snap niet hoe je een prezi maakt?

leuk

grappig

het is denk ik leuk alleen het moet via Facebook/linkdin balen

544 MB download en na installatie bijna 1 GB aan gebruikte schijfruimte, Kidding right...? Mijn Office 2010 gebruikt nog minder.

De gratis online versie van Prezi heeft als nadelen dat er een logo van Prezi op de presentatie komt en dat de 'Prezi' op de website opgeslagen wordt en publiekelijk toegankelijk is.

Wat moet je dan met die rommel. Ontoelaatbare privacyschending.

ja he

echt te gek

Ja dat begrijp je goed Nelis!

Pagina's

Reageren

Plain text

  • Adressen van webpagina's en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Regels en paragrafen worden automatisch gesplitst.
Verplichte controlevraag
Om spam tegen te houden
portu_al