Prezi

Cijfer van bezoekers: 
Gemiddelde: 8 (369 stemmen)
Voor Windows, Mac OS X en Linux
Webapplicatie in de cloud

Prezi is een gratis webapplicatie om op een heel eenvoudige manier goed uitziende presentaties te maken. Door sommigen wordt het een echte PowerPoint-killer genoemd. Tekst, plaatjes, YouTube-filmpjes, pdf'jes en Flash-animaties kunnen allemaal toegevoegd worden. Maar u kunt natuurlijk ook zelf tekenen en tekst, achtergronden, kleuren of pijltjes invoegen.

Om Prezi te gebruiken om presentaties te maken moet u eerst gratis een account aanmaken, daarna kunt u online gelijk aan de slag. U krijgt als u inlogt een korte tutorial waarbij u zelf aan de gang moet om de principes van Prezi te doorgronden. En binnen tien minuten kunt u uw eerste 'Prezi's' maken.

Prezi combineert presentaties met elementen uit mindmappen. In plaats van losse 'slides' zoals bij PowerPoint gebruikt Prezi één scherm om alle onderdelen in te rangschikken. Door een pad te creëren (1,2,3,4 enzovoort) kunt u de volgorde aangeven waarin de items getoond worden.

Omdat beelden meer zeggen dan woorden: een mooi voorbeeldje van een Prezi staat hier. En dan kunt u gelijk zien wat u allemaal kunt met Prezi. Nadat u een Prezi heeft gemaakt kunt u deze opslaan op uw pc of Mac en vertonen. Er is ook een Prezi Viewer voor de iPad.

De gratis versie van Prezi heeft als nadelen dat er een logo van Prezi op de presentatie komt en dat de 'Prezi' op de website opgeslagen wordt en publiekelijk toegankelijk is. Als u dit niet wilt dan moet u betalen voor privé-opslag. Ook kunt u dan offline presentaties maken en uw eigen logo toevoegen.

Maar als u geen geheimen heeft, kunt u simpel en snel met de gratis versie van Prezi mooie en flitsende presentaties maken die net even anders zijn dan die van PowerPoint. PowerPoint slides kunnen trouwens ook geïmporteerd worden in Prezi. Voor mensen die PowerPoint-moe zijn is Prezi een aanrader.

Categorie: 
Presentatie
Licentie: 
Freeware met beperkingen
Taal: 
Engels
Website: 
Download: 

Registreer gratis bij Prezi met 100 mb online opslag
(kies Public/Free en klik op Get - bedenkt wel dat gemaakte presentaties openbaar zijn voor anderen in de gratis versie)

Raad deze download aan (twee keer klikken): 
 


Reacties

echt te gek

Ja dat begrijp je goed Nelis!

Ja goed zo nelis! helemaal lekker ! xxx

Beste allemaal, begrijp ik nu dus nu goed dat prezi niet gratis is te downloaden?

Kun je die magische bewegende beelden zoals in Prezi ook in Powerpoitn 2010 doen? en ja hoe moet dat dan

ja hoor je kan wel iets soortgelijks maken in powerpoint 2010, het is wel bewerkelijker, maar toch

check http://www.youtube.com/watch?v=KVwzAx2o20A

grtz Hans

Beste prezi gebruikers,

Tegenwoordig kun je door middel van een studenten e-mail adres je account upgraden. hierdoor kun je instellingen naar private. hiermee deel je dus geen presentatie alleen natuurlijk als je het zelf wilt. Kost niks en toch de veiligheid dat niet iedereen je presentatie kan zien

groeten

Beste Kevin,

Hoe kun je dit instellen / upgraden?
Groeten,

Annemijn

HOE MAAAK JE POUWER POINT PRAZI

"Als je presentaties dus het daglicht niet kunnen verdragen dan kun je dit programma niet gebruiken".
Onbenul, wel eens gehoord van een zakelijke presentatie die niet door derden/concurrenten mag worden gezien?
Wat interesseert mij die animaties, het gaat er om wat er inhoudelijk wordt gepresenteerd -to the point, daarom het het ook Powerpoint- en niet om een zoompje hier of daar.
Prezi is alleen bedoeld om je over te halen $ 59,- per jaar te betalen. No sale. Of dacht je soms dat ze jou een plezier willen doen?

Pagina's

Reageren

Plain text

  • Adressen van webpagina's en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Regels en paragrafen worden automatisch gesplitst.
Verplichte controlevraag
Om spam tegen te houden
portu_al