Microsoft Security Essentials

Cijfer van bezoekers: 
Gemiddelde: 8.1 (1501 stemmen)
Voor Windows

Microsofts virusscanner Microsoft Security Essentials (MSE) biedt basisbescherming tegen virussen, rootkits en spyware en is ook in het Nederlands te verkrijgen. Security Essentials heeft een overzichtelijke interface en gratis updates. MSE is zeer gebruikersvriendelijk, u heeft er geen omkijken naar, maar voor betere bescherming kunt u andere gratis virusscanners downloaden.

Microsoft Security Essentials is de gratis opvolger van het geflopte (betaalde) Microsoft Live OneCare. De interface is overzichtelijk en de systeembelasting heel redelijk. Uit tests van virusscanners komt MSE de laatste tijd vrij slecht naar voren, waarbij de beschermingsgraad zo rond de 90% of lager ligt. Microsoft heeft in september 2013 ook toegegeven dat MSE alleen bedoeld is om basisbescherming te bieden aan Windows-gebruikers.


Een overzichtelijke Nederlandse interface

Voordeel van Microsoft Security Essentials is dat er geen reclame in de interface getoond wordt en dat niet steeds geprobeerd wordt om u te laten upgraden naar een betaalde versie. Ook is de bediening zeer eenvoudig en hoeft u niet te registreren. Maar wat betreft bescherming zijn er dus betere gratis virusscanners.

Categorie: 
Anti-virus
Versienummer: 
4.6.305
Laatst gewijzigd: 
10 september 2014
Licentie: 
Freeware
Taal: 
Nederlands en Engels
Geschikt voor: 
Windows Vista/7
Download: 

Download Microsoft Security Essentials
(Kies achter Nederlands uw versie: Windows Vista/7 32-bits of Windows Vista/7 64-bits en klik Download)

In Microsoft Security Essentials zelf kunt u altijd controleren of u de laatste versie heeft onder het menu Help - Microsoft Security Essentials-upgrade uitvoeren.

Voor Windows 8 is MSE niet beschikbaar maar zit het vergelijkbare Windows Defender standaard ingebouwd

Installatie instructies: 

Tijdens de installatie wordt gecontroleerd of u over een geldige, legale versie van Windows beschikt. Andere virusscanners kunt u beter uitschakelen of de-installeren als u Security Essentials probeert.

 


Reacties

Prima software vervangt windows defender is als het ware de opvolger scant lekker snel.
Prima in combinatie met de windows firewall, nog nooit 1 bedreing gehad

vraag,moet ik windows firewall nog instellen voor mse.

Heb jij ook een firewall op je wc

Ik heb deze Antivirus software al een half jaar uitgeprobeerd op mijn Acer Laptop met Windows Vista 32 bit en nog nooit last gehad van virussen of Spyware.
Ik heb op mijn Desktop PC met 2 harde schijven met Windows 7 Premium en Ultimate beiden legale in de PC winkel aangeschafte versies Kaspersky Anti Virus, ook legaal aangaschaft voor 3 PC's bij Kaspersky Lab en hoewel het veel van je PC vergt zeer tevreden over. De licentie is over 37 dagen verlopen en ik ben van plan om SE er op te zetten, want waarom betalen voor Kaspersky als Microsoft uitstekende Anti virussoftware gratis levert.
Met de updates voor SE heb ik nooit problemen gehad omdat ik standaard Widows Update AAN heb staan en SE dan automatisch wordt geupdate. Als de PC meerdere dagen niet gebruikt is en ik hem aan zet controleer ik SE altijd en kan het zijn dat ik handmatig moet updaten, maar dat is bij Kaspersky ook zo.
Ik ben zeer tevreden over Security Essentials, het doet wat het moet doen met weinig belasting van het PC geheugen.

ja het is inderdaad een top virussanner

is gewoon goed en snel update gaat nog niet helemaal oke maar handmatig 3 maal perdag. ingediend door bob

Waar kan ik zien welk versienummer er geïnstalleerd is?

Klik op het pijltje (driehoekje) naar beneden naast Help en kijk onder Informatie over...

Bedankt voor de info.

wat heb je nu aan MSE als je zelf achter de updates moet aanrennen. een goede scanner doet dat zelf, maar ja gratis is vaak met gebreken.

gebrek gebrek haha,lekker betalen en dan nog slecht uit de av test komen tja is maar hoe je het bekijkt sterkte.

over welke betaalde software heb je t dan? en over welke betaalde software heb je t dan niet?

alleen norton is goed maar 65 euro voor 2 computers en dat voor een uurtje interneten per dag nee geef mijn maar mse.

Norton goed??? MSE haalde er bij mij een trojaan uit. Die Norton niet had gezien 11 maanden niet dusss. MSE doet wat het moet doen, werkt licht op het systeem. Dus geen andere betaalde versie hier meer op de pc. GOED is GOED

NORTON is gewoon één van de ergste virussen die je op je pc kunt hebben!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Het steelt heel veel geheugen en maakt je pc netelijk traag!

Geachte lezers
Gewoon instellen elke dag snelle scan dan gebeurt het elke dag automatisch.

Groetjes Sjaak

Als je iedere dag een quickscan in planned, en daarbij aanvinkt dat MSE dan eerst moet kijken voor nieuwe updates is er niets aan het handje.

Ik vind het alleen jammer dat er mogelijkheid binnen MSE is dat je in kunt stellen bv bij startup dat hij gaat kijken naar nieuwe virusdefinities, zoals het eigenlijk hoort. Nu moet je soms wel 8 uur wachten voordat hij gaat kijken voor nieuwe updates. Hij update 3x per dag en als je pech hebt bv als je de computer korter dan 8 uur aan hebt dan moet je weer 8 uur wachten totdat de virusdefinties 24 uur oud zijn dan gaat hij pas kijken.
Als je goed beveiligd wil zijn dan moet hij dit gelijk doen bij het opstarten van je pc en dan moet het niet uitmaken hoevaak je de pc aan en uit zet. jammer MSE ik hoop dat er binnenkort een programma update komt die dit mogelijk maakt. Probleem is al lang bekend bij MSE kijk maar op het forum van MSE.

stomme vraag natuurlijk van mij maar hoe doe je dat?

via de taakplanner doet mse het wel je kan 2of 3keer een taak plannen.

via de taakplanner doet mse het wel je kan 2of 3keer een taak plannen
hoe doe je dat in windows 7

MSE ervaar ik als een prettig en makkelijk funktionerend programma. Mijn bezwaar ertegen is dat het - voor zover mij bekend - vrijwel geen andere programma's voor beveiliging naast zich duldt, zodat het niet meer mogelijk is af en toe ter contrôle een scan door een andere applicatie uit te voeren. Denk ik...........

typisch staaltje egoisme van microsoft. zij gunnen een ander het daglicht niet.

Geen enkel antivirus duldt een ander antivirus naast zich. 2 antivirus programma's installeren, is om problemen vragen.

Clamwin en Chica PC Shield is er ook nog. Windows ziet dat niet als virusscanners, wordt niet vermeld in het beveilingscentrum maar doen wel hun werk. Chica PC Shield heeft een key nodig maar die is zo te vinden op het internet, die key is wel van zijn tweelingbroer die buiten de naam identiek hetzelfde beeld heeft.

chica pc pc shield is gewoon de oude malwarebytes

Threatfire, Immunet Protect (gratis versie), Malwarebytes Pro, Prevx, Zemana AntiLogger, lopen probleemloos naast MSE. En er zijn ongetwijfeld nog meer beveiligingsprogramma's die ongehinderd naast MSE kunnen draaien. Hoe kom je erbij dat er naast MSE niks draait?

met avast draait mijn pc sneller...

Ja, AVAST is een toppertje!

wel avast???ik heb een proefversie voor 30 dagen net geinstalleerd maar ik doe de eicar test en noppes avast reageert niet, dus die vliegt, nu ga ik deze eens proberen ! ik laat nog wel iets horen grts

Heeft MSE ook een e-mailscanner?
Voor als je je e-mail gaat binnen halen dat dit programma gaat scannen op virussen?

Groet

Joost

MSE heeft zeker een E-mail scanner. Werkt zorgeloos. Ook virusupdates worden (bij mij) automatisch binnengehaald. Ik ben overtuigd geraakt van de kwaliteit en alle PC's en laptop overgezet op MSE.

Waar vind ik de instellingen voor de e-mail dan ik was norton gewend.

Er zit geen voortgangscanner op,scant bij het openen van je mail werkt netzo goed.

zeer eenvoudig in gebruik

Heel erg makkelijk programma. Ik heb dit programma tijdelijk omdat ik een bestelling heb, maar ik vind het zeker niet slecht. Het programma is goed in combinatie met Windows Firewall. Tot nu toe nog geen bedreigingen binnen gehad, terwijl ik altijd op sites zit met Trojan Horse's! Maar dat komt omdat Norton 360 natuurlijk veel beter is en het is niet Free.
Dit programma is een aanrader voor mensen die geen interesse hebben in Norton/Bullguard/McAfee ect.

Ik had versie 1.0.1611.0, ik nam aan dat dit een soort update was, de MSE-site zei er niks over.
Ik heb hem gedownload, bij de installatie moest ik eerst de oude versie deïnstalleren, vervolgens heb ik de nieuwe geïnstalleerd, inclusief het bijwerken van de definities, tenslotte keek ik naar de versie.... 1.0.1611.0.
Iemand enig idee hoe dat zit? Heeft het wel zin om nieuwe versies te downloaden als je toch dezelfde versie krijgt?

De Nederlandse versie is schijnbaar nog niet bij het nieuwe nummer aanbeland. Als je MSE al hebt kun je beter via het interne update-mechanisme bijwerken.

Ook ik heb de nieuwste versie (?) gedownload, de oude versie verwijderd en de zojuist gedownloade versie geinstalleerd. Vervolgens blijk ik nog steeds op de oude versie1.0.1611.0 te zitten. Gelieve informatie over updates pas vrij te geven als deze ook inderdaad beschikbaar is om te downloaden en graag even controleren!!!

ik heb de nieuwste gedownload in het nederlands.
1.0.1959.0

waar dan? ik heb het geprobeerd op de site van Microsoft, de oude verwijderd, de nieuwe geïnstalleerd en... heb toch weerde oude versie?!

Download Microsoft Security Essentials
(klik op Nu downloaden, daarna kunt u taal en besturingssysteem kiezen: Windows XP, Windows Vista/7 32-bits of Windows Vista/7 64-bits)
hier op de pagina,boven.

Zojuist kwam volautomatisch de upgrade naar de Nederlandstalige versie 1.0.1961.0 binnen.

Heb gehoord dat Microsoft Security Essentials het beste virus programma is.

Kon update 3.5 niet updaten. Pas na 't formatteren wel.

Vraagje:

Is MSE (NL) stabieler, lichter ten opzichte van AVG Internet Security 9.0 ???

Die ervaring heb ik wél, na installatie heb je er geen omkijken meer naar en hij werkt stil op de achtergrond, ook tijdens de wekelijkse scan werken andere programma's zonder enige vertraging gewoon door.

weet iemand of het ook mogelijk is een regelmatige scan uit te voeren via de windows taakplanner in windows 7 of een site waar deze informatie staat?

Met microsoft-security-essentials werkt mijn
computer traag bij het openen van programma's.
De laatste update was twee-dagen oud.
Auto update blijft een misterie.

Ik ben terug naar Avast en alles werkt weer snel.

Groetjes Frits.

Pagina's

Reageren

Plain text

  • Adressen van webpagina's en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Regels en paragrafen worden automatisch gesplitst.
Verplichte controlevraag
Om spam tegen te houden
denema_ken