Microsoft Money Plus SunsetReacties

Na installatie van Windows 10 werkte MS Money niet meer. Na een registry change kwam die gelukkig weer tot leven en heeft zeker een week goed gewerkt. Tot gisteravond laat heb ik er nog in zitten werken. Vanmorgen kon ik geen transactie meer aanmaken. Transacties verwijderen of veranderen is geen probleem. Ik heb de registry terug veranderd, opnieuw opgestart maar transacties aanmaken doet die gewoon niet. Rest me niets anders dan steeds transacties te veranderen.

Net windows 10 geinstaleerd en krijg mijn ms money ook niet meer aan de praat.
windows 10 terug afgegooid en werk terug op 8.1 dat wel toelaat goed te werken met MS money.

MS Money Sunset werkt perfect onder Windows 10, maar er zit wel een addertje onder het gras. Tijdens het installeren van Windows 10 moet men er op letten dat Edge niet wordt geconfigureerd als standaardbrowser. De standaardbrowser moet IE11 zijn. MS Money is namelijk te gebruiken als IE vervanger mits IE dus ook als browser op de pc werkt. Ik liep ook tegen dit probleem aan, Money vraagt namelijk naar een browser IE6 als er geen standaard IE browser in Windows 10 is geconfigureerd. In de oudere versies was dat geen probleem omdat in Windows een IE altijd werd geïnstalleerd. In Windows 10 heeft Microsoft echter de voorkeur voor Edge hoewel IE11 wel wordt geïnstalleerd maar niet in de app lijst voorkomt.
Werkwijze: Stel in de oude Windows versie IE in als standaard browser. Tijdens de upgrade: schakel het vinkje bij Edge uit en daarmee kies je automatisch voor het behouden van de oude standaardbrowser, een IE versie dus.
Vervolgens MS Money installeren en het werkt. Vermoedelijk werkt het ook als MSMoney al in de oude versie is geïnstalleerd, mits je Edge maar afvinkt.

Herman, you are the man!

Ik krijg het programma niet aan de praat. Eigenlijk weet ik niet zo goed wat je met stap 4 bedoelt ...

heb de sunset versie van money kreeg deze wel aan de gang op win 7 zo als vervolg op de oude money
ben sinds kort over op win 8 en je raad hed al sunset is niet meer te installeren proost

ik baal er ook van, ik gebruik al jaren 97....nu in win 8...vergeet t maar:-(
Ben op zoek naar een gelijkwaardig programma, maar is moeilijk te vinden, hoeft niet gratis te zijn.

Ik had ook Money, maar toen die uit de lucht ging heb ik Quicken 2010 de Luxe aangeschaft en alle data uit Money geconverteerd.
Ik werk hier al jaren mee en werk misschien nog wel beter als Money.

Mijn Money 97 werkt prima op Windows 7, mits je de computer op 32 bits instelt.
Ik ben een beetje bang voor Windows 8, iemand ervaring?
Money is nog steeds het beste boekhoudprogramma dat ik ken voor privé gebruik. Ik gebruik het nog elke dag. Heel jammer dat geen enkele softwareboer hier handel in ziet.

Werkt ook op 64 bits. Ik heb zelf wel de ultimate versie. Hoop dat Windows 10 ook gaat lukken. Helaas vind ik zelf het risico van een overgang te groot. 10 zal best toegevoegde waarde hebben, maar ik heb niet echt het gevoel dat ik iets mis. En Money NL zou ik niet graag kwijt raken. Gebruiker vanaf het begin.

Reageren

Plain text

  • Adressen van webpagina's en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Regels en paragrafen worden automatisch gesplitst.
Verplichte controlevraag
Om spam tegen te houden
frank_ijk