Java

Cijfer van bezoekers: 
Gemiddelde: 7.4 (527 stemmen)
Categorie: 
Plugin

Java is een techniek die zorgt voor functionaliteit (Java applets) op sommige websites. Ook sommige applicaties op uw pc en mobiele telefoons maken er gebruik van. En heel veel spelletjes zijn in Java. Java is beschikbaar voor Windows, Mac OS X en Linux en functioneert ook als plugin voor Internet Explorer, Firefox en andere browsers.

Zorg dat u altijd de laatste, meest veilige versie van Java gebruikt, aangezien de plugin een dankbaar doelwit van internet criminelen is.

U kunt hier controleren of Java (en welke versie) op uw pc staat
(klik op Java-versie controleren)

Versienummer: 
8 update 25 (Java 7u71 is ook beschikbaar)
Laatst gewijzigd: 
14 oktober 2014
Licentie: 
Freeware
Taal: 
Nederlands en Engels
Geschikt voor: 
Windows XP/Vista/7/8
Mac OS X
Linux
Website: 
Download: 

Download Java 8 voor Windows
(klik op Gratis Java-download)

Download Java 7

Installatie instructies: 

Tijdens de installatie wordt extra software, zoals bijvoorbeeld de Ask Toolbar, Google Toolbar of Google Chrome, aangeboden. Als u deze - onnodige - extraatjes niet wilt, moet u de vinkjes hierbij weghalen.

Hulp en ondersteuning: 
 


Reacties

klotte heb hem 4x gedounloud maar krijg iederekeer by het instaleeren de zelfde fout
Ik heb hem gedownload via FileHippo.com en daarna kunnen installeren zonder problemen...
Ik ook niet!!!!!!!!111
Leer eerst eens fatsoenlijk schrijven.
Vreemd dat wanneer je de test doet bij java of je de juiste versie hebt, dan staat er gefeliciteert u heeft de laatste versie. Terwijl dit toch echt de vorige is die ik heb. Dus wel een nieuwe versie uitgeven maar 't niet kunnen controleren op hun eigen site.
Dat ligt aan de talen. Van de taal op die website (nederlands neem ik aan) heb je WEL de nieuwste versie.
Downloadlink brengt me naar een pagina waar de downloadlimiet is bereikt en niks werkt. Krijg versie 14 dus niet binnen. Iemand suggesties? groet regelneefje.
Excuses, was een tijdelijke link. Nu zou het wel moeten werken.
als je de versie laat controleren, staat er ook nog eens: aanbevolen update versie 13. Dus toch geen update 14 beschikbaar??????? En als je de update-bestanden downloadt, staat er in de naam ook 6u13. Dus vanwaar nu de melding update 14??
Deze link werkt wel goed. http://www.filehippo.com/download_java_runtime/
blijft wat vreemd: de officiele java-updatesite geeft die nieuwe update niet aan. Zou die van filehippo dan wel zuivere koffie zijn? Gaat het misschien om een engelse versie?
Alles van Piriform (CCleaner, Defraggler, Recuva) loopt altijd via deze site. Java haal ik al jaren hier vandaan zonder toolbars. Ik denk dat 't dus wel zuivere koffie is. Bekijk 't maar eens goed daar op de site.
Het beste is dat je wacht tot je van Java een melding krijgt om te updaten. dan moet wel de melding automatisch controleren op updates aan staan.
er is een engelstalig site waar deze update wel beschikbaar is ( sreken er zelfs al van windows 7) ,maar ik denk toch aan zeer onzuivere koffie en wacht tot ie hem automatisch download, hij geeft inderdaad de oude versie op de offieciele website. zouden ze hier op zijn minst toch eens kunnen checken
t'was hier vroeger berouwbarder, beetje aan het terugkomen van de nieuwsberichten, die altij up to date schijnen te zijn, zie open office terlaatst. beetje of veel scepptistingebouwd hier
kunnen jullie eens wat licht laten schijnen op deze toch wat merkwaardige situatie? Een link naar de officiele site, die vervolgens niet de nieuwste update geeft. Ik ben toch benieuwd hoe jullie aan die update-info zijn gekomen...?!
De link was een tijdelijke downloadlink die daardoor verlopen was. Nu is dat gecorrigeerd naar de juiste. JRE 6 update 14 is wel degelijk al verschenen, maar voorlopig alleen nog in beperkte kring. De aankondiging voor het grote publiek zal snel volgen, maar dan krijg je de zelfde Java als die je hier al kunt downloaden.
Algemene vragen Waar vind ik andere versies van JRE (oudere versies en nieuwere versies) en de bijbehorende documentatie? http://www.java.com/nl/download/faq/other_jreversions.xml Op java.com staat altijd de nieuwste aanbevolen consumentenversie van Java Runtime Environment (JRE). Soms willen gebruikers andere versies downloaden. Dit kan als volgt: * Nieuwere versies: U kunt de nieuwste versies, inclusief koppelingen naar toekomstige releases, downloaden via de Java SE-website op java.sun.com. Raadpleeg voor meer informatie http://java.sun.com/javase/downloads/index.jsp
Kunnen die gasten bij Sun n's ophouden met het openlaten van beveiligingslekken?? Ik download zo langzamerhand elke week 'n update..
Die updates zijn toch juist bedoeld voor het dichten van beveiligingslekken?
En al weer een kritisch lek in Java, zie: http://www.security.nl/artikel/33011/1/Ernstig_Java-lek_in_alle_Windows_versies.html "Onmisbaar voor het internetten" volgens GSS. Vrijwel geen enkele website gebruikt die shit, dus hoezo onmisbaar? Ik doe het al jaren zonder en dat blijft ook zo. Weg met die eeuwig lekke rommel.
is java gratis, als je een java spelletje van je pc naar je mobiel stuurd. want ik heb een abbo maar daar zit geen internet bij, kan ik java spelletje dan wel gratis spellen zonder dat eind van de maand een hoge rekening heb? als iemand het weet wil die persoon me dan en rea. sturen? alvast bedankt. mvg lisa
Hoi Lisa, Java is gratis, maar spelletjes die een internetverbinding nodig hebben om ze te kunnen spelen kosten je data en dat kan dus heel duur worden als je geen internet-abonnement hebt! Offline-spellen die dus geen internetverbinding nodig hebben zijn wel gratis te spelen. Een website waar je héél véél gratis apps en spelletjes voor vrijwel alle geschikte telefoons kunt downloaden is: http://www.getjar.com/ Als je naar die site gaat krijg je eerst een schermpje te zien waar je jou model/merk/telefoon kunt instellen, daarna krijg je dingen aangeboden die geschikt zijn voor jou type/model/telefoon. Het is daar ook mogelijk om een app/spel te downloaden naar je pc waarna je het dus in je telefoon kunt verplaatsen, het werkt bij mij heel goed. Je bespaart zo op eventuele internetkosten voor je mobiel en de download gaat véél sneller! Kies dus wel offline-spellen die geen internetverbinding nodig hebben om te spelen! Succes ;-)
redactie, bede controle van de download versie7 1/ via de auteur site krijg je de oude 6.02.6 aangeboden 2/ via majorgeeks krijg je effectief een versie 7, maar die - de oude versie niet verwijderd - de nieuwe plug ins niet installeerd
denk foutje : java is al paar weken geupdated naar versie6 update 27
java niet meer zo geliefd hier sinds de versie 7 misser?
Bedankt, nieuwe versie is opgenomen.<br />
Onder Download wordt momenteel vermeld "Java 7 is voorlopig alleen voor ontwikkelaars beschikbaar". Dat is niet geheel correct. Java 7 is momenteel nog niet te downloaden via www.java.com, dat klopt, maar wel, voor iedereen, niet alleen voor ontwikkelaars, via: http://www.oracle.com/technetwork/java/javase/downloads/index.html
Java 6 update 27 is al een tijdje te downloaden via http://www.java.com/ Maar goed om het hier ook te melden! Ik had hem ieder geval al.
de vermelde link geeft nog steeds de versie 6.31 als download, evenals deze op de officiële website. is dit een bericht van een update die komende is in de komende dagen?
Is nog niet mogelijk om te downloaden. Krijg nog steeds verie 6 31 voorgeschoteld. nog ff wachten dus......
Waarom zijn nieuwe versies van Java op de website java.com vertraagd? De nieuwe versies van Java worden eerst beschikbaar gemaakt op de OTN-website (Oracle Technology Network) en een week daarna op de website java.com De nieuwe versie van Java bevat diverse bugfixes en verbeteringen. Oracle geeft ontwikkelaars eerder toegang tot deze nieuwe versie om er zeker van te zijn dat er geen grote problemen zijn met de release. Na een week wordt de nieuwe versie, als deze goed werkt, voor een breder publiek beschikbaar gemaakt op java.com. http://www.java.com/nl/download/faq/release.xml Waarom wordt de Java-download van de website java.com aanbevolen? Er zijn duidelijke voordelen verbonden aan het downloaden van Java vanaf java.com of OTN-websites (Oracle Technology Network). De nieuwste en officiële versies van java worden alleen via java.com en de OTN-websites beschikbaar gemaakt. Websites van derden mogen geen Java-software hosten en beschikbaar maken voor downloaden door gebruikers. Java-downloads op andere websites bevatten mogelijk niet de nieuwste bugfixes en beveiligingsfixes. Het downloaden van dergelijke Java-versies kunnen uw systeem kwetsbaarder maken voor virusinfecties en andere activiteiten van kwaadwillenden. Als u de nieuwste, officiële versies van de Java-software wilt hebben, raden wij u aan deze te downloaden op de officiële websites (java.com en OTN-websites). http://www.java.com/nl/download/faq/java_download.xml
Java updaten via Configuratiescherm/Programma's/Java (Java Control Panel)/Update/Update now, lukt bij mij wel, de nieuwe versie wordt dan wel aangeboden, (installeren moet wel via een admin-account). Op die manier heb ik het al enkele dagen geleden geïnstalleerd (via de java-site wordt de nieuwe versie vaak inderdaad pas dagen later aangeboden).
Java 7 Update 4 uitgebracht! Zo te zien is deze versie (7 Update 4) nu officieel te downloaden voor alle gebruikers, zie Downloads: http://java.com/nl/download/windows_ie.jsp?locale=nl Máár via de versie-controle zou ik vandaag met versie 6 Update 32 nog steeds de meeste recente versie hebben!? zie Java-versie controleren: http://java.com/nl/download/installed.jsp Ik ga die nieuwe versie (7 Update 4 via "Downloads") nu even installeren :-)
Java 7 Update 4 is geïnstalleerd, de oude versie (6 Update 32) was na de "update" niet verwijderd maar bleef dus ook nog op de pc staan. Voor alle zekerheid heb ik toen eerst de oude én de nieuwe versie (alles van Java, ook restanten bij Program-files, ProgramData, AppData in elk account) weer verwijderd, register enz. ook schoongemaakt met CCleaner, en de nieuwe versie opnieuw schoon geïnstalleerd!
Goed dat je dat meldde! Zorgwekkend dat er bij update blijkbaar nog steeds oude versies kunnen achterblijven, met alle veiligheids-risico's van dien! Vanaf Java versies vanaf JRE 6 update 10 hoort bij update de oude versie automatisch verwijderd te worden. Alleen nog oudere (en daarmee tevens verschrikkelijk lekke) Java versies, ouder dan JRE 6 update 10, worden niet automatisch verwijderd en moet je zelf verwijderen. http://www.security.nl/artikel/23426/Sun_verwijdert_eindelijk_oude_Java_installaties.html http://www.security.nl/artikel/39012/1/Oude_Java-_installatie_bedreigt_Windows-gebruikers.html Maar blijkbaar gaat het automatisch verwijderen van recente versies nog niet altijd goed. Nogmaals, zorgwekkend! Zou het probleem mogelijk kunnen zitten in het updaten van een Java 6 serie versie met een Java 7 serie versie? Wie weet, maar desalniettemin blijft het dan nog steeds bijzonder akelig.
Spiff, Het laatste wat jij stelt is blijkbaar nog steeds het geval (updaten van 6-serie naar 7-serie) in dat geval wordt versie 6 nog niet automatisch verwijderd en kan men het beste éérst de oude versie(s) verwijderen en dan pas de versie met nieuwe "serie-nummer" installeren! Volgende keer van de 7-serie naar de 8-serie zal ik het maar meteen op die manier doen, scheelt onnodig gedoe achteraf... :-)
(Java???) Als ik vandaag (een dag later) weer kijk bij "Downloads"op de Java-site dan staat er nu vreemd genoeg weer: Aanbevolen Version 6 Update 32. Gisteren stond daar toch echt, "Aanbevolen Version 7 Update 4", en die heb ik toen dus geïnstalleerd!!! Na versie-controle bij mij staat er nu dus wel: Gecontroleerde Java-versie Gefeliciteerd! U beschikt over de juiste Java-versie (Version 7 Update 4). Wat een onduidelijk geklungel daar bij Java (en dat voor software wat al geregeld gevaar voor je pc/veiligheid veroorzaakt)!? Kan men nu versie 7 Update 4 al wél veilig installeren of is 6 Update 32 nog steeds de aanbevolen versie!? http://java.com/nl/download/faq/java7.xml Wellicht was het gisteren een foutje op hun site en daarom ga ik voor alle zekerheid toch maar weer terug naar versie 6 Update 32. :-(
graag reaktie's, volgens mij werkt deze versie 7 niet, ja kan er niet al te veel mee aanvangen, nog iemand dergelijke ervaring? heb er deze 7 moeten afhalen en op internet ouder 6.32 gedownload en opnieuw geïnstalleerd na noodgedwongen eerst de 7 via revo te hebben verwijderd. erger: systeemherstel leid enkel tot java 6 en 7 die dan beide niks meer doen. om het compleet te maken , in de versie 6.32 zegt de automatische updater dat men over de juiste en laatste versie beschikt. waarschijnlijk effe wachten?
effe googelen geeft me volgende site, dus toch rook? ook vuur? http://tweakers.net/meuktracker/28343/oracle-java-70-update-4.html
heb zo stilaan de indruk dat bepaalde niet Nederlandse websites het moeilijk gemaakt wordt. nogmaals de 7 geprobeerd, zelfde hopeloos resultaat, zelfs als men java beroepshalve nodig heeft ( vermelding voor de dagdoemers) ja zelfs die mensen bestaan, gelove of niet!!! dus terug naar fa versie 6.32 en dan maar hopen op de virus en spyscanners
Naast Java 7 update 4 is Java 6 update 32 gewoon nog een ondersteunde gepatchte versie. Zie: http://www.oracle.com/technetwork/java/javase/downloads/index.html Wanneer je problemen ervaart met de Java 7-serie, kun je dus nog gerust de meest recente update van de 6-serie gebruiken. Wanneer de 6-serie op een gegeven moment niet meer ondersteund en gepathed wordt is de 7-serie hopelijk de kinderziekten kwijt.
ik zoek java voor samsung aablet .is die er wel..is nodig voor chatsite
Op je Samsung tablet staat Android, neem ik aan, hè? Android ondersteunt geen Java, voor zover ik weet. Voor Android is dus géén Java-download beschikbaar, spijtig genoeg.
java versie 6 is opnieuw gepatched naar de nieuwe versie 6.34. http://www.oracle.com/technetwork/java/javase/downloads/index.html eigenaardig is er blijkbaar ook al nieuwe versie 7 te downloaden.
Goed prgramma
hallo ik heb een java sed6 op mijn mac x os staan die het wel deed maar op eens niet meer weet iemand hier een oplossing voor. alvast bedankt
Java is bij gratissoftwaresite niet up to date (Java 7 update 7) Ik heb inmiddels Java 7 update 9. op mijn PC.
Dag, Ik heb op mijn laptop open office geinstalleerd, en hij vraagt voor het opslaan van een bestand tekst Java. Maar bij downloaden vanaf java.com vermeldt hij dat de versie een fout bevat, en nu kan ik nog mijn tekst niet opslaan. Waar kan ik een veilige goede versie downloaden? Anand L
Je zou kunnen proberen om Java van je pc te verwijderen en de pc dan te herstarten en vervolgens Java opnieuw te installeren via http://java.com/nl/download/

Pagina's

Reageren

Verplichte controlevraag
Om spam tegen te houden
_witserland