IObit Malware Fighter Free

Cijfer van bezoekers: 
Gemiddelde: 6.5 (84 stemmen)
Categorie: 
Anti-spyware

IObit Malware Fighter Free is de nieuwe gratis anti-spyware software van de makers van Advanced SystemCare Free. Malware Fighter beschermt - ook realtime - tegen spyware, adware, trojans, keyloggers, bots, wormen en hijackers. Ook hulp van de cloud wordt hierbij ingeroepen.

IObit Malware Fighter Free scant uw pc op diverse soorten malware en biedt ook realtime beveiliging door middel van de Startup Guard, Browser Guard, Network Guard, File Guard en Cookie Guard (de betaalde versie heeft nog wat extra bescherming). Updates zijn gratis, maar in de gratis versie van IObit Malware Fighter worden die alleen bij de start van het programma - of handmatig - uitgevoerd.


(klik op de afbeelding voor een grotere weergave)

De interface van IObit Malware Fighter is simpel en overzichtelijk. Net zoals veel beveiligingssoftware tegenwoordig maakt Malware Fighter gebruik van Cloud Computing om zo op een snelle manier nieuwe bedreigingen te kunnen herkennen.

IObit Malware Fighter is de opvolger van IObit Security 360. De producent claimt dat Malware Fighter goed samenwerkt met (en een goede aanvulling is op) alle bekende anti-virus software.

Versienummer: 
2.5.0
Laatst gewijzigd: 
20 oktober 2014
Licentie: 
Freeware met beperkingen
Taal: 
Engels
Geschikt voor: 
Windows XP/Vista/7/8
Download: 

Download IObit Malware Fighter Free via MajorGeeks
(klik op Download[at]MajorGeeks onder Download Locations midden op de pagina)

Installatie instructies: 

Let op!
Tijdens de installatie wordt u gevraagd of u de onnodige IObit Toolbar voor uw browser wilt installeren en Yahoo! wilt instellen als standaard zoekmachine. Klik op Decline bij deze opties.

Ook wordt gevraagd of u andere software van IObit wilt installeren, zoals Advanced SystemCare. Als u dit niet wilt haalt u de vinkjes weg en klikt u op Skip.

 


Reacties

De Network Guard (Block malware pages containing threats) werkt m.i. totaal niet. Ik heb even wat malware sites uitgeprobeerd, zowel met Opera als met Firefox, reactie IObit nihil, de sites worden gewoon geladen. Er wordt niets geblokkeerd, zie http://www.malwaredomains.com/ Overigens slaat Opera fraude en malwarebescherming ook niet aan op deze sites, en Avira al evenmin. Wat is de waarde van deze zogenaamde malwarebescherming in genoemde producten? Nihil zo te zien.
Waardelloos programma Na het scannen en verwijderen,moest ik systeem hersel toepassen. Naar de prullenbak ermee!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Een tip aan ''Gerrit'', Scan-programma's die realtime werken (geldt dus ook voor antivirus-software en ''on the cloud'' software als Iobit) en je wilt verwijderen, moet je altijd eerst afsluiten! Dan pas deinstalleren! In geval van Iobit Malware fighter free d.m.v. rechtsonder in de taakbalk met de rechter-muistoets even op ''exit''. drukken. Dan sluit je het programma direct af! Daarna haal ik, in mijn geval, de AFGESLOTEN (!) software weg, met Revo uninstaller professional. Dat gaat fantastisch. Even nalopen met ''deinstalleren geforceerd'' om er zeker van te zijn dat alle restbestanden daadwerkelijk uit het register en uit program files zijn verdwenen en is er niets aan de hand. Na een deinstallatie haal ik even C-cleaner over het register heen om eventuele lege sleutels weg te halen en ben je brandschoon! Het komt dus aan op de juiste manier van deinstalleren. Ik dacht dat het, wellicht, nogal handig was om deze tip mee te geven. Mocht het, desondanks, toch blijven voorkomen dat je computer een systeemherstel nodig heeft, vrees ik toch voor een mogelijk probleem met je register?...
Ik heb de indruk dat Gerrit bedoelt met scannen en verwijderen, de aktie die volgt op gevonden malware. Maar.......wellicht vergis ik mij. Gerrit zelf kan opheldering verschaffen.
@ Gerrit, waardeloos programma? Nee niet wat mij betreft. Had problemen met BSOD die vlgs mij door Trojans werden veroorzaakt. Het veel geroemde MBAM vond nul komma niks maar Malware Fighter dus mooi wel!
heb het uitgetest en het is goed bevonden,scan verliep vlot zonden probs.@Gerrit,ik heb dat niet gehad.
Dit programma hoort echt niet thuis op Gratissoftware.nl IoBit heeft signatures gejat van Malwarebytes'Antimalware om hun eigen detectie op te pompen, hier zijn excuses voor aangeboden na betrapt te zijn, nadat MBAM een signature had geschreven, specifiek om IoBit door de mand te laten vallen. Maar excuses nav pure diefstal zijn natuurlijk wel erg slap. IoBit valt simpelweg niet te vertrouwen. Onbegrijpelijk dat dit programma hier wordt aangeraden. Rogue bedrijven (of bedrijven met rogue werknemers) maken rogue software=rotzooi.
Wat een onzin, Baserk. Je doet net of IOBit het enige bedrijf is dat technology steelt. Ik zou zeggen, kijk bijv. eens naar Android die patenten schendt van Apple. Dat is hetzelfde als het stelen van technology. Geen consument die er naar kraait. Maar bij IOBit wordt dit wel gedaan, beetje zielig dus. Je hebt echter wel gelijk dat Malware Fighter niet thuis hoort op deze site. Het is gewoon een bagger produkt dat zeer slechte protectie biedt tegen malware. Tegenwoordig is er wel een versie van Advanced System Care met AV-component van BitDefender. Ik ben benieuwd hoe die door de tests komt. Malware Fighter Pro staat voor 19 euro te koop, maar zou in mijn beleving niet te koop mogen worden aangeboden.
Mee eens, Iobit producten horen niet thuis op een website die pretendeert betrouwbaar te zijn. Jammer, want dit is een fijne, gebruiksvriendelijke site. Maar gezien die eerdere aanbieding van Advanced SystemCare Pro hier denk ik dat men met de duivel in bed ligt..
Vandaag gebeld door Iobit. (opde huis tel.) Wilden mij helpen met computer, was niet inorde. Hebben mijn comp. gescand. Ruim 45 min aan de tel. gezeten. En als eind resultaat werd gevraags mijn licenties te verlengen. Kosten € 500,00 Ging niet acc. Met als resultaat ze wilden mijn IP adres blokkeren. Computers werken nog steeds. TonvanDon
En jij denkt echt nog steeds dat dat echt IObit was?! Kijk je wel eens naar consumenten-programma's zoals bijvoorbeeld Kassa en Radar?! Het lijkt erop van niet (ik zou het dan ook maar eens overwegen als ik jou was!) anders had je geweten dat dat een scam is, gewoon een stel oplichters die niks maar dan ook niks met IObit van doen hebben! Best eng dat je ze je computer voor 3 kwartier over hebt laten nemen! Hoop dat dit in ieder geval een les is voor de toekomst nooit zomaar mensen toegang geven tot je pc of internet betaalrekening daar wordt al jaren voor gewaarschuwd!
Aan TonvanDon, Beste Ton, Ik sluit me aan bij de reactie van Redz. Sterker nog, ik wil je waarschuwen voor het feit dat door het opvolgen van de aanwijzingen van die nep IObit-medewerker en het op diens advies uitvoeren van bepaalde handelingen en/of het bezoeken van bepaalde sites er een zeer wezenlijke kans bestaat dat die nep IObit-medewerker de gelegenheid heeft gehad de veiligheid en betrouwbaarheid van je computer ernstig in gevaar te brengen. Er kunnen mogelijk wachtwoorden (passwords) of andere gegevens van je computer zijn verzameld en/of schadelijke software (malware) op je computer zijn geïnstalleerd. Het is daarom zeer van belang dat je je wachtwoorden verandert, het is zeer van belang dat je computer goed gecontroleerd wordt, en tevens is het ook bijzonder van belang dat je tot na het moment dat je computer is gecontroleerd beslist niet internetbankiert of andere gevoelige zaken uitvoert op die computer. Lees eerst deze informatie door Microsoft: http://www.microsoft.com/nl-nl/security/online-privacy/avoid-phone-scams.aspx Een belangrijk advies daarin is: - Wijzig het wachtwoord van de computer, - wijzig het wachtwoord van je emailaccount(s), - wijzig het wachtwoord voor internetbankieren en andere financiële accounts. Vervolgens moet je computer goed gecontroleerd worden. Voor begeleiding daarbij kun je waarschijnlijk het beste terecht op Nucia Security Forums: http://www.nucia.eu/forum/ De hulpverleners op Nucia zijn geselecteerd op hun kennis en ervaring en je wordt door hen op een systematische manier geholpen. Kies op Nucia Security Forums wellicht het sub-forum Hulp bij virusinfecties (ook al is er nu nog niet duidelijk of daarvan sprake is). Na het onder begeleiding van Nucia controleren en schoonmaken van je computer moet je zekerheidshalve de eerdergenoemde wachtwoorden nogmaals een keer veranderen, omdat die zolang je computer nog niet veilig was mogelijk opnieuw gestolen zouden kunnen zijn. En verder, lees eventueel ook even deze drie eerdere berichten van Security.nl over vergelijkbare telefoonscams: http://www.security.nl/artikel/36372/1/Callcenter_kaapt_computers_via_telefoon.html http://www.security.nl/artikel/37447/1/Microsoft_waarschuwt_voor_telefoonscams.html http://www.security.nl/artikel/41862/1/Politie_waarschuwt_voor_Microsoft_telefoonscam.html Sterkte, en succes.
Aanvullend op mijn reactie van 3 november, hier een link naar een artikel dat ervan verslag doet hoe zo'n telefoonscam nou precies in z'n werk gaat. Zeer informatief voor wie zich nog onvoldoende voor kan stellen bij hoe zo'n telefoonscam nou precies in z'n werk gaat: "Scamming the scammers – catching the virus call centre scammers red-handed" http://www.troyhunt.com/2012/02/scamming-scammers-catching-virus-call.html Met dank aan Bitwiper, die me attent maakte op dat artikel, in een reactie in een thread die betrekking heeft op een ánder soort mogelijke poging tot het oplichten van een gebruiker. http://www.security.nl/artikel/43865/
Dat lijken mij geen mensen van iobit maar van een stelletje oplichters. Niet intrappen. !!
Had ik dit maar eerst gelezen dan had ik me weer wat ergernis kunnen besparen pff.
Ik heb geprobeerd deze software te installeren bij wijze van test. Tijdens de installatie gaat het er vrij agressief aan toe. Zo wordt geprobeerd o.a. ook IObit Uninstaller te installeren plus nog een andere scanner waar ik niet om gevraagd had. De toolbar kon ik vermijden omdat daar een keuze wordt aangeboden. Het geheel gaf weinig vertrouwen en ik heb het gedeïnstalleerd zonder meer. Weg ermee.
Ze proberen je inderdaad zo'n 7 programma's te laten installeren, deze malware fighter lijkt zelf wel malware. Wat een troep zeg en verbazend dat het via deze site wordt aangeboden. Wat mij betreft geen enkel programma op mijn PC van Iobit.
Deze troep komt er bij mij niet meer op. Ik snap niet dat dit programma hier nog voorkomt.
Hoezo nog voorkomt? Hoort hier gewoon thuis om reden dat het gratis is en deze site gaat over gratis software, eenvoudig toch? A.d.h.v. onze beoordelingen kan een gebuiker zelf beoordelen of het iets voor hem/haar is.

Reageren

Verplichte controlevraag
Om spam tegen te houden
denemarke_