IObit Malware Fighter Free

Cijfer van bezoekers: 
Gemiddelde: 6.5 (85 stemmen)
Voor Windows

IObit Malware Fighter Free is de nieuwe gratis anti-spyware software van de makers van Advanced SystemCare Free. Malware Fighter beschermt - ook realtime - tegen spyware, adware, trojans, keyloggers, bots, wormen en hijackers. Ook hulp van de cloud wordt hierbij ingeroepen.

IObit Malware Fighter Free scant uw pc op diverse soorten malware en biedt ook realtime beveiliging door middel van de Startup Guard, Browser Guard, Network Guard, File Guard en Cookie Guard (de betaalde versie heeft nog wat extra bescherming). Updates zijn gratis, maar in de gratis versie van IObit Malware Fighter worden die alleen bij de start van het programma - of handmatig - uitgevoerd.


(klik op de afbeelding voor een grotere weergave)

De interface van IObit Malware Fighter is simpel en overzichtelijk. Net zoals veel beveiligingssoftware tegenwoordig maakt Malware Fighter gebruik van Cloud Computing om zo op een snelle manier nieuwe bedreigingen te kunnen herkennen.

IObit Malware Fighter is de opvolger van IObit Security 360. De producent claimt dat Malware Fighter goed samenwerkt met (en een goede aanvulling is op) alle bekende anti-virus software.

Categorie: 
Anti-spyware
Versienummer: 
2.5.0
Laatst gewijzigd: 
20 oktober 2014
Licentie: 
Freeware met beperkingen
Taal: 
Engels
Download: 

Download IObit Malware Fighter Free via MajorGeeks
(klik op Download[at]MajorGeeks onder Download Locations midden op de pagina)

Installatie instructies: 

Let op!
Tijdens de installatie wordt u gevraagd of u de onnodige IObit Toolbar voor uw browser wilt installeren en Yahoo! wilt instellen als standaard zoekmachine. Klik op Decline bij deze opties.

Ook wordt gevraagd of u andere software van IObit wilt installeren, zoals Advanced SystemCare. Als u dit niet wilt haalt u de vinkjes weg en klikt u op Skip.

 


Reacties

Hoezo nog voorkomt? Hoort hier gewoon thuis om reden dat het gratis is en deze site gaat over gratis software, eenvoudig toch?
A.d.h.v. onze beoordelingen kan een gebuiker zelf beoordelen of het iets voor hem/haar is.

Deze troep komt er bij mij niet meer op. Ik snap niet dat dit programma hier nog voorkomt.

Ze proberen je inderdaad zo'n 7 programma's te laten installeren, deze malware fighter lijkt zelf wel malware. Wat een troep zeg en verbazend dat het via deze site wordt aangeboden. Wat mij betreft geen enkel programma op mijn PC van Iobit.

Ik heb geprobeerd deze software te installeren bij wijze van test. Tijdens de installatie gaat het er vrij agressief aan toe. Zo wordt geprobeerd o.a. ook IObit Uninstaller te installeren plus nog een andere scanner waar ik niet om gevraagd had. De toolbar kon ik vermijden omdat daar een keuze wordt aangeboden. Het geheel gaf weinig vertrouwen en ik heb het gedeïnstalleerd zonder meer. Weg ermee.

Had ik dit maar eerst gelezen dan had ik me weer wat ergernis kunnen besparen pff.

Vandaag gebeld door Iobit. (opde huis tel.)
Wilden mij helpen met computer, was niet inorde.
Hebben mijn comp. gescand.
Ruim 45 min aan de tel. gezeten.
En als eind resultaat werd gevraags mijn licenties te verlengen.
Kosten € 500,00
Ging niet acc.
Met als resultaat ze wilden mijn IP adres blokkeren.
Computers werken nog steeds.
TonvanDon

Dat lijken mij geen mensen van iobit maar van een stelletje oplichters.
Niet intrappen. !!

Aanvullend op mijn reactie van 3 november,
hier een link naar een artikel dat ervan verslag doet hoe zo'n telefoonscam nou precies in z'n werk gaat. Zeer informatief voor wie zich nog onvoldoende voor kan stellen bij hoe zo'n telefoonscam nou precies in z'n werk gaat:
"Scamming the scammers – catching the virus call centre scammers red-handed"
http://www.troyhunt.com/2012/02/scamming-scammers-...

Met dank aan Bitwiper, die me attent maakte op dat artikel, in een reactie in een thread die betrekking heeft op een ánder soort mogelijke poging tot het oplichten van een gebruiker.
http://www.security.nl/artikel/43865/

Aan TonvanDon,

Beste Ton,
Ik sluit me aan bij de reactie van Redz.
Sterker nog, ik wil je waarschuwen voor het feit dat door het opvolgen van de aanwijzingen van die nep IObit-medewerker en het op diens advies uitvoeren van bepaalde handelingen en/of het bezoeken van bepaalde sites er een zeer wezenlijke kans bestaat dat die nep IObit-medewerker de gelegenheid heeft gehad de veiligheid en betrouwbaarheid van je computer ernstig in gevaar te brengen. Er kunnen mogelijk wachtwoorden (passwords) of andere gegevens van je computer zijn verzameld en/of schadelijke software (malware) op je computer zijn geïnstalleerd.

Het is daarom zeer van belang dat je je wachtwoorden verandert,
het is zeer van belang dat je computer goed gecontroleerd wordt,
en tevens is het ook bijzonder van belang dat je tot na het moment dat je computer is gecontroleerd beslist niet internetbankiert of andere gevoelige zaken uitvoert op die computer.

Lees eerst deze informatie door Microsoft:
http://www.microsoft.com/nl-nl/security/online-pri...
Een belangrijk advies daarin is:
- Wijzig het wachtwoord van de computer,
- wijzig het wachtwoord van je emailaccount(s),
- wijzig het wachtwoord voor internetbankieren en andere financiële accounts.

Vervolgens moet je computer goed gecontroleerd worden.
Voor begeleiding daarbij kun je waarschijnlijk het beste terecht op Nucia Security Forums:
http://www.nucia.eu/forum/
De hulpverleners op Nucia zijn geselecteerd op hun kennis en ervaring en je wordt door hen op een systematische manier geholpen.
Kies op Nucia Security Forums wellicht het sub-forum Hulp bij virusinfecties (ook al is er nu nog niet duidelijk of daarvan sprake is).

Na het onder begeleiding van Nucia controleren en schoonmaken van je computer moet je zekerheidshalve de eerdergenoemde wachtwoorden nogmaals een keer veranderen, omdat die zolang je computer nog niet veilig was mogelijk opnieuw gestolen zouden kunnen zijn.

En verder,
lees eventueel ook even deze drie eerdere berichten van Security.nl over vergelijkbare telefoonscams:
http://www.security.nl/artikel/36372/1/Callcenter_...
http://www.security.nl/artikel/37447/1/Microsoft_w...
http://www.security.nl/artikel/41862/1/Politie_waa...

Sterkte, en succes.

En jij denkt echt nog steeds dat dat echt IObit was?! Kijk je wel eens naar consumenten-programma's zoals bijvoorbeeld Kassa en Radar?! Het lijkt erop van niet (ik zou het dan ook maar eens overwegen als ik jou was!) anders had je geweten dat dat een scam is, gewoon een stel oplichters die niks maar dan ook niks met IObit van doen hebben! Best eng dat je ze je computer voor 3 kwartier over hebt laten nemen! Hoop dat dit in ieder geval een les is voor de toekomst nooit zomaar mensen toegang geven tot je pc of internet betaalrekening daar wordt al jaren voor gewaarschuwd!

Pagina's

Reageren

Plain text

  • Adressen van webpagina's en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Regels en paragrafen worden automatisch gesplitst.
Verplichte controlevraag
Om spam tegen te houden
port_gal