Immunet Protect FreeOok op GratisSoftware.nl:

Reacties

Heeft er al iemand immunet protect free naast zijn antivirusprogramma draaien en wat zijn de ervaringen ?
dank,

Waardeloos een woord waardeloos je pc gaat niet meer voor of achteruit kortom heel slecht en ik heb het wel twee keer uitgetest.

Immunet Protect Free spoort wel degelijke echte bedreigingen op, maar plaatst ook volkomen onschadelijke programma's (zoals van Wise en IrfanView) in quarantaine. Dit kun je dan manueel ongedaan maken, maar een virusscanner met zo veel "false positives" kan geen goede antivirusscanner zijn. Als hoofdscanner gebruik ik tegenwoordig Pande Antivirus Free, en ook daarin vond Immunet bedreigingen; het beschadigde het programma, zoda ik het helemaal opnieuw moest installeren. Immunet? Weg met die rommel!

mse avira en avast zijn op windows vista een ramp

werkt Immunet Protect Free ook samen met ashampoo antivirus, want als ik het goed heb maakt Ashampoo gebruik engine van bitdefender.

Even een waarschuwing!

Nadat in het nieuws vermeld werd, dat Microsoft de ondersteuning aan XP (waarschijnlijk inclusief MSE) stopzet, ben ik op zoek gegaan naar een vervanger voor MSE. Hierbij kwam ik terecht bij Immunet Protect Free. De installatie op twee XP machines verliep in eerste instantie voorbeeldig en ik dacht, dat heb ik mooi voor elkaar. Enkele dagen later wilde ik in mijn thuisnetwerk aan de slag, printje maken wat overzetten en meer van dat soort zaken. In het gehele netwerk lukte niks meer en aangezien ik net bij diverse Windows computers de maandelijkse updates had uitgevoerd, dacht ik dat het daar aan lag. Het via systeemherstel terugzetten van de eerdere situatie haalde niks uit, omdat de ware boosdoener Immunet Protect Free was. Deze virusscanner blokkeerde op de een of andere manier het plaatselijke netwerkverkeer, terwijl er geen firewall geïntegreerd is in dit product. Internetten ging feilloos en de werking op client niveau verliep probleemloos, alleen de onderlinge communicatie was verbroken.
Nu ben ik weer terug bij MSE en moet maar zien wat de toekomst voor de XP machines brengt.

http://www.pcmag.com...
Cons
In testing, poor malware detection and poor removal of malware it did detect. Scored zero points in rootkit removal test. Some malware samples installed on clean test system even though "blocked" by Immunet.

Een aanrader?

Elders op GratisSoftware.nl schreef Piero over het gebruik van Immunet Protect.
http://www.gratissof...
Maar omdat het daar off-topic was, zal ik hier reageren.

Piero schrijft dat Immunet Protect als beste uit de bus komt bij de zero-day malware tests van Malware Research Groep.
Wordt daarmee deze bron bedoeld?
http://malwareresear...
Immunet Protect scoort inderdaad goed, evenals Emsisoft Anti-Malware.
Maar Emsisoft Anti-Malware scoort echter nog duidelijk beter, is hier te zien:
http://malwareresear...

Een nadeel van Emsisoft Anti-Malware is echter dat het opvallend slecht lijkt te scoren op desinfectie/reparatie, vergeleken met andere anti-malware programma's:
http://www.av-test.o...
http://www.av-test.o...
Daarnaast zie ik in reviews veel vermeldingen over false positives:
http://www.softpedia...
http://fileforum.bet...
http://download.cnet...

Over Immunet Protect is me wat desinfectie/reparatie betreft jammer genoeg nog niets bekend.
Wel vallen in gebruikers-reviews ook bij Immunet Protect de vermeldingen over teveel false-positives me op, evenals de vermeldingen over negatieve invloed op systeemprestaties of simpelweg slecht functioneren:
http://download.cnet...

Zowel Immunet Protect als ook Emsisoft Anti-Malware zijn interessant, maar gezien het opvallende aandeel false-positives en andere minpunten lijken deze programma's me wellicht minder geschikt voor minder gevorderde gebruikers.

Hoi Spiff,
Het was inderdaad off-topic.
Het is idd die bron die je gepost hebt, waaraan ik refereerde.
Immunet Protect (gelicenseerd) gebruikt de Bitdefender engine, dus ik denk dat de Bitdefender disinfectie/reparatie rates een goede referentie zijn voor die van IP.
Als je Immunet op een schoon systeem installeert, geeft het een prima protectie.
Immunet is vooral interessant omdat de software weinig impact heeft op de performance van je systeem. Wat betreft false positives, de meeste reviews gaan over de free version, en die gebruikt Clam-AV's engine.
Hier nog een interessante link: krebsonsecurity.com/…/immunet-a-second-opinion-worth-a-second-look/
Lees vooral het onderste gedeelte waar Alfred Huger antwoord geeft op Krebs' vragen.
Btw: naast IP gebruik ik HitmanPro voor detectie, maar die vindt meestal niks, alleen maar tracking cookies :-)

Opvallend dat Immunet Free en Immunet Plus een andere engine hebben. Ik ken geloof ik nog geen ander anti-malware product waarvoor dat geldt. En ja, dat zal zeker een deel van de verschillen in ervaringen verklaren.
Waar vond je die informatie overigens? Op de Immunet site vind ik het niet.

Je opmerking dat de engine een referentie geeft voor de desinfectie/reparatie kwaliteiten van een product, die kan ik niet helemaal delen. Het zal een redelijke indicatie geven voor de detectie kwaliteiten, maar voor desinfectie worden vaak merk-eigen technologieën ingezet, waardoor de desinfectie/reparatie kwaliteiten van een product dat een of meerdere engines in licentie gebruikt van een ander merk anders kunnen uitvallen dan de engines zouden kunnen doen vermoeden.

Ik ben benieuwd wanneer de Immunet producten een keer meegenomen gaan worden in een test van een grote tester zoals bijvoorbeeld AV-Test.org, zoals vorig najaar Emsisoft Anti-Malware werd meegetest.
Ik houd m'n ogen open.

Bedankt voor de informatie.

Pagina's

Reageren

Plain text

  • Toegelaten HTML-tags: <em> <strong> <br> <p>
  • Adressen van webpagina's en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Regels en paragrafen worden automatisch gesplitst.
Verplichte controlevraag
Om spam tegen te houden
den_marken