Google Earth

Actueel: 

11 oktober 2016
Google Earth 7.1.7.2606 is verschenen. Wijzigingen zijn nog niet bekendgemaakt. In de vorige uitgave werden crashes opgelost en is het logo vernieuwd (iets lichter blauw met dunnere banen).

Cijfer van bezoekers: 
Gemiddelde: 7.8 (658 stemmen)
Voor Windows, Mac OS X en Linux
Voor Android en iOS

Google Earth is een geweldig programma om satellietbeelden mee te bekijken. Vlieg over de wereld en neem een kijkje in uw eigen achtertuin, of bekijk uw geboorteplaats vanuit de lucht. Ook kan Google Earth de sterrenhemel en de oceaanbodem verkennen. Verder zijn historische beelden beschikbaar.

Het programma werkt heel simpel: u krijgt satellietbeelden van de aarde op uw pc te zien (het begint met de aardbol), vervolgens typt u een plaats en een land in (bijvoorbeeld: Amsterdam, Netherlands). Google Earth zoekt deze plaats op en 'vliegt' erheen. Als het de plek gevonden heeft gaat het programma scherp stellen en ziet u de gewenste satellietbeelden. Inzoomen kan tot op het niveau van auto's ongeveer.

 U kunt ook de sterrenhemel bekijken met de ingebouwde Google Sky. Ga hiervoor naar Weergave | Op ondderzoek gaan en kies Aarde, Hemel, Mars of Maan. Een leuk extraatje is de flight simulator waarmee u over de aarde kunt vliegen. Deze zit onder het menu Extra | Vluchtsimulator openen.

Ook is er de mogelijkheid om de oceaanbodem te verkennen. Dit kunt u doen door in de linkerzijbalk van Google Earth onder de kop Lagen 'Oceaan' aan te vinken. Dan kunt u scheepswrakken, reizen van Jacques Cousteau en nog veel meer zien.

Verder kunt u 'tijdreizen' door oude beelden van een locatie te bekijken. Deze optie schakelt u in onder Weergave | Historische beeldmateriaal.

Ten slotte kunt u zelf een 'tour' opnemen door commentaar in te spreken bij een route die u via Google Earth aflegt. Een soort virtuele sight seeing dus.

Google Earth is een leuk speeltje om heel wat uren mee door te brengen. Een internetverbinding is wel nodig om de satellietbeelden mee op te halen.

Categorie: 
Satellietbeelden bekijken, Educatie
Versienummer: 
7.1.7.2606
Laatst gewijzigd: 
11 oktober 2016
Licentie: 
Freeware met beperkingen
Taal: 
Nederlands en Engels
Website: 
Download: 

Download Nederlandse Google Earth voor Windows
(klik op 'Akkoord gaan en downloaden')

Installatie: 
Let op bij de installatie

Klik op 'Akkoord gaan en downloaden' en vergeet niet eerst de vinkjes weg te halen bij 'Installeer Chrome' en 'Stel in als standaardbrowser' als u Chrome niet wilt.

Raad deze download aan (twee keer klikken): 
 


Ook op GratisSoftware.nl:

Reacties

Gek op earth gerelateerde programmas? probeer deze eens (voor smartphone)
https://play.google.... en https://itunes.apple...

Loopt vast onder w10

Worden de beelden regelmatig vernieuwd (bijv 1x jaar)?

Ik gebruik altijd versie 5.0 nog. Zitten minder fratsen aan en er wordt ook niet autmatisch Google Update mee geinstalleerd. Werkt prima onder Windows 10.

Waardeloos hopeloos ouderwets programma.

Hoe kom je bij die onzin?

Leuk idee maar duurt te lang om scherpe beelden binnen te halen. Navigeert nogal schokkerig en zelfs grijze vlakken over het beeld heen. Niet de moeite waard.

Na het Privacybeleid en de overige voorwaarden te hebben gelezen bedank ik voor de eer.
Google is en blijft (d)evil.

de tekst "Klik op 'Akkoord gaan en downloaden' en vergeet niet eerst de vinkjes weg te halen bij 'Installeer Chrome' en 'Stel in als standaardbrowser' als u Chrome niet wilt."is niet meer van toepassing

Ik heb heb schone installatie van Windows 10. Als ik Google Earth wil downloaden loopt op het eind alles vast. Google Earth is wel geïnstalleerd in de programma's en ook in de app's staat hij vermeld maar dan gaat het mis het programma opent niet en alles loopt vast. Wat kan hier de oorzaak van zijn of is Google Earth niet geschikt voor Windows 10.ij

Reageren

Plain text

  • Toegelaten HTML-tags: <em> <strong> <br> <p>
  • Adressen van webpagina's en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Regels en paragrafen worden automatisch gesplitst.
Verplichte controlevraag
Om spam tegen te houden
nederlan_