Google Earth

Cijfer van bezoekers: 
Gemiddelde: 8 (568 stemmen)
Voor Windows, Mac OS X en Linux

Google Earth is een geweldig programma om satellietbeelden mee te bekijken. Vlieg over de wereld en neem een kijkje in uw eigen achtertuin, of bekijk uw geboorteplaats vanuit de lucht. Ook kan Google Earth de sterrenhemel en de oceaanbodem verkennen. Verder zijn historische beelden beschikbaar.

Het programma werkt heel simpel: u krijgt satellietbeelden van de aarde op uw pc te zien (het begint met de aardbol), vervolgens typt u een plaats en een land in (bijvoorbeeld: Amsterdam, Netherlands). Google Earth zoekt deze plaats op en 'vliegt' erheen. Als het de plek gevonden heeft gaat het programma scherp stellen en ziet u de gewenste satellietbeelden. Inzoomen kan tot op het niveau van auto's ongeveer.

 U kunt ook de sterrenhemel bekijken met de ingebouwde Google Sky. Ga hiervoor naar Weergave | Overschakelen naar Sky. Een leuk extraatje is de flight simulator waarmee u over de aarde kunt vliegen. Deze zit onder het menu Extra | Vluchtsimulator openen.

Ook is er de mogelijkheid om de oceaanbodem te verkennen. Dit kunt u doen door in de linkerzijbalk van Google Earth onder de kop Lagen 'Oceaan' aan te vinken. Dan kunt u scheepswrakken, reizen van Jacques Cousteau en nog veel meer zien.

Verder kunt u 'tijdreizen' door oude beelden van een locatie te bekijken. Deze optie schakelt u in onder Weergave | Historische beeldmateriaal. Een andere vernieuwing is 'Google Mars' waarmee u de rode planeet kunt ontdekken.

Ten slotte kunt u zelf een 'tour' opnemen door commentaar in te spreken bij een route die u via Google Earth aflegt. Een soort virtuele sight seeing dus.

Google Earth is een leuk speeltje om heel wat uren mee door te brengen. Een internetverbinding is wel nodig om de satellietbeelden mee op te halen.

Categorie: 
Satellietbeelden bekijken
Versienummer: 
7.1.2.2041
Laatst gewijzigd: 
1 november 2013
Licentie: 
Freeware met beperkingen
Taal: 
Nederlands en Engels
Geschikt voor: 
Windows XP/Vista/7/8
Mac OS X
Linux
Android
iOs (iPhone/iPad)
Website: 
Download: 

Download Nederlandse Google Earth voor Windows
(klik op 'Akkoord gaan en downloaden')

 


Reacties

Draait bij mij vlekkeloos onder Windows XP. Na wat uitleg via http://abttech.com/2009/01/ubuntu-tips-installing-... ging de installatie van het gedownloade bin-bestand onder Ubuntu 8.04 prima, maar draait het programma helaas onwerkbaar traag.

Heb je de drivers voor je grafische kaart (Nvidia of Ati bijv.) wel geïnstalleerd onder Ubuntu? Kijk eens onder Systeem | Beheer | Hardware Drivers (of hoe het in het NL vertaald is) of je een driver kunt installeren.

Geïnstalleerd is het laatste pakket van X.Org X server voor Intel, vrij beschikbaar, van propietary drivers heb ik geen last. I'm afraid Toshiba's biossphere is locked up inside windows (vert: ik vrees dat een BIOS-bug de oorzaak is).

Als je wel een proprietary driver kunt installeren, dan werkt Google Earth daar wel beter mee. Kiezen dus tussen principes of dat t toch maar werkt...

Is google earth 5 niet een beta versie. Volgens filehippo.com wel

Ik had 't niet goed gelezen. Volgens de google earth site is 't ook een beta.
Misschien kan mijn reactie verwijderd worden.

Klopt. Het is een beta. Maar wel een officiële uitgave. Google heeft er een handje van producten die af zijn beta te noemen. Zo is Gmail nog altijd beta, terwijl er toch echt niks op aan te merken is.

Nog steeds geen mogelijkheid de nieuwe versie 5 op een andere locatie/drive te installeren.
Bah !!!! Waardeloos zo, ook al is het een mooi programma

ik vind googleeart te gek we hebben het ook op school

mense google aarde als ik het zo mag zegge is het beste programma software van google

Weet iemand/redactie hoe je in de sky-optie de planeten Venus, Jupiter, Pluto en zo in beeld kan krijgen??? Via de zoekbalk intypen lukt het niet ze te vinden, ik heb ze in het begin spelenderwijs wel een keer kunnen zien, alleen weet ik niet hoe ik dat toen deed. :-)

bij het downloaden krijg je googleupdate setup. Als je vervolgens dat opstart wordt Google Earth gedownload, incl. Chrome. Wat is het doel/gevolg daarvan? Ik wil Google Chrome helemaal niet. Hoe kan ik dat voorkomen?

Voorkomen kun je het door niets van Google te gebruiken.
Het doel is om je omgevraagd de browser op te dringen.
Het gevolg is dat Google je volledig kan profileren.

Als je de website http://earth.google.nl/ opent dan begint het gezeur al:
"JavaScript is niet ingeschakeld in uw browser". En dat gebeurt ook niet.
Dan kunnen ze hun shit niet adden noch counteren.

Je zou gewoon het 'vakje kunnen wegvinken' om 'Chrome zamen met Earth' te installeren, je kan zelf kiezen, 'altijd eerst goed kijken' wat er allemaal standaard is aangevinkt om te downloaden, voor je verder gaat met het proces, dan is er niets aan de hand!? Er zijn mensen die wellicht wel gebruik willen maken van de Google browser Chrome die wordt aangeboden, allemaal gratis en dat is op zich toch best mooi!? Zelf vink ik alles wat ik niet nodig heb ook eerst weg! ;-)

'samen met Earth' bedoel ik...

Ik probeerde Google Earth, dat eerder keurig op mijn computer stond maar plotseling verdwenen was, opnieuw te installeren. Kreeg er toch Chrome mee binnen ondanks dat ik het uitgevinkt had! Ik vind dit te lomp voor woorden. Echt jammer want Earth is prachtig, maar niet zo.

Hello

Gisteren Google Earth 5.1.3533.1731 op de pc gezet,maar alqs ik een plaats ingevvel krijg ik dat,maar wel niet in sattelietbeelden,dus geen huizen te zien,zoals in de bovenstaande foto.Hoe moet je dat ergens instellen,Kan iemand een tip geven

Ik heb gisteren Google Earth gedownload, na eerst de oude versie te hebben gedeinstalleerd met Revo Uninstaller.
Wat merkwaardig is dat als ik in het menu controleer om welke versie het gaat dan zie ik staan.

Google Earth
5.1.3533.1731
Datum van build
12 Nov, 2009

Terwijl er hier op GSS wordt gesproken over versie

Versienummer: 5.1.7894
Laatst gewijzigd: 14 januari 2010

Bij mij is/blijft dat inderdaad ook zo, Google Earth versie:
5.1.3533.1731
Datum van build
12 Nov, 2009

Als ik in Google Earth via 'Help' op 'Online controleren op updates' klik, geeft hij aan dat er GEEN updates beschikbaar zijn!? Ook als ik via deze GSS-site, Versienummer 5.1.7894 Laatst gewijzigd: 14 januari 2010, download, blijft alles bij de oude versie!? Dus: 5.1.3533.1731 !??

Na inmiddels 3 jaar te wonen in domburg controleer ik ook regelmatig op Google Earth hoe de bouw die ruim 4 jaar geleden starte in Google te zien is vanaf boven.

Na 4,5 jaar is de grond nog steeds onbebouwd. Ook na het instaleren van de laatste "update", en na controle dat er geen updates verder beschikbaar zijn.

Hoe kan dit? En Hoe kan het dat op de plaatstelijke gemeente er wel een recenter beeld te vinden is?

Dank voor het antwoord.

....traaaaaaaaaaaaaaaaaaaaag
het mag dan een programma met veel mogelijkheden zijn en mooie beelden , bij mij werkt het gewoon niet.
heb het één keer geinstalleerd en werkte wel maar suuuuuper traag en al de rest van mijn pc was ook ineens suuuper traag terwijl ik toch een dual-core processor heb. heb het er terug afgegooid en alles werkt weer normaal.
volgens mij moet je voor dit programma een pc hebben met 20 cores in of zoiets...

juist het werkt ook niet bij mij

waarom werkt het programma bij mij niet en bij mijn juf wel

Plotseling ben ik streetview kwijt. Kunt u mij vertellen hoe ik dat weer terug kan zetten?

Laatste versie 7.0 is ronduit waardeloos!

heb dit programma op mijn pc proberen te zetten maar volgens mij moet ge daar ne quad core met 16 gig ram voor hebben of zoiets
pcke ineens 20 keer trager en 2/3 van de programmas die erop staan werkt ni meer
heeeeel snel terug afgeflikkert , alles werkt nu terug normaal

Hallo mensen is het niet TUVARO,die het trage gedoe veroorzaakt.
Dit malware programma sluipt met gratis te downloaden programmas mee
en veroorzaakt veel problemen.
Ook moeilijk te verwijderen.

groeten ;goldpixel

het is heel handig met google earth.

Geweldig

Reageren

Plain text

  • Adressen van webpagina's en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Regels en paragrafen worden automatisch gesplitst.
Verplichte controlevraag
Om spam tegen te houden
griekenla_d