Google Documenten

Cijfer van bezoekers: 
Gemiddelde: 6.8 (55 stemmen)

Google Documenten is het online antwoord van Google op Microsoft Office. U hoeft geen office-pakket op uw pc geïnstalleerd hebben, maar kunt via uw internet browser (Internet Explorer, Firefox, Safari en Chrome) documenten, spreadsheets en presentaties openen, bewerken en opslaan. U kunt deze bestanden vervolgens met Google Documenten bewaren op uw eigen account. Zo kunt u thuis, op het werk en tijdens vakanties altijd bij uw documenten.

Google Documenten (Google Docs) is het online kantoorpakket van Google. Het bestaat uit een tekstverwerker, spreadsheet-applicatie en presentatieprogramma. Google Documenten kan overweg met de gangbare Microsoft Office formaten als Word documenten (doc), Excel sheets (xls) en Powerpoint presentaties (ppt). Ook het Open Document Format (odf) wordt ondersteund.


Google Documenten

U kunt zo aan de slag met Google Documenten als u al een Gmail-account heeft. Anders kunt u gratis een Google account aanmaken. Google Documenten is in het Nederlands vertaald en heeft Nederlandse spellingcontrole. De applicatie biedt bovendien online opslagruimte voor 5000 documenten. Handig is dat u ook met meerdere mensen tegelijkertijd aan documenten kunt werken door ze te delen met anderen.

Google Documenten is een heel aardig kantoorpakket, maar sommige geavanceerde functies zult u (nog) missen. Voordeel is wel dat Google Documenten volop in ontwikkeling is. Dus wie weet hoever de webapplicatie van Google kan komen. Extraatjes zijn dat u de revisiegeschiedenis van documenten kunt bekijken en dat u documenten als webpagina kunt publiceren (en openstellen voor anderen).

Google Documenten is een heel behoorlijk kantoorpakket dat als voordeel heeft dat u er overal (online) gebruik van kunt maken. Het integreert bovendien heel goed met Gmail, Picasa, Google Agenda en de andere webapplicaties van Google.

Categorie: 
Webapplicaties, Kantoorpakket
Licentie: 
Freeware
Taal: 
Nederlands en Engels
Geschikt voor: 
Windows XP/Vista/7
Mac OS X
Linux
Web app
Android
iOs (iPhone/iPad)
 


Reacties

geef mij maar microsoft office live workspace ;-)
Toegang tot MS online workspace is geblokkeerd voor Linux-gebruikers. Google Docs werkt perfect met ALLE gangbare besturingssystemen... Daarom staat je Gil Bates woekerprogramma hier niet bij sukkel!
stoom van mij, en ik maar denken dat google van microsoft was stom hè, maar als dat zo zou zijn was het ook vam die bill dingens geweest

Reageren

Verplichte controlevraag
Om spam tegen te houden
oo_tenrijk