Dropbox

Cijfer van bezoekers: 
Gemiddelde: 8.3 (134 stemmen)

Gratis online opslag van bestanden bestaat natuurlijk al een tijdje. Maar zo elegant als DropBox dit doet waarschijnlijk nog niet. Bovendien is het met DropBox mogelijk om bestanden te synchroniseren tussen meerdere computers. Voor Windows, Mac OS X, Linux en Android, iOS en BlackBerry.

Het Amerikaanse bedrijf DropBox biedt 2 GB gratis online opslagruimte. Om DropBox te gebruiken moet u eerst de gratis software downloaden en installeren. Hierna start u DropBox en creëert u met een (geldig) e-mailadres uw online backup van gegevens. Vervolgens maakt DropBox automatisch op uw pc (onder Mijn Documenten) een map genaamd DropBox aan.

Om deze map DropBox draait alles. Als u documenten in deze map op uw pc plaatst worden deze automatisch gesynchroniseerd met uw online opslagruimte (u heeft dus een actieve internetverbinding nodig). Als u bestanden verwijdert uit deze map worden ze ook online verwijderd. Ook kunt u in de map DropBox nieuwe mappen aanmaken en bestanden verplaatsen, wijzigen of hernoemen. Alle veranderingen worden dan online netjes bijgehouden.

U kunt tot 2 GB bestanden in deze map DropBox op uw pc plaatsen. Het maakt niet uit wat voor soort bestanden. Let er wel op dat de map genaamd Public ook door anderen te raadplegen is. Andere mappen (ook die u zelf aanmaakt) zijn privé. Wel kunt u mappen of bestanden makkelijk delen met anderen door met de rechtermuis erop te klikken en te kiezen voor het menu DropBox - Share of DropBox - Copy public link.

Het interessante is nu dat u ook op uw laptop, tweede pc, werk-pc of mobiele telefoon DropBox kunt installeren en kunt inloggen op dezelfde account die u eerder heeft aangemaakt. Hierna wordt op deze computer ook een map DropBox gemaakt die altijd gesynchroniseerd wordt met de online opslagruimte. En ook als u op deze pc wijzigingen aanbrengt in de bestanden in de map DropBox dan worden deze weer terug gesynchroniseerd, zodat u op al uw computers dezelfde bestanden kunt gebruiken.

Mocht u op een pc werken waar geen DropBox op geïnstalleerd is (het programmaatje moet namelijk wel altijd draaien - en een actieve internetverbinding hebben - om te kunnen blijven synchroniseren) dan kunt u altijd nog via de webinterface inloggen op uw account en met bestanden werken. In de map Photos kunt u trouwens foto's plaatsen die u online direct als fotoalbum kunt bekijken.

DropBox biedt gratis 2 GB online opslagruimte. Het programmaatje is te downloaden voor Windows, Mac OS X en Linux, en ook voor iPhone/iPad, BlackBerry of Android. DropBox is vooralsnog alleen in het Engels verkrijgbaar.

Categorie: 
Webapplicaties, Online opslag
Versienummer: 
2.10
Laatst gewijzigd: 
18 juli 2014
Licentie: 
Freeware
Taal: 
Nederlands en Engels
Geschikt voor: 
Windows XP/Vista/7/8
Mac OS X
Linux
Web app
Android
BlackBerry
Website: 
 


Reacties

Steeds meer van deze rommel voor naïvelingen op GSS.
Vraag je eerst eens af welk eigenbelang deze bedrijven, Dropbox, Evernote, Google Docs en Zoho Office hebben bij het gratis aanbieden van online opslag.
Ga er van uit dat in al je documenten etc. wordt meegekeken/gekopiëerd.
Lees ook eerst eens de gebruikersvoorwaarden van deze aanbieders, dan haak je vanzelf wel af.
Zet liever je documenten op een USB-stick als je er per sé overal bij moet kunnen.
Laat deze flauwekul liever over aan die naïeve Amerikanen.

Het belang van die bedrijven is om met de betaalde versie van hun diensten of advertenties geld te verdienen. Ik denk dat het een lichte overschatting is van de waarde van de documenten die de gemiddelde thuisgebruiker uploadt om te denken dat die allemaal aandachtig bekeken worden... Waarom zouden ze alles lezen/bekijken? Wat hebben die bedrijven daaraan?

Wat de bedrijven daaraan hebben blijkt uit het volgende, o.a. ads, referrer logging, clicking en statcounting, persistente cookies etc., het zijn allen kleine profileer-Googeltjes:
https://www.dropbox.com/privacy
http://www.evernote.com/about/privacy/
http://www.zoho.com/privacy.html
(NB Google privacy kan ik niet bij want ik heb alle Google servers wereldwijd geblokkeerd)
Wie zou de hele dag waar dan ook bij zijn documenten of foto's moeten kunnen? Niemand, het is -uit goed begrepen eigenbelang- aangeleunde nonsens.

Op zo'n manier wel inderdaad. Wie dit soort advertentie-doeleinden vervelend vindt heeft het lastig in deze tijd. Heel het internet wordt hiervoor gebruikt. Maar ook bonuskaarten van AH en wat er al niet meer is, zijn hierop gericht.

ik ben het volkommen met je eens adviseur
dit is een mooie manier om mee te kijken wat je allemaal doet op je pc
en inderdaad koop een usb stickje en bingo
dan weet je zeker dat alle bestanden en wat dan ook veilig zijn

Weer een truuc van de iliminatie kijk uit deze software is er niet zomaar
Denk eens goed na wat hier mee bedoelt wordt.
Wees slim ga nergens op in.

Geweldige applicatie! Ik gebruik het nu al een tijd en het is wat mij betreft de ideale manier om bestanden te delen en er samen aan te werken. Nog een tip: met een "junction" tussen mappen kun je een map synchroniseren met een map elders op je computer. Bijvoorbeeld je map "studie" in documenten. Als je dan een bestand via de website upload naar die map staat het bestand direct bij je eigen documenten op de juiste plek.

zie link voor uitleg (helaas in het engels)
http://www.cyberkiko.com/post/Dropbox-and-multiple...

pjanssen

Lol @ Adviseur, ga dan maar helemaal niet op internet als mensen niet met je mee kunnen kijken. xD

DUS ZET JE MODEM UIT!!! AHHHH!!!

Je denkt dat de maker van je OS geen informatie van je krijgt ofzo?

Flauwekul. Je hebt zelf in de hand wat je al of niet prijs geeft. Kijk eens wat ik allemaal heb geblokkeerd (i lold gebruikt vast en zeker veel Google shit)
-SVC-host = telefoneren naar Redmond: alleen internettoegang na aangekondige veiligheidsupdate
-alle Google servers wereldwijd (via de IP-blocklist)
-email-reacties via 10 munite mail etc., na uiteraard invullen flauwekul gegevens
-zoeken met Scroogle en indien nodig: via de Ixquick SSL proxy, niets te loggen door provider.
-via Webcontrol in de firewall: Cookies, ActiveX, Java-applets, referrers, flash, hidden frames, external active content (add'ers en (stat-)counters), Javascript, VBscript, scripting Active X, pop-up windows, Advertisements by keyword, idem by size (1x1 pixel webbugs), site blocking by URL, idem by keyword, spywware embedded in webpages.
Profileerders kunnen niet met me mee kijken, ze kunnen me allemaal de rug op. Ik surf frank en vrij, zero profilering en zero logging.
DUS IK ZET MIJN MODEM NIET UIT ! AHHHHH.

Ik heb zeer slechte ervaring met Norton. Na een crash van mijn pc probeerde ik mijn back-up van de bestanden terug te krijgen. Dat lukte niet on-line. Een andere mogelijkheid was er niet volgens de helpdesk. Het zou aan mijn pc liggen etc. Nu met dropbox heb ik mijn belangrijkste bestanden altijd weer oproepbaar. Ik ben tevreden.

Het leuke aan dropbox is ook dat je de 2GB aan gratis ruimte makkelijk kan uitbreiden met wat simpele quests of taken. Zo zit ik ondertussen al op 3,6Gb! Kijk voor meer info hierover op http://db.tt/3nH73iH

Prima programma!

Op college zijn de rechten zo krom dat ik de besturingssoftware van mijn USB-stick niet mag installeren (!). Bovendien werk ik momenteel aan een project met een vriend.
Voorheen moest je alles naar elkaar toe mailen en opslaan. Nu maak ik mijn deel, zet hem op Dropbox (gewoon bij mijn documenten) en haal de oude weg.
Dat doet de vriend ook. Hij maakt zijn deel en haalt de oude eraf als hij nog iets moest toevoegen aan een bepaald document. En dat document staat dan ook meteen op mijn PC! (gesynchroniseerd).
Ik heb het programma aan de andere studenten uitgelegd en enkele gaat het nu ook gebruiken!

Erg handig!

Op http://www.downloaddropbox.nl staan nu tips en truucs om je dropbox capaciteit te vergroten!

Fijn dat er dropbox bestaat ..

Fijn dat dit zo kan

Versie 2.5.45 is geen 'stabel build', zoals Dropbox dat noemt. Ik weet niet of het verstandig is om deze op te nemen hier. Overigens update Dropbox zichzelf volledig automatisch.

Klikken op de download link levert de versie 2.6.2 op en niet de hierboven vermelde 2.6.5.

Klikken op de download link levert de versie 2.6.2 op en niet de hierboven vermelde 2.6.5.

voor degenen die het idee vervelend vinden dat Dropbox en bepaalde Amerikaanse nieuwsgierige instanties zouden kunnen meekijken: gebruik Wuala.com als alternatief. Of beveilig je bestanden met Axcrypt (axantum.com) of een soortgelijk programma. :)

Goed

Na 1 jaar vervalt de opslagruimte en moet je 10 euro per maand betalen

Reageren

Plain text

  • Adressen van webpagina's en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Regels en paragrafen worden automatisch gesplitst.
Verplichte controlevraag
Om spam tegen te houden
_ostenrijk