Dropbox

Cijfer van bezoekers: 
Gemiddelde: 8.1 (144 stemmen)
Voor Windows, Mac OS X en Linux
Webapplicatie in de cloud

Gratis online opslag van bestanden bestaat natuurlijk al een tijdje. Maar zo elegant als DropBox dit doet waarschijnlijk nog niet. Bovendien is het met DropBox mogelijk om bestanden te synchroniseren tussen meerdere computers. Voor Windows, Mac OS X, Linux, Android en iOS.

Het Amerikaanse bedrijf DropBox biedt 2 GB gratis online opslagruimte. Om DropBox te gebruiken moet u eerst de gratis software downloaden en installeren. Hierna start u DropBox en creëert u met een (geldig) e-mailadres uw online backup van gegevens. Vervolgens maakt DropBox automatisch op uw pc (onder Mijn Documenten) een map genaamd DropBox aan.
 
Om deze map DropBox draait alles. Als u documenten in deze map op uw pc plaatst worden deze automatisch gesynchroniseerd met uw online opslagruimte (u heeft dus een actieve internetverbinding nodig). Als u bestanden verwijdert uit deze map worden ze ook online verwijderd. Ook kunt u in de map DropBox nieuwe mappen aanmaken en bestanden verplaatsen, wijzigen of hernoemen. Alle veranderingen worden dan online netjes bijgehouden.

U kunt tot 2 GB bestanden in deze map DropBox op uw pc plaatsen. Het maakt niet uit wat voor soort bestanden. Let er wel op dat de map genaamd Public ook door anderen te raadplegen is. Andere mappen (ook die u zelf aanmaakt) zijn privé. Wel kunt u mappen of bestanden makkelijk delen met anderen door met de rechtermuis erop te klikken en te kiezen voor het menu DropBox - Share of DropBox - Copy public link.

Het interessante is nu dat u ook op uw laptop, tweede pc, werk-pc of mobiele telefoon DropBox kunt installeren en kunt inloggen op dezelfde account die u eerder heeft aangemaakt. Hierna wordt op deze computer ook een map DropBox gemaakt die altijd gesynchroniseerd wordt met de online opslagruimte. En ook als u op deze pc wijzigingen aanbrengt in de bestanden in de map DropBox dan worden deze weer terug gesynchroniseerd, zodat u op al uw computers dezelfde bestanden kunt gebruiken.

Mocht u op een pc werken waar geen DropBox op geïnstalleerd is (het programmaatje moet namelijk wel altijd draaien - en een actieve internetverbinding hebben - om te kunnen blijven synchroniseren) dan kunt u altijd nog via de webinterface inloggen op uw account en met bestanden werken. In de map Photos kunt u trouwens foto's plaatsen die u online direct als fotoalbum kunt bekijken.

DropBox biedt gratis 2 GB online opslagruimte. Het programmaatje is te downloaden voor Windows, Mac OS X en Linux, en ook voor iPhone/iPad, BlackBerry of Android. DropBox is vooralsnog alleen in het Engels verkrijgbaar.

Categorie: 
Webapplicaties, Online opslag
Versienummer: 
2.10
Laatst gewijzigd: 
18 juli 2014
Licentie: 
Freeware
Taal: 
Nederlands en Engels
Website: 
Raad deze download aan (twee keer klikken): 
 


Reacties

Na 1 jaar vervalt de opslagruimte en moet je 10 euro per maand betalen

Goed

voor degenen die het idee vervelend vinden dat Dropbox en bepaalde Amerikaanse nieuwsgierige instanties zouden kunnen meekijken: gebruik Wuala.com als alternatief. Of beveilig je bestanden met Axcrypt (axantum.com) of een soortgelijk programma. :)

Klikken op de download link levert de versie 2.6.2 op en niet de hierboven vermelde 2.6.5.

Klikken op de download link levert de versie 2.6.2 op en niet de hierboven vermelde 2.6.5.

Versie 2.5.45 is geen 'stabel build', zoals Dropbox dat noemt. Ik weet niet of het verstandig is om deze op te nemen hier. Overigens update Dropbox zichzelf volledig automatisch.

Fijn dat dit zo kan

Fijn dat er dropbox bestaat ..

Op http://www.downloaddropbox.nl staan nu tips en truucs om je dropbox capaciteit te vergroten!

Prima programma!

Op college zijn de rechten zo krom dat ik de besturingssoftware van mijn USB-stick niet mag installeren (!). Bovendien werk ik momenteel aan een project met een vriend.
Voorheen moest je alles naar elkaar toe mailen en opslaan. Nu maak ik mijn deel, zet hem op Dropbox (gewoon bij mijn documenten) en haal de oude weg.
Dat doet de vriend ook. Hij maakt zijn deel en haalt de oude eraf als hij nog iets moest toevoegen aan een bepaald document. En dat document staat dan ook meteen op mijn PC! (gesynchroniseerd).
Ik heb het programma aan de andere studenten uitgelegd en enkele gaat het nu ook gebruiken!

Erg handig!

Pagina's

Reageren

Plain text

  • Adressen van webpagina's en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Regels en paragrafen worden automatisch gesplitst.
Verplichte controlevraag
Om spam tegen te houden
o_stenrijk