Reageren

*zet hipster brilmontuur op* Ik gebruikte jaren geleden al een malware scanner voordat iedereen dat deed. Ik praat nu over het Windows XP tijdperk waarin iedereen in de veronderstelling was dat Norton en McAffee voldoende bescherming boden. In die dagen was Malware Bytes de onbetwiste nummer #1 op het gebied van Malware bestrijding. Hoewel ik nog steeds tevreden was met de prestaties van Mbam, besloot ik om Emsisoft te downloaden als second opinion scanner. Tegenwoordig is Emsisoft dus mijn first opinion scanner.

Wat mij betreft is Emsisoft voor Windows 8/8.1 wat Malware Bytes was voor Windows XP: de scanner is ontzettend grondig, de database detecteert vrijwel alles (dit is wel enigszins afhankelijk van het niveau van beveiliging dat je instelt), en veel opties kun je naar behoefte instellen. Al met al een uitgebreider en degelijker product dan Mbam, hoewel die samen met haar plug-ins nog steeds een goede bescherming biedt. Aangezien ik al jaren over twee Mbam licenties beschik zal ik dit programma blijven installeren op mijn systemen, echter als ik de keuze zou moeten maken tussen deze twee zou ik voor Emsisoft kiezen.

Wat betreft je browsing experience- dat heb je grotendeels zelf in de hand door regels en uitzonderingen aan te brengen, of door simpelweg van bepaalde websites weg te blijven met je basissysteem. Als je rommel wilt bekijken kun je het beste je oude PC of laptop geheel en alleen met dat doel inrichten of een partitie aanbrengen die je daarvoor in gebruik neemt- maar dat is mijn mening.

Plain text

  • Toegelaten HTML-tags: <em> <strong> <br> <p>
  • Adressen van webpagina's en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Regels en paragrafen worden automatisch gesplitst.
  • <img> elements are lazy-loaded.
Verplichte controlevraag
Om spam tegen te houden
no_rwegen