Reageren

Goeie vraag, Léon,
Hoe weet je of een installer offline uitvoerbaar is, of een enkel online uit te voeren web-installer is?

Dat is met diverse software niet altijd gelijk duidelijk.
Soms weet je het pas zeker als je een offline installatie uitvoert, zonder internetverbinding. Lukt dat, dan is het een full/offline-installer, werkt dat niet, dan heb je een web-installer bij de hand.

De grootte van de installer geeft vaak wel een indicatie.
Video- en audio-converters, bijvoorbeeld, daarvan is een full/offline-installer doorgaans tientallen MB groot, terwijl de web-installers slechts omstreeks één à twee MB groot zijn.
(Echter, van diverse ándere software is ook een full/offline-installer soms slechts één à twee MB groot, of zelfs nog veel kleiner, dus de grootte zegt beslist niet altijd alles.)

In geval van twijfel, bij een kleine installer waarvan je niet weet of het een full/offline-installer of een web-installer is, loont het de moeite om even de website na te zoeken op een eventuele download-pagina met "offline versions", of "direct downloads", of "full installers", of zoiets. Het is vaak even zoeken, want Freeware aanbieders die adware supported installers bieden, die laten je uiteraard het liefst een online installatie uitvoeren, waarbij je de 'extraatjes' aangeboden kunnen worden.

Maar nogmaals, zoals ik al zei, of een installer offline uitvoerbaar is, of een enkel online uit te voeren web-installer is, dat weet je soms pas zeker zodra je een offline installatie uitvoert, zonder internetverbinding. Lukt dat, dan is het een full/offline-installer. Werkt dat niet, dan heb je een web-installer bij de hand.

Je wil het het liefst graag weten zónder uitproberen, maar in geval van twijfel geeft het uitproberen van een offline installatie je gelijk volledige duidelijkheid.

Plain text

  • Toegelaten HTML-tags: <em> <strong> <br> <p>
  • Adressen van webpagina's en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Regels en paragrafen worden automatisch gesplitst.
  • <img> elements are lazy-loaded.
Verplichte controlevraag
Om spam tegen te houden
gr_ekenland