Avira Free AntiVirus

Horizontal Tabs

Ons oordeel

DL

Beschrijving: 

Avira Free Antivirus (voorheen AntiVir) is een volwaardige anti-virus-oplossing die alle activiteiten op je pc, Mac of Android-toestel constant in de gaten houdt. Dit programma is Duitse degelijkheid met uitgebreide cloud bescherming. Avira Antivirus beschikt ook over rootkit-detectie en spoort virussen, spyware, dialers, ransomware en Trojans op.

Avira Antivirus kijkt meerdere keren per dag of er updates zijn en je kunt ook instellen dat het programma elke dag je pc scant op virussen. Ook gebruikt Avira Protection Cloud waardoor verdachte bestanden direct via de cloud gecontroleerd kunnen worden door middel van kunstmatige intelligentie en machine leren. Optioneel zijn de Avira Browser Safety toolbar en diverse andere software van Avira, die je kunt weigeren tijdens de installatie.

Avira Free Antivirus heeft geen aparte mailscanner die van tevoren mailbijlagen controleert, maar Avira beschermt natuurlijk wel als je probeert geïnfecteerde bijlagen te openen. Ook blokkeert Avira standaard potentieel ongewenste programma's (PUPs) die gebundeld worden met veel gratis software en advertenties tonen en je pc vertragen.

Avira Free Antivirus

Al met al is Avira Free Antivirus een van de betere virusscanners. Het programma komt meestal goed uit de bus bij tests van virusscanners. Ook voor macOS biedt Avira realtime bescherming.

Wel maakt Avira veel reclame voor andere software van het bedrijf via popups in de systeembalk en reclame in de interface. Ook heeft Avira tegenwoordig een overkoepelend beheerprogramma of dashboard van waaruit je Antivirus en andere programma's kunt openen en andere apparaten beheren.

Android en iOS
Het Duitse Avira, bekend van zijn virusscanner voor pc, heeft nu ook anti-virus apps voor Android en iOS gemaakt. Avira beveiligt je smartphone en tablet en scant nieuwe apps (en updates daarvan) op bedreigingen.

Avira Security biedt behalve bescherming tegen virussen en andere malware ook anti-diefstal, zodat je je apparaat kunt terugvinden of blokkeren/wissen als die gestolen of kwijtgeraakt is.

Avira voor Android heeft nog wat meer mogelijkheden dan de app voor je iPhone. Door gratis registratie met je mail-adres kun je via de website van Avira ook je toestel terugvinden.

Inst

Reacties

Voor smartphones zijn geen virussscanners nodig https://www.consumen... Volgens consumentenbond bestaan voor ios geen virusscanners en voor smartphones in het algemeen. Smartphones worden voor andere doeleinden gebruikt dan bijvoorbeeld computers. Het is dan ook onnodig om je telefoon trager te maken met zware virusscanners die ook nog eens vol zitten met advertenties.

Hallo Rigo,

Persoonlijk heb ik langdurig positieve ervaringen met Qihu 360 Total Security Essential.

Na een decennium gebruik te hebben gemaakt van Avira stap ik over. Het probleem van Avira is dat dit programma nu de eigenaar is wat je wil installeren. Freemakevideo bv. ziet Av als een bedreiging en wordt ongevraagd in quarantaine gezet. Na de optie om dit te herstellen wordt het weer in quarantaine gezet, en zo door dus. Het is mijn pc dus ik maak de beslissing en niet een anti-virus programma. Het beleid van Avira is helaas veranderd en vindt dat de gebruiker geen inspraak heeft van wat er veilig is. Oh, en Avira Connect wordt ook ongevraagd mee geinstalleerd en is niet te verwijderen. (bloatware?) Ik ga nu op zoek naar een gebruikers vriendelijk programma die de beslissing aan mij over laat. Mocht iemand dit al gevonden hebben dan hoor ik dat graag.

Panda verplicht je te registreren. Avira niet.

Panda Free, is ook niet best meer, meerdere besmettingen gehad.

Al altijd problemen gehad met panda hier ! Avast en Bitdefender free draaien het best

Het laatste jaar is Avira echt Crapware geworden en bloated .... Pffff

Bezoekertje, het kan nog veel later......ik sluit mij hierbij aan. Iedereen die op zoek is naar een prima antivirus kan Panda eens proberen, licht en een prima programma.

Digitaalgids 3-2016
[IMG]http://i63.tinypic.c...

McAfee AntiVirus 2016 op de laatse plaats dus....

http://www.action.nl...

Ik ben er een beetje laat mee, maar probeer Panda Free Antivirus eens. Zeer goede scanner en vertraagt het systeem niet.

Het volledige installatiebestand Avira Free 15.0.18 NL 217MB

https://www.avira.co...

Installatie handleiding:

https://www.pcwebplu...

Pagina's