Microsoft Security Essentials

Horizontal Tabs

Ons oordeel

DL

Beschrijving: 

Microsofts virusscanner Microsoft Security Essentials (MSE) biedt basisbescherming tegen virussen, rootkits en spyware en is ook in het Nederlands te verkrijgen. Security Essentials heeft een overzichtelijke interface en gratis updates. MSE is zeer gebruikersvriendelijk, u heeft er geen omkijken naar, maar de geboden bescherming is niet altijd even adequaat. Alleen voor Windows 7!

Microsoft Security Essentials is de gratis opvolger van het geflopte (betaalde) Microsoft Live OneCare. De interface is overzichtelijk en de systeembelasting heel redelijk. Uit tests van virusscanners komt MSE soms vrij slecht naar voren, waarbij de beschermingsgraad zo rond de 90% ligt. Microsoft heeft in september 2013 ook toegegeven dat MSE alleen bedoeld is om basisbescherming te bieden aan Windows-gebruikers.


Een overzichtelijke Nederlandse interface

Voordeel van Microsoft Security Essentials is dat er geen reclame in de interface getoond wordt en dat niet steeds geprobeerd wordt om u te laten upgraden naar een betaalde versie. Ook is de bediening zeer eenvoudig en hoeft u niet te registreren. Maar wat betreft bescherming zijn er dus betere gratis virusscanners.

Inst

Reacties

MSE terug geïnstalleerd na aantal jaren AVG/AVAST... gebruikt te hebben omdat ik de pop-ups en reclames beu was. MSE werkt (terug) zéér goed, en vooral rustig in de achtergrond! Daarvoor had ik het ook al jaaaaaren gebruikt en nooit problemen gehad. Nog belangrijker dan een anti-virus is de gebruiker zelf, let op wat je doet een waarop je klikt.

Defender wordt steeds beter, zo lees ik hier: http://news.thewindo...

: MS heeft in 2013 toegegeven, enz..
We hebben nu bijna 2017.
Ik heb MSE al jaren, nooit geen virus gehad.

Mormel2 en IC55 , “Test: Beste tools voor het verwijderen van malware” https://www.security...

Precies. En die bescherming wil ik dan best adequaat noemen (afgestemd op wat je nodig hebt, betekent dat woord).

Laten we wel wezen, als je opzettelijk allerlei kwalijke sites gaat benaderen, dan zal er ongetwijfeld iets gemist worden, maar dat geldt voor de meeste AV's. Als je gewoon naar nette sites surft dan zal MSE/Defender voldoende bescherming bieden. Basis bescherming mag je uitleggen als: voor een gebruiker die er geen gewoonte van maakt om op allerlei louche sites rond te kijken, biedt het voldoende bescherming.

Van dit programma MSE is inmiddels versie 4.10 verschenen en geïnstalleerd.
Ben zeer tevreden over MSE. Gebruik het al vele jaren en heb nog nooit van virussen, e.d. last gehad. Dagelijkse updates!

@ Piet, “moet in principe goede basisbescherming bieden” is een niet terechte aanname, Mse of MsDefender zijn onderdeel van het besturingsysteem, net zoals IE /Edge. Een beetje verantwoorde beschermingslaag zal dan ook Mse / MsDefender uitschakelen

Helemaal gelijk Mickel, erg naief al zeg ik het zelf, oorzaak, zonnetje, glaasje whisky, aantrekkelijk gezelschap,dan word ik zelfs positief van mijn flaporen, maar goed, het regent nu, alles is anders, je hebt helemaal gelijk DUS"-!

Als je antivirus en je second opinion scanner (zoals Malwarebytes) niets vinden, wil nog niet zeggen dat je PC nog nooit door malware (virus, worms, trojans, spyware, etc..) geïnfecteerd is. Soms heb je het nog niet eens in de gaten wanneer je PC geïnfecteerd is. Er wordt zoveel malware gemaakt dat antivirus programma's het niet bij kunnen houden.

Pagina's