Avast Free Antivirus

Horizontal Tabs

Ons oordeel

DL

Beschrijving: 

Avast Free Antivirus is een compleet anti-virus-pakket dat prima bescherming biedt. Je pc, Mac of Android-toestel wordt continu beveiligd tegen virussen, spyware en rootkits. Bovendien heeft Avast ook een aparte mailscanner, gedragsschild en een webschild voor als je aan het internetten bent. Avast Free is een prima anti-virus-programma, wel worden steeds meer onnodige extraatjes aangeboden.

Avast Free Antivirus is een van de compleetste gratis virusscanners met uitgebreide mogelijkheden en gratis automatische updates. De gratis versie biedt bescherming tegen alle soorten malware: virussen, rootkits, Trojaanse paarden en spyware.


Hoofdvenster Avast Free Antivirus (klik op de afbeelding voor een grotere weergave)

Avast heeft een bestandssysteemschild, mailschild, gedragsschild (dat ook tegen ransomware beveiligt) en webschild om je pc te beschermen als je mailt - inkomende en uitgaande mail wordt gescand - of op internet zit. De virusbescherming bevat een reputatieservice en CyberCapture-techniek om bestanden te beoordelen via de cloud en een geharde modus voor extra bescherming. De firewall in Avast is tegenwoordig voorbehouden aan de betaalde versie.

Ook heeft Avast Free Antivirus een browser extensie, genaamd Online Security, voor de beveiliging van Internet Explorer, Google Chrome en Firefox. Met Avast Online Security wordt phishing tegengegaan en kunnen bepaalde advertenties en trackers van sociale netwerken en advertentiebedrijven worden geblokkeerd. Verder zijn een software updater om belangrijke software op je pc up-to-date te houden en browser cleanup werktuig om ongewenste werkbalken te verwijderen aanwezig. Voorts is er Avast Secure Browser voor internetbankieren, WiFi Inspector om je thuisnetwerk op kwetsbaarheden te testen, een Rescue Disk en diverse betaalde componenten.

Dit zijn allemaal extra onderdelen die wat ons betreft optioneel zijn. Voor minder ervaren gebruiker wellicht handig, maar voor gevorderden niet echt nodig. Lees daarom goed onze Installatie instructies.

Een gratis activatie is vereist na dertig dagen. Je kunt upgraden naar de betaalde Pro-versie, maar de gratis Avast Free Antivirus biedt meer dan voldoende bescherming voor de gemiddelde pc gebruiker. Lees hier onze instructies voor activatie van de gratis versie van Avast

Inst

Reacties

Ik heb ook Avast Free maar krijg nog maar zelden een pop-up.
Probeer het volgende maar eens:
Klik op het Avast icoon,daarna op het tandwiel rechtsboven,
bij tabblad Algemeen aanvinken Stille/gaming-modus en daarna OK.

ben een tevreden gebruiker, maar weet iemand een andere manier om de irritante pop-ups voor andere avast-producten uit te schakelen in de free-versie ?

Ik gebruik nu ook al 2 maandjes avast free en vind deze toch beter dan avira free omdat je bij avast kan kiezen welke onderdelen je wel of niet wil installeren (custom install) lees minder opdringerig dan avira met hun crappy launcher.

Ik werk al een tijd met avast en ik moet zeggen dat het een heel fijn antivirus prgjes is, ik heb nog geen problemen ondervonden! Ik heb ook de versie voor mn mobiel en ook die werk probleemloos! En of het nu een beta versie is of niet, het gaat er mij om dat hij zijn werk goed doet! En dat doet hij! Verder ter info draai ik avast in windows 7

Nadeel is eigenlijk als je iets gratis krijgt je meestal dient als beta tester.
Als miljoenen mensen zoiets gratis uittesten is het duidelijker waar de fouten zitten.

Dat is volgens mij de reden, zeker bij elke nieuwe versie van Avast, dat er steeds zoveel fouten opduiken.
Ik heb nu een aangekochte virusscanner Bitdefender, maar in het verleden gebruikte ik Avast Antivirus Free, en ik installeerde NOOIT direct de nieuwste versie omwille van die zware bugs die er steeds inzaten.

de laatste tijd heeft avast wel heel veel van deze fouten.

Avast noodpatch na Anniversary Update https://forum.avast.... meer how-to-do op https://www.avast.co...

Dank, is toegevoegd.

Volgens mij kan het niet waar zijn dat een scanner die eerst een dikke 200 MB was nu nog maar een 6 MB groot is, daarom heb ik de boel eens verder uitgezocht en heb gemerkt dat je dit onderstaand offline bestand moet downloaden via de producent, en deze download van meer dan 200 MB lijkt me realistischer.

http://files.avast.c...

Nieuwe update voor Avast Free build number 12.1.2272

https://forum.avast....

Pagina's