7-Zip

Horizontal Tabs

Ons oordeel

DL

Beschrijving: 

7-Zip is een in- en uitpakprogramma dat de grootste compressie biedt van alle bestaande ZIP-software (als het gebruikmaakt van zijn eigen 7z-bestandsindeling). Als een bestand zo klein mogelijk moet zijn voordat je het bijvoorbeeld per mail verstuurt dan kun je beter 7-Zip gebruiken dan WinZip of WinRAR. 7-Zip pakt alle bekende zip-bestanden uit.

7-Zip ondersteunt de volgende bestandsindelingen:
Inpakken en uitpakken: 7z, XZ, BZIP2, GZIP, TAR, ZIP en WIM.
Uitpakken: AR, ARJ, CAB, CHM, CPIO, CramFS, DMG, EXT, FAT, GPT, HFS, IHEX, ISO, LZH, LZMA, MBR, MSI, NSIS, NTFS, QCOW2, RAR, RPM, SquashFS, UDF, UEFI, VDI, VHD, VMDK, WIM, XAR en Z.

7-Zip wordt geïntegreerd in de Windows Verkenner, zodat je met de rechter muisknop bestanden kunt inpakken of uitpakken. Ook heeft 7-Zip de beschikking over een handige bestandsbeheerder. Verder kun je archieven eerst testen op fouten. Sterke encryptie met AES-256 is mogelijk.

Inst

Reacties

Er gaat niets boven 7-Zip.

Toen ik bijna twee jaar geleden mijn HP Envy Phoenix kocht stond er al standaard 7-Zip v9.20 op.
Werkte goed en gebruikte ik soms, alhoewel ik het kende van vroeger was ik er toch niet echt een fan van omdat ik steeds het gevoel had dat ik met een beta versie aan het werk was en daarnaast al jaren WinRAR gebruik.

Sinds versie 15 heb ik dat gevoel niet meer en is de compressie zelf nog beter geworden dan bij WinRAR.
Blijf wel nog steeds WinRAR gebruiken omdat het zowat de standaard is en de meeste mensen die ik ken het gebruiken.

Maar 7-Zip ga ik vanaf nu meer gebruiken.
Wel is de interface erg spartaans, maar zolang het programma maar correct werkt is het goed voor mij.

@ PatjeRedfan,fixed in 7-Zip 16.02 : 7-Zip mistakenly reported the warning "There are some data after the end of the payload data" for split archives.

Inmiddels al versie 16.02 de dag erna, blijkbaar zat eer nog een foutje in.

Gewoon kijken naar de 7-zip 9.20 oudere versie maar beter dan de nieuwere versies!
Werkt ook Prima met Win 10!

Enige tijd geleden ben ik overgestapt op Bandizip. Deze gratis compressiesoftware wordt alom geprezen om zijn snelheid, ondersteunde archiveertypes en gebruikersgemak.

waarom laat 7-zip bestanden achter op mijn PC die bijna alle virusscanners doet afgaan ? bitool.dll, BiTool[1].dll, nsjC480.tmp, nsz6EF2.tmp, setup[1].exe en dat allemaal van de officiële 7-zip

Werkt dit goed met Windows 10 ?

Heeft gewerkt, lijkt het. Ze dokteren wat uit allemaal. progjjes, appjes, .............gekke grapjes.

Hoi,
Heb de 7-Zip gedownload, maar ik krijg mijn foto's niet geopend, die ik per mal toegestuurd kreeg via WeTransfer. Wat moet ik doen?

Pagina's