Any Video Converter Free

Horizontal Tabs

Ons oordeel

DL

Beschrijving: 

Any Video Converter is een gebruikersvriendelijk programma om video's om te zetten in een ander formaat. Filmpjes kunnen geconverteerd worden zodat ze geschikt zijn voor gebruik op bijvoorbeeld een mobiele telefoon (iPhone, Samsung Galaxy enzovoort), MP4-speler, iPad of Android tablet. Any Video Converter kan bovendien meerdere video-filmpjes tegelijk omzetten. Veel video-formaten worden ondersteund en ook conversie van online filmpjes is mogelijk.

Any Video Converter is snelle video-conversie software die met onder andere de volgende video-formaten overweg kan.

Input: avi, asf, mov, rm, rmvb, flv, mkv, mpg, 3gp, m4v, vob, YouTube videos
Output: avi, mp4, wmv, swf, flv, mkv, MPEG-1 en MPEG-2, mpg (PAL of NTSC), mp3, wma, ogg, aac, wave, m4a, flac


Any Video Converter Free

Voor de conversie kun je kiezen uit verschillende standaard profielen, zodat je niet zelf hoeft te zoeken naar de juiste audio- en video codecs. Profielen voor iPhone en Android, iPad, Flash video en diverse DVD, mpeg-, wmv-, MP4-, DivX- en avi-formaten zijn aanwezig. Daarnaast kun je de profielen zelf ook nog aanpassen en een andere codec, framesize, bitrate en framerate instellen.

Handig is verder de mogelijkheid om een preview van het filmpje te zien en zelf een fragment te selecteren (door de begin- en eindtijd in te kiezen) dat omgezet moet worden. Bijknippen van de grootte van het beeld kan ook nog. Ten slotte is batch conversie (van meerdere filmpjes) mogelijk.

Any Video Converter Free is handig voor mensen die snel een filmpje willen omzetten zonder zelf al te veel hoeven in te stellen. Kijk wel goed uit bij de installatie (haal de vinkjes weg) en na een conversie (kies Nee bedankt).

Nadeel van Any Video Converter is dat na elke omzetting een nagscreen getoond wordt dat vraagt of je wilt upgraden naar de betaalde versie. Ook tijdens de installatie worden soms veel onnodige extraatjes aangeboden waar sommige virusscanners ook op aanslaan: dit zijn PUPs en adware. Let dus goed op!

Inst

Reacties

Any Video Converter kan zowel audio als video converteren maar Any Audio Converter is los te downloaden. Waarom maken ze er niet 1 programma van bijvoorbeeld Any Media Converter?

Heeft deze versie het start menu in windows terug? Vorige versie was het programma nergens te zien in start.

Any Video Convertor kan evengoed audio converteren, gebruik dit al jaren, en bij de installatie nog niets "crapie" mee binnen gekregen !

Oude versie opnieuw er opgezet en het is opgelost. Werkt even goed. Sommige programmas moet je niet updaten.

Vanuit de Program Files (x86) contextmenu bij het programma-bestand openen en 'Vastmaken aan Menu Start'.

Is helemaal nergens te vinden in start. Kan avc enkel openen via Program files x86. Werkt verder wel maar vreemd dat niet in start staat.

Dank u, Spiff, binnenkort zal ik het eens proberen.

Goeie vraag, Léon,
Hoe weet je of een installer offline uitvoerbaar is, of een enkel online uit te voeren web-installer is?

Dat is met diverse software niet altijd gelijk duidelijk.
Soms weet je het pas zeker als je een offline installatie uitvoert, zonder internetverbinding. Lukt dat, dan is het een full/offline-installer, werkt dat niet, dan heb je een web-installer bij de hand.

De grootte van de installer geeft vaak wel een indicatie.
Video- en audio-converters, bijvoorbeeld, daarvan is een full/offline-installer doorgaans tientallen MB groot, terwijl de web-installers slechts omstreeks één à twee MB groot zijn.
(Echter, van diverse ándere software is ook een full/offline-installer soms slechts één à twee MB groot, of zelfs nog veel kleiner, dus de grootte zegt beslist niet altijd alles.)

In geval van twijfel, bij een kleine installer waarvan je niet weet of het een full/offline-installer of een web-installer is, loont het de moeite om even de website na te zoeken op een eventuele download-pagina met "offline versions", of "direct downloads", of "full installers", of zoiets. Het is vaak even zoeken, want Freeware aanbieders die adware supported installers bieden, die laten je uiteraard het liefst een online installatie uitvoeren, waarbij je de 'extraatjes' aangeboden kunnen worden.

Maar nogmaals, zoals ik al zei, of een installer offline uitvoerbaar is, of een enkel online uit te voeren web-installer is, dat weet je soms pas zeker zodra je een offline installatie uitvoert, zonder internetverbinding. Lukt dat, dan is het een full/offline-installer. Werkt dat niet, dan heb je een web-installer bij de hand.

Je wil het het liefst graag weten zónder uitproberen, maar in geval van twijfel geeft het uitproberen van een offline installatie je gelijk volledige duidelijkheid.

Hallo Spiff,

Hoe weet je of een installer al dan niet offline uitvoerbaar is? (Zonder het te hoeven uitproberen). Ik neem aan dat u niet doelt op draagbare software. (?)

@ Léon,

Tsja, met adware supported installers is het opletten geblazen.
In principe is voldoende wat je beschrijft: kiezen "Customize", en dan de ongewenste 'extraatjes' uitvinken.
Echter, vergeet je dat, of zie je wat over het hoofd, dan is dat vervelend, zoals je weet.

Er zijn ook andere mogelijkheden.
Het onderstaande beschrijft zo'n andere mogelijkheid.

Van veel software wordt standaard een volledige installer (installatieprogramma) aangeboden, en is de installatie daarmee 'offline' uit te voeren, dat wil zeggen: zonder internetverbinding.
Met een 'offline' installatie kun je vermijden dat de de ongewenste 'extraatjes' worden aangeboden.

Van sommige software echter, is het standaard aangeboden installatieprogramma een enkel online uit te voeren web-installer. Maar vaak is met wat zoeken op de betreffende website ook wel een 'offline' installer te vinden.

Voor het volgende heb je de volledige installer nodig, om een 'offline' installatie uit te kunnen voeren:

Download eerst het 'offline' te gebruiken installatieprogramma en sla dat op, maar voer de installatie nog niet uit,
verbreek daarna je de netwerk/internet-verbinding,
en pas daarna voer je de installatie uit.
Zonder internet-verbinding krijg je nu niet de ongewenste 'extraatjes' aangeboden.
Na het uitvoeren van de installatie log je uit,
daarna log je weer in,
en daarna herstel je de netwerk/internet-verbinding.
Zo omzeil je volledig het mechanisme dat ongewenste 'extraatjes' aanbiedt.

N.B.
Zou je direct daarna scannen met zoiets als bijvoorbeeld Malwarebytes Anti-Malware, dan slaat zo'n scanner echter wel alsnog alarm, bij het vinden van de tijdelijke bestanden van de adware supported installer.
Dat is een nogal hysterische reactie van een scanner zoals Malwarebytes Anti-Malware, want die tijdelijke bestanden van de adware supported installer die zijn niet meer actief, en doen geen kwaad.
Niettemin kun je die tijdelijke bestanden van de adware supported installer gerust laten opruimen door een scanner zoals bijvoorbeeld Malwarebytes Anti-Malware, niet omdat ze 'eng' zijn, maar enkel om van het gezeur door die scanner af te zijn ;-)
Een andere manier om tijdelijke bestanden van de adware supported installer op te ruimen, dat is door het uitvoeren van CCleaner, met onder Options, Advanced, tijdelijk het vinkje voor "Only delete files in Windows Temp folders older than 24 hours" weggehaald, en daarna Run Cleaner. Dat ruimt tijdelijke bestanden van de adware supported installer dan gelijk op.

Pagina's