Recuva

Horizontal Tabs

Ons oordeel

DL

Beschrijving: 

De makers van het populaire schoonmaakprogramma CCleaner hebben ook een uitstekende file recovery applicatie gemaakt, genaamd Recuva. Met dit freeware programma kun je per ongeluk weggegooide bestanden en foto's weer terug toveren. Zelfs van geformatteerde partities en fotocamera-geheugenkaartjes kunnen gegevens teruggehaald worden. Mits niet overschreven door nieuwe bestanden natuurlijk. Recuva is zeer gemakkelijk in het gebruik!

Recuva biedt de mogelijkheid om teruggevonden bestanden, zoals foto's, muziek, documenten, video enzovoort te herstellen. Het programma kan ook van een usb-stick draaien om de 'verloren' bestanden niet per ongeluk te overschrijven.


Verloren gewaande foto's herstellen is met Recuva mogelijk

Handig is dat je bij het starten van het programma met de Recuva Wizard kunt zoeken op bepaalde typen bestanden, zoals afbeeldingen en foto's, muziek (mp3), video, documenten, archieven of gewoon alle bestanden. Ook kun je aangeven waar je wilt zoeken (als je dat weet). Recuva kan van sommige bestanden een voorvertoning geven.

Verder is het mogelijk om weggegooide mail uit Windows Mail terug te vinden.

Als je te weinig zoekresultaten krijgt (en het verloren bestand niet vindt) kun je ook Uitvoerig Scannen inschakelen bij de laatste stap van de Wizard. De scan duurt dan wel langer. Deze instelling kun je ook aanzetten onder Ga naar geavanceerde modus | Opties | Acties | Uitvoerige scan.


Schakel Uitvoerig Scannen in voor meer resultaten

Recuva kan data terugvinden op (externe) harde schijven, digitale fotocamera's, usb-sticks, smart media cards, mini-SD cards enzovoort. Een eenvoudig, maar doeltreffend programmaatje dat in het Nederlands vertaald is.

Let op dat je NIET hoeft te upgraden om bestanden te herstellen. Als je dit venster ziet zijn je bestanden al hersteld!


Upgraden hoeft niet, je bestanden zijn al hersteld

Inst

Uitleg: 

Wist je dat bestanden helemaal niet weg zijn als je ze in de prullenbak gooit en daarna de prullenbak leegt? Windows zegt alleen dat het plekje op de harde schijf waar dit bestand staat 'leeg' is, zodat andere bestanden ook deze ruimte in kunnen gaan nemen. Als de weggegooide bestanden daarna niet of weinig overschreven worden (ofwel: dat andere bestanden hun plek innemen), dan kunnen ze door iedereen met bestandsherstelsoftware teruggevonden worden.

Reacties

De vakantiefoto's van onze vakantie naar Thailand werden halverwege ironisch genoeg tijdens het back-uppen van de SD-kaart ineens onleesbaar, zogenaamd 'corrupt' door een slechte connectie met de computer. Natuurlijk volgde eerst wanhoop en paniek maar al snel vonden we dat dit probleem met software of middels het opsturen naar een gespecialiseerd bedrijf waarschijnlijk op te lossen was. We hebben eerst Recuva geprobeerd, een gratis programma en erg fijn voor de gebruiker (die niet zoveel van software afweet.) Hiermee hebben we uiteindelijk slechts 2 van onze 1150 foto's weten te herstellen. De software zou het probleem niet nog erger kunnen maken, uiteraard was dit dus het proberen waard! Hierna hebben we ons kaartje naar een gespecialiseerd bedrijf in Duitsland gestuurd, namelijk Recoverfab.de. Binnen 3 dagen na verzending ontvingen we een e-mail dat al onze bestanden waren gered, ook wanneer het met software niet lukt is er dus nog genoeg hoop! Het kost wel wat, maar voor onze vakantiefoto's hadden wij het zeker over.

van de 500mb die erop stond is er maar 120 mb terug gehaald. En het duurde 8 uur lang voordat het erop stond. Niet zo´n goed programma dus. Van de foto´s die ik terug wilde hebben, waarom ik het deed kreeg ik maar 2 van de 200 foto´s terug.

Eerder goede ervaringen met dit programma. Helaas herkent hij de uit mijn Nass niet in het netwerk en wordt een verwijderde nass HD die via een USB inverter aan de computer wordt gekoppeld ook niet. Iemand een oplossing?

Eerder goede ervaringen met dit programma. Helaas herkent hij de uit mijn Nass niet in het netwerk en wordt een verwijderde nass HD die via een USB inverter aan de computer wordt gekoppeld ook niet. Iemand een oplossing?

me ex heeft bestand gewist wordpress kan ik dat ook terug halen met Recuva .?

OH MY GOD!!!!!!!!! Na 5 programma's te hebben geprobeerd had ik de moed bijna opgegeven, maar ik moest en zou mijn foto's terug krijgen van mijn kaartje, waren zeer dierbare foto's. En toen installeerde ik dit programma Recuva en YESSSSSSSSSSS IK HEB ZE TERUG!!!!!!!!! IK BEN ZO BLIJ EN OPGELUCHT!! Mijn dank is groooooot!!

PS: Indirect heeft Recuva dus goed werk geleverd: Zonder het verwijderde en beschadigde bestand, had ik de recente en onbeschadigde herstel-versie niet kunnen traceren.

Ik verloor een Excel-bestand. Zoeken op bestandsnaam, extensie (.xlsx) en trefwoorden leverden niks op. Recuva vond een verwijderde back-up van een maand oud. Openen én herstellen in Excel-2010, -2013 en LibreOffice ging niet: “Dit bestand is beschadigd”.

Ik heb CCleaner op ‘Automatisch schoonmaken tijdens opstarten’ ingesteld. De zoekopdracht %temp% leverde dus niks op.

Het door Recuva gevonden en beschadigde bestand opende ik in Excel met de optie ‘Vorige sessies weergeven’ in het dropdown menu onder ‘Openen’. Daar kwam een onbeschadigde herstel-versie van twee dagen oud tevoorschijn. Eureka!

Dit (waarschijnlijk versleutelde) bestand werd niet door de zoekfunctie herkend en ook niet door CCleaner verwijderd. Snapt iemand hoe dit werkt??

Ik had snapchatfotos opgeslagen staan en nu is mijn mobiel teruggezet nar fabrieksinstellingen ; alles kwijt, hoe kan ik het terugkrijgen?

Pfff. Yes!!! Excel-bestand teruggevonden!! :-)

Pagina's