Clean Master

Horizontal Tabs

Ons oordeel

DL

Beschrijving: 

Clean Master is een schoonmaak-app voor Android, die tegenwoordig ook voor Windows beschikbaar is. Met Clean Master kun je je smartphone en pc opschonen, optimaliseren en beheren. Vooral de Android-app heeft diverse extra tools tot zijn beschikking. De Windows-applicatie is wat minder uitgebreid. De Android app van Clean Master gaat wel gebukt onder veel reclame.

Clean Master voor Windows ruimt heel veel cache-bestanden, tijdelijke bestanden, logbestanden, cache van bijna alle bestaande browsers en 'junk' van tientallen andere programma's op. Ook het register krijgt een schoonmaakbeurt als je scant. Verder kunt u uw pc een 'boost' geven (optimaliseren) en privacy-gevoelige bestanden opruimen.

Clean Master start op met je pc (maar dit kun je uitschakelen in de Settings) en waarschuwt op vooraf ingestelde intervallen of als er veel rommel op je computer is, dat je moet schoonmaken. De interface is alleen in het Engels nog.

Clean Master maakt reclame voor zijn betaalde Pro-variant en de extra Tools zijn ook alleen voor betalende gebruikers.

Android
Clean Master Phone Boost heeft de Android-versie voluit. Met deze schoonmaak-app kun je heel veel overbodige bestanden, zoals cache, tijdelijke bestanden, logbestanden en meer opruimen. Ook kun je je telefoon een 'boost' geven door het ram-geheugen, oftewel de actieve processen, een schoonmaakbeurt te geven. Verder zijn anti-virus, een app manager en diverse tools te gebruiken met Clean Master. Ten slotte heeft Clean Master Phone Boost nog een widget en notificatie-werkbalk als extraatjes. Deze worden standaard aangezet, maar je kunt ze makkelijk uitzetten als je daar geen prijs op stelt.

Clean Master Phone Boost is een allround app met veel mogelijkheden. Wel wordt in de app veel reclame gemaakt voor andere apps van de producent en is de interface nogal druk. Wat dat betreft heeft Clean Master Phone Boost wel wat weg van Windows-schoonmaker Advanced SystemCare. Maar als je je niet stoort aan de overdadigheid dan is Clean Master een goede cleaner.

Inst

Reacties

Ik zou BCUninstaller aanraden: werkt zeer grondig en kun je naar hartelust back-ups mee maken.

Cleanmaster ruimt ook zaken op die niet opgeruimd hoeven te worden omdat windows deze zaken even later gewoon weer aanmaakt, (omdat deze nodig zijn voor bepaalde processen) hierdoor lijkt het alsof CM veel meer opruimt dan b.v. Ccleaner, deze laatste is nog steeds de beste én veiligste opruimer.

Geachte Redactie,

Heeft U 'de Nieuwe CleanMaster' al eens geprobeerd ?! Nog meer 'opschoning , Privacy Schoning en Boosten op veel gebied' !
Misschien eens aan de orde laten komen , ik ben er blij mee in ieder geval !!
Je herkent het niet meer terug :-)

Is praktisch en veilig

het is goed

Miedema, klopt want het vreet data zie ook http://forums.androi...
en
https://www.androidp...

Kan het zijn dat de app data verbruikt? Ik zit veel op de WiFi maar nu heeft clean master 700 mbm verbruikt van mijn data bundel! Wie weet het?
Alvast bedankt

De prijs is dat je je door de ads moet worstelen, en (daarmee) natuurlijk ook dat er gegevens van je worden verzameld.

Ik heb het op mijn adroid Samsung telefoon geinstalleerd. Werkte goed, totdat het onlangs een aantal foto's heeft verwijderd. Iemand enig idee of en zo ja, hoe ik dit kan terugdraaien?

@ Joop Vrielink , Advanced System Care heeft naast de freeware ook een Pro-versie, maar ook een Ultimate-versie.
Verschil tussen Pro en Ultimate is dat die laatste een realtime anti-virus bescherming heeft, nu nog niet echt optimaal maar binnen niet al te lange tijd komt daar ook de Bitdefender-engine bij (nu wel als laatste testversie als release candidate 4rc http://www.majorgeek...

Pagina's