qBittorrent

Horizontal Tabs

Ons oordeel

DL

Beschrijving: 

qBittorrent is een open source alternatief voor µTorrent. qBittorrent is een kleine en snelle torrentclient om bestanden mee te downloaden. Groot voordeel is dat je geen onnodige toolbars krijgt aangeboden tijdens de installatie.

De interface van qBittorrent is wat minder gelikt, maar wel functioneel. Onhandig is dat als je vanuit qBittorrent zelf torrents wil zoeken, je deze functie eerst moet inschakelen via Beeld | Zoekmachine. Hierna wordt automatisch een ontbrekende software-bibliotheek (Python) gedownload om dit mogelijk te maken. Daarna is echter zoeken mogelijk via het tabblad Zoeken (met verrekijker).

qBittorrent verdient wat ons betreft de voorkeur boven µTorrent, FrostWire en Vuze omdat je geen overbodige extraatjes krijgt aangesmeerd: de installatie is helemaal schoon. Ook heeft qBittorrent veel opties en zijn encryptie en een anonieme modus (die nooit 100% waterdicht is) mogelijk. Deze kun je inschakelen onder Opties | Bittorrent.

Inst

Uitleg: 

Waarschuwing
Het delen - en sinds april 2014 ook downloaden - van auteursrechterlijk beschermd materiaal is verboden in Nederland! Let dus goed op wat je downloadt via torrents, want uit illegale bron downloaden is strafbaar.

Reacties

Ik heb deze software pas geinstaleerd, ben daarna bij beeld gegaan en heb de extra software geinstaleerd,maar het werkt niet, als ik iets wil zoeken lukt het gewoon niet, HELP

Ik ben ongeveer bijna anderhalf jaar geleden overgestapt van μTorrent naar qBittorrent omwille van allerlei mogelijke rommel en vervelende banners reclame in de interface.
Deze versie is inderdaad clean en werkt voor mij evengoed.
Terecht dat dit programma hier is toegevoegd.

Dat kan bij qBittorrent eveneens zonder probleem, heb het al een paar keer gedaan.

Bij qBit is dit op precies dezelfde manier mogelijk.

Nadeel is dat als ik een album download en vanuit dat album één nummer wil downloaden ik dat niet kan, dit kan bij uTorrent prima daar kun je weg vinken wat je wel en niet wilt downloaden voordat je de download start.

Pagina's