Avira Free AntiVirus

Horizontal Tabs

Ons oordeel

DL

Beschrijving: 

Avira Free Antivirus (voorheen AntiVir) is een volwaardige anti-virus-oplossing die alle activiteiten op je pc, Mac of Android-toestel constant in de gaten houdt. Dit programma is Duitse degelijkheid met uitgebreide cloud bescherming. Avira Antivirus beschikt ook over rootkit-detectie en spoort virussen, spyware, dialers, ransomware en Trojans op.

Avira Antivirus kijkt meerdere keren per dag of er updates zijn en je kunt ook instellen dat het programma elke dag je pc scant op virussen. Ook gebruikt Avira Protection Cloud waardoor verdachte bestanden direct via de cloud gecontroleerd kunnen worden door middel van kunstmatige intelligentie en machine leren. Optioneel zijn de Avira Browser Safety toolbar en diverse andere software van Avira, die je kunt weigeren tijdens de installatie.

Avira Free Antivirus heeft geen aparte mailscanner die van tevoren mailbijlagen controleert, maar Avira beschermt natuurlijk wel als je probeert geïnfecteerde bijlagen te openen. Ook blokkeert Avira standaard potentieel ongewenste programma's (PUPs) die gebundeld worden met veel gratis software en advertenties tonen en je pc vertragen.

Avira Free Antivirus

Al met al is Avira Free Antivirus een van de betere virusscanners. Het programma komt meestal goed uit de bus bij tests van virusscanners. Ook voor macOS biedt Avira realtime bescherming.

Wel maakt Avira veel reclame voor andere software van het bedrijf via popups in de systeembalk en reclame in de interface. Ook heeft Avira tegenwoordig een overkoepelend beheerprogramma of dashboard van waaruit je Antivirus en andere programma's kunt openen en andere apparaten beheren.

Android en iOS
Het Duitse Avira, bekend van zijn virusscanner voor pc, heeft nu ook anti-virus apps voor Android en iOS gemaakt. Avira beveiligt je smartphone en tablet en scant nieuwe apps (en updates daarvan) op bedreigingen.

Avira Security biedt behalve bescherming tegen virussen en andere malware ook anti-diefstal, zodat je je apparaat kunt terugvinden of blokkeren/wissen als die gestolen of kwijtgeraakt is.

Avira voor Android heeft nog wat meer mogelijkheden dan de app voor je iPhone. Door gratis registratie met je mail-adres kun je via de website van Avira ook je toestel terugvinden.

Inst

Reacties

Tot afgelopen woensdag heb ik Avira Free gebruikt op mijn PC waar Windows 10 op staat,en inderdaad deze scanner is gewoon goed met 1 nadeel.Elke week werd de Map in C:// groter en groter (640 MB) en mijn PC ging ook vertragen wat niet prettig is.

Nou ik heb Avira verwijdert en toch eens een vergelijking opgezocht met een Trial (30 dagen)van Kaspersky Internet Security die maar nog geen 180 MB in beslag nam.
Het verschil is enorm want Kasp loopt enorm licht en controleert werkelijk alles wat ook wel mag want die kost dus nogal wat.
Het lijkt wel de Mercedes onder de scanners.
Ik hou hem niet want die kost me teveel,maar ik wou het verschil voelen tussen Free en Betaalde AV scanners.

En "Kasp" vond niks dus al die tijd heeft Avira toch goed gepresteert.
Voor het gebruik is Kaspersky buitengewoon goed maar is erg duur.
Avira vertraagt je systeem maar houd je PC ook schoon.
Tja dat gaat mij hoofdbrekens kosten tenzij iemand een zeer goede Free AV scanner weet die ook je PC schoon houd maar die geen Honderden MB"s groot is.
Tips zijn welkom.

Bericht dat er een besmetting is en dan is er niets te vinden.
Veder denk ik dat het een goed programma is.

Word er nog wat aan die zogenaamde OpenCandyGen waarschuwing gedaan? Ik kreeg een popup dat er een besmetting was, systeem helemaal gescant maar niets gedetecteerd. Verder wel goede anti virus software. Tenminste de enige gratis anti virus die niet om je e-mailadres vraagt.

Die launcher is helemaal nergens in de taakbalk te zien. Taakbeheer geeft wel aan dat Avira loopt en het programma is te openen door naar configuratiescherm te gaan en op Avira te klikken.

Changelog 15.0.17.273
Minor bug fixes

Enhancements:
Added a feature to repair malicious default search entries in firefox & older chrome versions
Added a feature to remove malicious entries from File & Process whitelists
Repair performance improvements
Removed Dial-Up Feature (support for automatic dial-up on modems)

Wat ik niet leuk vind is dan men nu de Launcher zal pushen (soort menu) in de werkbalk en deze staat momenteel nog niet op punt (bugs) :/

Uitstekende scanner. Vertraagt het systeem iets meer dan Panda, maar verder niets dan lof.

Koeterwaals

de free versie van avira is in de testen niet de vinden vervelend is ook dat het weken duurt eer de Nederlands op versie beschikbaar is en nergens word aangekondigd
ook op gratisoftwaresite niet persoonlijk vind ik en ook de consumentenbond een
goede virusscanner

En ook nu de NL versie dloaden doet de laatste vorige versie ... handmatig de engelse versie doet idd de nwste 15.0.12 ! ff paar weken wachtten dus!

Pagina's