DriverBooster

Horizontal Tabs

Ons oordeel

DL

Beschrijving: 

Problemen met verouderde of instabiele drivers? DriverBooster kan helpen je drivers (stuurprogramma's) voor randapparatuur als videokaart, geluidskaart, muis, toetsenbord, printers, game controllers, moederborden en usb-poorten up-to-date te houden.

Defecte, missende, verouderde en conflicterende stuurprogramma's op je pc kunnen ervoor zorgen dat bepaalde apparaten en componenten mogelijk niet meer goed functioneren of je computer vertragen. Ook games kunnen hierdoor minder soepel verlopen.

DriverBooster checkt op je pc je drivers en biedt gelijk aan verouderde drivers te updaten. Je hoeft zelf niet meer te zoeken naar nieuwe versies van stuurprogramma's, maar klikt gewoon op de update-knop. Voordat DriverBooster drivers bijwerkt wordt eerst een herstelpunt gemaakt voor het geval er iets mis mocht gaan.

DriverBooster is een van de makkelijkste programma's die op updates voor je drivers controleert. DriverBooster is vertaald in het Nederlands, maar deze vertaling is niet echt geweldig.

IObit maakt altijd nogal enthousiast reclame voor zijn andere programma's. Deze hoef je natuurlijk niet te downloaden. Ook wordt reclame gemaakt voor de betaalde Pro-versie die meer functionaliteit heeft.

Let op dat het updaten van drivers soms voor problemen kan zorgen. Maak altijd herstelpunten en backups! En bedenk dat als een pc goed functioneert het updaten van drivers misschien niet nodig is: if it ain't broke don't fix it!

Inst

Reacties

Diverse driver update software uitgeprobeerd zo ook deze maar niet gehouden op mijn computer. Nu gebruik ik het gratis programma "Free Driver Scout" die ook in te stellen is om periodiek een automatische controle van je drivers uit te voeren. Backup en restore is ook mogelijk. Het programma is zonder reclame.

Heb alleen problemen met NVidia drivers. Zo gauw ik de nieuwste versie installeer, start Windows op met max 640x480 resolutie en kan Win10 mijn NVidia GTX 950 niet meer herkennen. Erg vreemd. Paar keer geprobeerd, maar steeds hetzelfde resultaat. Herstelpunt geladen en alles draait weer als een zonnetje. Meer mensen problemen met NVidia?

Wanneer ik bij Download op de download link klik komt uBlock met de mededeling dat de download site verdacht is, kan ik Driver Booster veilig downloaden?
Ik zie dat Driver Booster ook via Major Geeks wordt aangeboden, kan deze hier bij Gratis Software worden toegevoegd?

En als je windows 10 nog schoon wil opstarten moet je wel snel zijn want binnenkort stopt de gratis upgrade op 29 juli 2016.

Ik ben erachter gekomen dat bepaalde driver updates via Driver Booster mijn PC langzamer maakten i.p.v sneller in de opstart, kortom: zorgt voor conflicten!
Mijn PC opnieuw geïnstalleerd en hij loopt al een paar maanden als een zonnetje.
Het is even werk maar ik raad het iedereen aan.
Zorg voor niet te veel software op je computer wat zegt dat je computer sneller maakt want dat is echt niet zo!!
Voorheen installeerde ik ook altijd maar van alles bij mezelf en bij mijn ouders, ik heb nu 3/4 minder aan software en loopt als een speer...

Als je op het updaten van drivers zoekt kom je vaak de zin tegen "if it ain't broke don't fix it". Toch is dat onbevredigend. Je wil dat je PC optimaal functioneert. Ik heb in een wilde bui DriverBooster zijn werk laten doen en er zijn 13 verouderde drivers gevonden. Extreem verouderd zelfs. Het updaten van de drivers is vlekkeloos verlopen en de PC lijkt wat vlotter te werken maar ik heb dat nergens mee gemeten. Ik durf het aan niemand aan te raden maar in mijn geval dus wel een succes.

Merel, ik kwam toevallig je reactie tegen. Ik ben oprichter van ScanCircle en zie dat je twijfels hebt over de betrouwbaarheid. Op zich heel verstandig om vraagtekens te plaatsen bij tools die je nog niet kent. Ik zal kort proberen iets meer inzicht te geven op de door jou genoemde punten.

Het klopt dat we enthousiast zijn over ESET maar ScanCircle is niet van ESET en wordt gebruikt door meer dan 80 partners, inmiddels ook buiten NL.

Als we een versie tegenkomen die we nog niet kennen dan is het ofwel een nieuwe versie (die je zelf dan waarschijnlijk wel herkent) of het is een versie die heel weinig voor komt of zich vermont met willekeurige tekens (in dat geval moet je even goed controleren of dat wel klopt). We kennen inmiddels meer dan 1,5 miljoen versies die wekelijks worden bijgewerkt.

Van processen kunnen we meestal niet zien of het een bèta of commerciële versie is en daarom melden we dit ook alleen als "informatief" punt. We adviseren om alleen de rode (kritiek) en oranje (aanbevolen) punten op te volgen, de blauwe (optioneel) en groene (informatief) zijn ter info.

We zullen individuele scangegevens nooit met derden delen, maar uit de scans blijkt bv. wel dat gemiddeld 2 op de 3 computers onveilig zijn (zie ook het onderzoek van de Consumentenbond op www.scancircle.com) en leveranciers kunnen t.z.t. met onze statistieken de ondersteuning naar hun klanten verbeteren.

ScanCircle is een NL eenmansbedrijf en werkt samen met andere partijen om verder te groeien. Ik hoop hiermee wat van je twijfels weggenomen te hebben.

Dank. Is toegevoegd.

changelog 3.4
Shortened download time significantly by adopting new driver compression algorithm.
Optimized the driver installing engine by providing multiple installing plans for more stable and safer installation.
Updated Nvidia Quadro Driver for better VR performance and better support for OpenGL with VR SLI.
Updated drivers for Nvidia (including GeForce, Quadro, Tesla, ION Series), Intel(HD Graphics, Iris, NUC, Compute Stick Series), AMD(Chipset, Crimson, Radeon, Fury, HD Series), Realtek (RTL81*, RTL84*) etc.
Fixed known bugs