FossaMail

Horizontal Tabs

Ons oordeel

DL

Beschrijving: 

FossaMail is een kloon van Thunderbird, het mailprogramma van Mozilla. De interface en functies van FossaMail lijken daarom sprekend op die van Thunderbird, maar onder de motorkap zijn er wel verschillen. Zo is FossaMail gebaseerd op de eigen geoptimaliseerde Pale Moon browser-kern en niet op Firefox. FossaMail is een compleet mailprogramma, net als Thunderbird, maar dan een tikje anders.

FossaMail is een mail- en nieuwsprogramma dat ook ingebouwde chat-mogelijkheden heeft. En het heeft natuurlijk de beschikking over adresboek, filters en add-ons. Veel Thunderbird-add-ons zijn compatibel met FossaMail. En ook de Lightning-agenda is beschikbaar voor FossaMail.

FossaMail gebruikt een andere profielmap dan Thunderbird waardoor u het programma zonder problemen naast Mozilla's mailprogramma kunt uitproberen (let dan wel op dat FossaMail tijdens de installatie zichzelf als standaard mailprogramma instelt als u het vinkje niet weghaalt). Als FossaMail bevalt kunt u mail, contacten en accounts overzetten vanuit Thunderbird met een speciale migratie-tool.

FossaMail kan een aardig alternatief zijn voor mensen die uitgekeken zijn op Thunderbird. Volgens de makers - die ook de Pale Moon browser ontwikkelen - werkt FossaMail door de optimalisaties stabieler en soepeler dan Thunderbird.

Inst

Reacties

Hallo Bezoekertje, ik gebruik nu voor mijn win7, Windows Live Mail, maar omdat ik ook nog twee oude hotmail accounts heb zou dat volgens microsoft na 30 juni niet meer werken. Ik zoek dus een alternatief E-mail programma waarin ik al mijn email accounts kan blijven gebruiken (@xs4all.nl @Hccnet.nl @hotmail.com en @gmail.com )Nu overweeg ik Foxmail, werkt dat met de verschillende accounts?

Met Thunderbird is toch niks mis mee, gebruik het al jaren naar tevredenheid.

Gargamelnr1 en Anoniem,

Toch is het niet echt moeilijk om Fossamail in het nederlands te krijgen.
Ik weet niet of jullie een 32 of 64 Bits versie gedownload en geinstalleerd hebben?.
Zelf heb ik de 32 bits versie.

Misschien ter overvloede, maar om Fossamail in het Nederlands te krijgen, moet je dus via deze link "ftp://ftp.palemoon.o..." nl.xpi downloaden.
Je zet het gewoon op je harde schijf (zelf gebruik ik voor al mijn software downloads een vaste directory!).
Je start nu fossamail op en gaat naar "menu - extra - add-ons", Rechts boven in staat een sort van tandwiel, klik op het klein pijltje en je krijgt o.a. een optie te zien installer add-on via een file.
Kies deze optie, navigeer nu naar de directory waar je nl.xpi heb opgeslagen en kies dan de nl.xpi file.
sluit de add-on pagina en herstart indien nodig Fossamail, is een herstart niet nodig ga dan naar menu - extra - opties - advanced, onderaan staat dan de button voor de config editor.
Zoek dan in de search bar naar general.useragent.locale, rechts staat dan waarschijnlijk us of uk?, dubbelklik op die waarde en verander us, uk in nl

Sluit de config editor, herstart fossamail, en je zou nu een nederlands uitvoering moeten hebben, je kunt dit ook checken in menu - extra - add-on's - talen.
Als je alles goed hebt gedaan staat daar nu ook je NL language pack?.

Succes,

Thomas

Jammer dat Fossamail niet in het Nederlands te krijgen of te maken valt . Het xpi bestand moet ergens naartoe maar of het bestand of de locatie zal nog eens goed onderzocht moet worden maar dat is aan de makers want er zit wel degelijk een fout in . Succes met de verbetering van het programma .

Het activeren van de NL vertaling, zoals beschreven in de instructies, werkt niet.
Laat maar zitten, gewoon verder met Thunderbird. Lijkt mij ook veiliger.

Niet onaardig, maar vergeleken met het superieure Foxmail ... Enfin, probeer maar eens (Fm dus ;-))

Werk al heel veel jaren met Postbox (ook gebaseerd op Thunderbird) en dat is heerlijk. Fossamail is ook een prettig programma en in tegenstelling tot Postbox gratis. Zeer zeker een aanrader.

Pagina's