Linux Mint

Reacties

Ik gebruik nu Linux xfce 64 variant op een 2G / intel core 2 geschikt voor vista HP , uit 2008 , en deze combinatie werkt soepel , mits men maar niet de encryptie optie gebruikt voor de gehele schijf, want om een of andere reden trekt hij het dan niet.
Verder zijn er wat problemen met mijn HL-1100 Brother printer , en bevat Wine ( win-emulator ) en verschillende Wifi drivers zogenaamde MS-exploits , waar de Clamav virusscanner op reageert.
Ik begrijp dus dat de encryptie optie behoorlijk wat processor tijd opeist , verder geen enkele rimpeling , stabiel en veilig.

neem de website van linux mint

prima besturingssysteem als alternatief voor windows 10.
Ik heb een oudere laptop, eerst stond er windows 7 op en dit werd toen omgezet in windows 10,maar windows 10 ondersteunde de drivers van de laptop niet meer, dus kwam ik bij linux mint uit.

Leesstof voor beginners met Linux:
https://sites.google...

Je kan naar een oplossing zoeken:

https://sites.google...

http://forum.nedlinu...

https://forums.linux...

https://forums.linux...

Wachten op de nieuwe Linux (Mei/Juni):
https://en.wikipedia...

of Ubuntu proberen, maar dan wel met een Live-CD/USB dan moet alles het gewoon doen:
http://www.gratissof...

Heb sinds kort linux en het bevalt me beter als windows helaas ga ik weer voor 1 reden terug naar windows er is nl geen driver voor creative geen geluid zal wel komen omdat ik linux ook nog niet goed snap maar ben het er helemaal mee eens negatief commentaar verdiend linux niet

Je kunt zeggen wat je wilt, maar Linux Mint, eigenlijk Linux in zijn algemeenheid is niet bepaald een up-to-date OS. Je wordt meteen jaren teruggezet waar het gaat om moderne ontwikkelingen. Moederborden met een H170 of Z170 chipset, voor de hedendaagse Skylake processoren, zijn al maanden op de markt, maar worden vanuit Linux niet ondersteund. Zowel het geluid als de netwerk adapter werken niet. Je kunt een nieuwere kernel gebruiken, maar die geeft dan weer andere problemen. Het is dan ook meer dan triest dat juist nu een alternatief voor Windows dringender nodig is dan ooit Linux het volkomen af laat weten.

Linux Mint 17.3 Cinnamon 64-bit is buggy.
Ik heb de hulptoepassing "Configurable Menu" toegevoegd en deze hangt het complete Mint 17.3 systeem op, zodra je met de rechter muisknop er op klikt. In voorige Mint Cinnamon versies werkte alles wel goed.

Je wilt gewoon niet horen dat Linux mijlenver achterligt bij de ontwikkelingen. Jij bent ook zo iemand zonder oplossing, die alleen maar kan roepen dat je dingen niet nodig hebt die in Windows wel werken, maar in Linux niet. En dat laat je, zoals wel vaker met mensen in de fijne, beschaafde Linux community vergezeld gaan van schelden en beledigen. De Nvidia GTX 900 serie videokaarten zijn zeker ook onzin? Standaard is er nog steeds geen driver beschikbaar en handmatig installeren is een crime, waar minimaal 5 verschillende, maar geen enkel werkende oplossing voor wordt aangedragen. Als je weer commentaar hebt, kom dan eerst maar eens met een oplossing voor het probleem.

Wil graag Linux Mint downloaden maar kom telkens op dezelfde pagina terecht. Wel veel info maar ik kan de link niet vinden. Wie kan helpen?

Pagina's