AxCrypt

Horizontal Tabs

Ons oordeel

DL

Beschrijving: 

AxCrypt is een handig programmaatje dat je gegevens beveiligt tegen pottenkijkers door documenten en bestanden op je pc te versleutelen met een wachtwoord. Als je op je privacy gesteld bent is AxCrypt een prima programmaatje. De gratis versie wordt wel steeds beperkter helaas.

De encryptie die AxCrypt gebruikt (AES-128) zorgt ervoor dat deze bestanden vervolgens nauwelijks te kraken zijn - mits je een voldoende veilig (= lang en gevarieerd) wachtwoord gebruikt natuurlijk. Want de zwakke plek van encryptie zit altijd in het wachtwoord. De betaalde variant kent ook sterkere versleuteling met AES-256.

Door de integratie in de Windows Verkenner kun je met de rechter muisknop elk bestand op eenvoudige wijze versleutelen. Ook decryptie kan via de rechter muisknop. Je kunt gewoon op elk bestand rechtsklikken en kiezen voor AxCrypt. Voer dan een wachtwoord in en klik OK. AxCrypt beschikt nu ook over Secured Folders waar bestanden automatisch in beveiligd worden.

De gratis versie van AxCrypt wordt wel steeds beperkter helaas, door de Freemium-opzet. Je krijgt de eerste dertig dagen gratis de beschikking over alle functionaliteit en moet dan genoegen nemen met minder functionaliteit of gaan betalen.

Waarschuwing Vergeet niet je wachtwoord, want anders kun je je versleutelde bestanden niet meer openen.

Inst

Uitleg: 

Je gebruikt AxCrypt via het rechtermuisknop-menu in Windows Verkenner. Klik rechts op een bestand dat je wilt versleutelen en kies voor AxCrypt.

Reacties

Of gewoon hier zoals in het artikel vermeld staat:

Meen toch weten dat dit een site was voor gratis software.
Past Axcrypt hier dan nog op?
Inderdaad 7-zip is een goed alternatief.

AXCrypt 1 is ook hier nog te downloaden en meer versies dan op Sourceforge.
Geen gezanik over e-mail-adres opgeven en activatiecode, geen reclame voor de betaalde versie.
http://www.oldversio...

"De betaalde variant kent ook sterkere versleuteling met AES-256." Je kunt ook gewoon 7-Zip (gratis) gebruiken om bestanden te versleutelen met AES-256.

Waarom nu ineens betalend en enkel in het Engels?
Ik blijf bij de oude versie tot het niet meer gaat en stap ik wel over naar een andere versleuteling er zijn er genoeg die gratis en in het Nederlands zijn

Mee eens.
Ik heb geen zit om mijn (of een extra) mailadres op te geven en steeds gezeur te krijgen om over te stappen op de betaalde versie.

Vragen wel veel van je.
Bye bye AxCryp

Koraal, without teh proof of the pudding vermoed ik, dat je jouw test niet goed hebt uitgevoerd. Ik wijs je op de dochter 'AxCrypt2Go':
"AxCrypt2Go.exe is an install-free simple program allowing you to encrypt and decrypt on the road. The full version is still recommended for day-to-day use."

De redactie schrijft:
"De zeer sterke encryptie die AxCrypt gebruikt (AES-128 en SHA-1) zorgt ervoor dat deze bestanden vervolgens nauwelijks te kraken zijn".

AES-256 en SHA-2 zijn de tegenwoordige standaarden, omdat eerder genoemden beiden te kraken zijn. AxCrypt schijnt mij nu retro, wat tevens de zwakte van de GSS-bezoekers-beoordeling is. Rozen verwelken en scheepjes vergaan.

Ik heb dit programma juist geïnstalleerd om een map te beveiligen met wachtwoord maar ik wist niet dat hij daarvoor elk apart bestand in die map zelf ging beveiligen. Aangezien ik met een map van meer dan 70.000 afzonderlijke bestanden (ongeveer 430GB samen) zit, zou het veel handiger zijn geweest om louter een wachtwoordbeveiliging te hebben die enkel maar toegang biedt tot het openen van de map terwijl alle bestanden erin in hun normale staat niet beveiligd zijn. Bij mijn weten kan dit programma dit toch niet, of mis ik iets?

Ik denk dat het ook niet gaat. Je hebt de optie om het versleutelde bestand als .EXE te versturen maar EXE-bestanden worden veelal geblokkeerd. Andere opties zijn welkom!!