Avast Free Antivirus

Horizontal Tabs

Ons oordeel

DL

Beschrijving: 

Avast Free Antivirus is een compleet anti-virus-pakket dat prima bescherming biedt. Je pc, Mac of Android-toestel wordt continu beveiligd tegen virussen, spyware en rootkits. Bovendien heeft Avast ook een aparte mailscanner, gedragsschild en een webschild voor als je aan het internetten bent. Avast Free is een prima anti-virus-programma, wel worden steeds meer onnodige extraatjes aangeboden.

Avast Free Antivirus is een van de compleetste gratis virusscanners met uitgebreide mogelijkheden en gratis automatische updates. De gratis versie biedt bescherming tegen alle soorten malware: virussen, rootkits, Trojaanse paarden en spyware.


Hoofdvenster Avast Free Antivirus (klik op de afbeelding voor een grotere weergave)

Avast heeft een bestandssysteemschild, mailschild, gedragsschild (dat ook tegen ransomware beveiligt) en webschild om je pc te beschermen als je mailt - inkomende en uitgaande mail wordt gescand - of op internet zit. De virusbescherming bevat een reputatieservice en CyberCapture-techniek om bestanden te beoordelen via de cloud en een geharde modus voor extra bescherming. De firewall in Avast is tegenwoordig voorbehouden aan de betaalde versie.

Ook heeft Avast Free Antivirus een browser extensie, genaamd Online Security, voor de beveiliging van Internet Explorer, Google Chrome en Firefox. Met Avast Online Security wordt phishing tegengegaan en kunnen bepaalde advertenties en trackers van sociale netwerken en advertentiebedrijven worden geblokkeerd. Verder zijn een software updater om belangrijke software op je pc up-to-date te houden en browser cleanup werktuig om ongewenste werkbalken te verwijderen aanwezig. Voorts is er Avast Secure Browser voor internetbankieren, WiFi Inspector om je thuisnetwerk op kwetsbaarheden te testen, een Rescue Disk en diverse betaalde componenten.

Dit zijn allemaal extra onderdelen die wat ons betreft optioneel zijn. Voor minder ervaren gebruiker wellicht handig, maar voor gevorderden niet echt nodig. Lees daarom goed onze Installatie instructies.

Een gratis activatie is vereist na dertig dagen. Je kunt upgraden naar de betaalde Pro-versie, maar de gratis Avast Free Antivirus biedt meer dan voldoende bescherming voor de gemiddelde pc gebruiker. Lees hier onze instructies voor activatie van de gratis versie van Avast

Inst

Reacties

gratis ja maar na een tijd komen ze allemaal af met update zeg dan van af begin dat het niet echt gratis is maar doe niet als of. je kunt dan beter zelf een kopen

Vandaag weer een nieuwe upgrade van Avast binnengekregen. Na deze upgrade weer tot 2x toe een bleu screen. Heb Avast er nu weer vanaf gegooid, en de virusscanner van Zonealarm erop gezet. Als deze het wel goed doet, dan blijft deze erop staan. Mijn laptop is een HP met Windows 7 erop. Meer mensen met dit probleem?

De laatste programma-update (2016.11.2.2261) kreeg ik op 15-04 op Windows 7 opnieuw aangeboden. Sinds de eerste keer dat ik 2016.11.2.2261 had geïnstalleerd startte de computer vaak langzaam op en was tijdens de start een tijdlang een effen blauw scherm te zien. Na de herhaalde update van 15-04 heb ik dat nog niet opnieuw gehad, maar ik werk ook weinig met Windows. Ik weet van verschillende andere Avast-gebruikers(ook Windows 7)die de herhaalde update niet hebben gekregen.

Ik kreeg 15-04 een programma update van Avast. Misschien omdat er door Avast problemen waren, op Windows 7 ? Ik heb namelijk na de update van 7 april al 2x een bsod gekregen, wat ik raar vond, want heb dit nog nooit gehad. Meer mensen die hier last van hebben gehad sinds de laatste update?

Als je een schone installatie van de nieuwste versie doet en je klikt op aanpassen, kun je meteen kiezen wat je installeren wilt. Je kunt dus ook het vinkje van de avast-browser uitzetten.

Gisteren de laatste versie op de laptop gezet, en daar was de browser weer. Dus weer verwijderd, dat zal ik iedere keer weer moeten doen zodra er een nieuwere versie uitkomt. Verder helemaal tevreden!

Nieuwe Update 2260 is klaar van avast! 2016.11.2.2260
https://forum.avast....

De browser is weg gebleven, dus dat was de goede oplossing. Maar ik denk dat als er een nieuwere versie komt van Avast, dat dan die browser toch weer terug komt. Maar ik weet nu hoe ik dat moet voorkomen, helemaal blij weer.

Na Panda weer verwijderd te hebben, en Avast weer terug, kwam vanmorgen de browser van Avast weer terug. Nu afwachten nadat ik deze weer verwijderd heb, of die weg blijft nu. Voor alle zekerheid heb ik ook maar Winpatrol op mijn laptop gezet, zodat ik hopelijk een melding krijg als ze weer gaan pushen.

Bedankt voor de info Jan11, wist dit niet. Maar het zou zomaar kunnen dat nadat je die browser verwijderd hebt, die toch weer terug word gezet. Dat ga ik eens even uitproberen.

Pagina's