VirtualBox

Horizontal Tabs

Ons oordeel

DL

Beschrijving: 

VirtualBox is uitstekende virtualisatiesoftware waarmee je binnen een besturingssysteem (bijvoorbeeld Windows) een ander besturingssysteem kunt draaien (bijvoorbeeld Linux). Handig om tegelijkertijd twee besturingssystemen te draaien en uit te testen zonder steeds opnieuw te moeten opstarten.

Met VirtualBox kun je de volgende besturingssystemen als virtuele machine binnen een ander besturingssysteem draaien:
- Windows
- Linux
- BSD
- Solaris
- IBM OS/2
- macOS (alleen op een Mac)
- andere (DOS, NetWare en ook Chrome OS bijvoorbeeld)


VirtualBox VM Manager 6.0 onder macOS (klik voor groter)

Het besturingssysteem waarop VirtualBox geïnstalleerd wordt is de gastheer (host). Het besturingssysteem dat binnen VirtualBox draait heet de gast (guest). Geheugengebruik en allerlei andere settings kun je per virtuele machine instellen.

VirtualBox is handig om bijvoorbeeld vanaf een Windows-computer een Linux-besturingssysteem (Ubuntu, Linux Mint, OpenSUSE, Fedora) uit te proberen. Maar je kunt ook twee Windows-versies of twee Linux-versies naast elkaar draaien.

VirtualBox is ontwikkeld door het Duitse bedrijf Innotek dat later overgenomen is door Sun Microsystems, dat op zijn beurt opgekocht is door Oracle. Vanaf versie 4.0 is VirtualBox gesplitst in het basispakket en een extensiepakket met extra functionaliteit. De eerste is open source, de tweede gesloten software. Beide zijn wel gratis en het is aan te raden ook het extensiepakket te downloaden.

Inst

Reacties

Ik ben bezig met het aanmaken van een virtuele computer.
Ik ben er ondertussen volgens mij wel uit hoe dat moet, maar ik kan nergens het nodige .iso bestand vinden.
Weet iemand hoe ik hier aan kan komen?

Ik wil graag windows 7 en windows 10

Nu heb ik een Mac en gebruik al een tijdje Virtual box om Windows 7 te draaien voor mijn boekhoudprogramma... nu ineens heb ik geen internet meer als ik met windows 7 werk.... wat moet ik controleren kan namelijk niet voor een draadloos netwerk kiezen....weet ook niet meer in het verleden hoe ik internet op mijn windows 7 heb geinstalleerd.... Who is gonna help me out....:-(

Helaas krijg ik geen virtualbox geinstalleerd moet het gebruiken voor OS kan dit ook met andere virtualboxes of niet?

Ik krijg mijn windows 8.1 64 bit niet geinstalleerd. Iemand suggesties ?

Heb het onlangs geprobeerd met Windows XP en Windows 2000, met succes.
Maar met nog oudere bsturingsystemen zoal MS-Dos, Windows 98 & ME lukt dit niet.
dat is jammer om de nostalgia van weleer nog eens te beleven. Geen ondersteuning van FAT en FAT32 mischien !!!

ja dat kan gewoon

Hallo,
Ik krijg bij mijn windows server 2008 geen internet verbinding. Bij netwerk verbindingen is ook helemaal niets te zien. Hoe krijg ik mijn wifi zichtbaar?
Bedankt

Dank voor je antwoord. Helder!

Nee, Virtual Box is een denkbeeldige computer die je in Windows 7 hebt geladen. Windows 8 zit dan in die denkbeeldige computer en je zal de eventuele programma's die je wilt bewerken met Windows 8 ook in je Windows 8 moeten zetten. Je kunt daar in ieder geval testen of je printer daar werkt in combinatie met je scanner en andere hardware. Dit is belangrijk, zodat je dan weet of alles werkt als je de definitieve versie aanschaft. Controleer in ieder geval op de printer site van jou printer of andere hardware sites, of de juiste programma's ook voor Windows 8 te downloaden zijn. Het zou zomaar kunnen zijn dat je bijvoorbeeld wel kan printen maar niet de scanner via je printer programma kunt gebruiken en zelfs je printer programma niet kunt installeren.