Malwarebytes

Horizontal Tabs

Ons oordeel

DL

Beschrijving: 

Malwarebytes (voorheen Malwarebytes Anti-Malware) is een prima anti-malware-programma. Malwarebytes doorzoekt met een bedreigingsscan binnen een minuut of tien je hele pc en verwijdert daarna gevonden virussen, spyware en andere malware. De gratis versie biedt geen real-time bescherming. Er zijn ook versies voor Mac en Android.

Malwarebytes is - in de gratis variant - een zogeheten on-demand scanner. Scannen dient dus handmatig te gebeuren. De betaalde versie biedt wel realtime bescherming met als extraatjes anti-exploit en anti-ransomware. Sinds Malwarebytes 3 wordt de betaalde versie gepositioneerd als een alternatief voor virusscanners, maar uit tests komt Malwarebytes niet altijd even goed naar voren.


De gratis versie van Malwarebytes heeft geen realtime bescherming maar is een on demand scanner

Het gratis Malwarebytes heeft sinds versie 3 automatische updates en kan een volledige scan van je pc doen. Gevonden bedreigingen worden in quarantaine geplaatst.

Malwarebytes heeft ook anti-rootkit geïntegreerd, maar deze functie moet handmatig aangezet worden (wellicht omdat dit onderdeel wel eens voor vals positieven zorgt). In 2016 heeft Malwarebytes het populaire AdwCleaner, dat adware en PUP's (potentieel ongewenste programma's) opruimt, aangekocht. AdwCleaner is ook geïntegreerd in Malwarebytes. Onder Instellingen | Bescherming zie je dat Bescherming tegen potentiële dreigingen PUP's detecteert.

De gratis versie van Malwarebytes is goed te gebruiken als second opinion voor je virusscanner, continue bescherming wordt alleen door de betaalde versie geboden. Af en toe een on demand scan met Malwarebytes kan geen kwaad als extra beveiliging.

Android

Malwarebytes Anti-Malware beschermt nu ook je Android smartphone en tablet. De mobiele versie van de beveiligingssoftware scant je toestel, beschermt het realtime en heeft een app manager en privacy manager.

Malwarebytes Anti-Malware Mobile detecteert en verwijdert malware, spyware en Trojaanse paarden. Je telefoon en tablet worden continu op de achtergrond beveiligd en er vindt een dagelijkse scan plaats. Ook kun je handmatig scannen op schadelijke apps.

Verder heeft MBAM (zoals de app meestal afgekort wordt) de beschikking over een handige privacy manager waarmee je kunt zien welke apps toegang hebben tot je kalender, sms'jes, persoonlijke informatie, accounts en locatie (en dat zijn er heel wat). Ook kun je een Security Audit doen om zwakke plekken in de beveiliging van je mobiel te ontdekken. Eventueel kun je - als je dat wenselijk vindt - daarna de aanbevolen acties uitvoeren.

Ten slotte heeft MBAM nog een basic app manager aan boord. Hiermee kun je bekijken welke apps draaien en geïnstalleerd zijn. Ook kun je apps geforceerd afsluiten.

Inst

Reacties

Majorgeeks.com meldt versie 25.0.5.3 http://www.majorgeek...

Malwarebytes Anti-Malware Mobile 2.0.4 voor Android
https://www.malwareb...
https://play.google....

MBAM → “in november toonde Google-onderzoeker Tavis Ormandy het bedrijf deze kwetsbaarheden en een aantal bugs aan de serverkant” en “ Malwarebytes zegt de kwetsbaarheden die aan de serverkant zaten binnen een aantal dagen te hebben opgelost. De kwetsbaarheden in de CONSUMENTENversie van Anti-Malware moeten worden opgelost met een nieuwe versie van het programma: 2.2.1”, dus de gaten in Malwarebytes zijn al bijna 4 MAANDEN bekend maar een volledige oplossing is er nog steeds niet.
Conclusie → MBAM is een beveilingsbedrijf wat nog steeds niet veilig is

@Malwarebytes Anti-Malware Vulnerability Disclosure

Het is nu 31 dagen geleden, nog geen nieuws... Vreemd genoeg vind ik op MBam forum zo gauw geen draad over deze kwestie.

het verschil tussen MBAM tussen Emsisoft : Emsisoft vs Malwarebytes zie https://malwaretips....

Nee, de patch met de oplossing voor de beveiliging komt pas eind feb begin maart, zelfs dat nog hier nog een week langer duren want het volledig uitrollen duurt bij hun altijd lang

Anoniem, forum van Emsisoft geeft je antwoord :
het antwoord op je problemen staan hier http://support.emsis... met onder andere – As mentioned before: We don't detect or remove Windows licenses. We may detect and remove various Windows activations hacks however -
Plaats nou eens die screenshots hier op GSS -forum

Is het nog veilig om MBAM te updaten en te gebruiken?

De genoemde datum klopt inderdaad niet, dit is de (laatst gewijzigde) datum van het survey document. De datum van het screenshot dat Windows 7 niet meer Legitiem is is 22-02-2014.
Dus nog net geen 2 jaar geleden.

Van mij mag je best twijfelen maar ik kan je verzekeren dat het echt gebeurd is.

@ Anoniem , op 6 feb16 - 00:03 schrijf je “Ik heb Emisoft AntiMaleware 8.1.0.40 op 22 april 2015 gebruikt en dit is dus niet een paar jaar geleden! “ Lijkt me erg vreemd want toen was het versie 9.0.0.5066 van 23 maart 2015 die beschikbaar was en jou versie 8.1.0.40 is van 15 februari 2014 ????????????
Ik ga toch wel behoorlijk aan je verhaal twijfelen.
6 feb2016 - 00:19 schrijf je “Ik heb na het verwijderen van Emisoft AntiMaleware 8.1.0.40 een survey naar hun gestuurd, maar heb aangegeven hier verder geen reactie op te willen”, nogal logisch dat als je zelf aangeeft GEEN respons te willen je die ook niet krijgt.

Pagina's