KeePass Password Safe

Horizontal Tabs

Ons oordeel

DL

Beschrijving: 

KeePass is een open source wachtwoordbeheerder waarin je al je wachtwoorden versleuteld kunt opslaan. Voordeel van KeePass is dat al je gegevens alleen lokaal, offline, op je eigen pc worden bewaard en niet online in de cloud. Nadeel is dat synchroniseren van wachtwoorden tussen apparaten wat bewerkelijker is. Inloggegevens voor websites kun je invullen met auto-typen. In KeePass zijn je wachtwoorden heel goed beveiligd en je houdt zelf de controle over de database met gegevens.

KeePass is een heel veilige wachtwoordbeheerder die je wachtwoorden versleuteld opslaat in een database. De database of wachtwoordkluis is zelf beveiligd met een wachtwoord. Dit is het enige wachtwoord dat je nog hoeft te onthouden. Alle andere wachtwoorden en gebruikersnamen worden bewaard in de database. Je dient zelf alle inloggevens handmatig in te vullen in KeePass en in de database op te slaan.

KeePass heeft de beschikking over een wachtwoord generator voor goede wachtwoorden. Gebruikersnamen en wachtwoorden kun je vervolgens kopiëren en plakken om ze in te vullen. Maar handiger is de auto-typen functie waarmee je gegevens automatisch in je browser (of in andere vensters) kunt laten typen als je in KeePass rechtsklikt op een invoer en kiest voor voer Auto-typen uit.

Er is ook een portable app van KeePass zodat je altijd je wachtwoorden mee kunt nemen. Verder kun je je wachtwoordkluis wel synchroniseren over verschillende apparaten, maar dat moet je handmatig via Dropbox doen. KeePass heeft de beschikking over tientallen plugins om de functionaliteit uit te breiden.

Verschil KeePass Professional en Classic

Behalve de Windows-versie zijn er heel veel onofficiële versies voor macOS, Linux, Android, iOS en meer. Er is een eenvoudigere Classic Edition van KeePass en een uitgebreidere Professional Edition (die het .NET framework nodig heeft). Beide zijn gratis. Lees hier een vergelijking van de Classic en Professional Edition.

Inst

Hulp en ondersteuning: 

KeePass in het Nederlands instellen

Download de Nederlandse vertaling van KeePass
Kies Professional of Classic bij Dutch. Pak het zip-bestand uit in de programmamap C:\Program Files\KeePass Password Safe\Languages. Hierna kies je View | Language in KeePass en stel je de taal op Nederlands in.

Reacties

Wat werkt niet? Ik gebruik KeePass al jaren portable, nooit een probleem als je maar de juiste database (.kdb) opent.

Ik ga het gewoon uitproberen, niet geschoten is altijd mis.

Het werkt goed en snel zolang... jou gebruikersnaam EN paswoord netjes onder elkaar "in HETZELFDE VENSTER" verschijnen, maar zoals Hotmail zijn manier van inloggen veranderd heeft (eerst opent een venster om je gebruikersnaam op in te vullen en daarna opent een ander venster om je wachtwoord op in te geven) dan moet je gaan kopiëren en plakken wat al snel het genoegen van Keepass onderdrukt.

ik wil ook keepass portable gebruiken maar het werkt niet, hij doet het wel op mijn pc maar niet op die van mijn vrouw, en andersom het zelfde. weet iemand iets

Bedankt, maar de meest recente vertaling in het Nederlands kan je hier downloaden.
De link hier geeft de vertaling voor versie 2.30, en ondertussen is er wel wat aangepast.
http://downloads.sou...

Trouwens, een schitterend programma.

Beide, je kunt het op een usb-stick zetten en altijd meenemen of gewoon uitpakken naar een lege map op je harde schijf en daar opstarten, zoals ik doe.
Voor de smartphone heb je een kloon van KeePass (Android), namelijk Keepass2android online en offline.
Ik gebruik de offline versie en die werkt zeer goed.

Beste de Portableversie
Moet je dan via een usb stick meenemen?
BV als je op je laptop en smartphone wil gebruiken?
Of is het installeren op je smartphone genoeg genoeg en heb je dan ook toegang?

Ik gebruik "Password safe" en dat bevalt goed en als ik zo lees ongeveer het zelfde als KeePass. is ook gratis.

Prima programma, als basis op de Windows pc mail ik het door naar mijn andere apparaten (ipad , iPhone e.d.) daar heb ik dan een portable versie geïnstalleerd. Overal mijn wachtwoorden bij de hand.

Heb het geprobeerd maar is veel te moeilijk en ingewikkeld.

Pagina's