Avast Free Antivirus

Horizontal Tabs

Ons oordeel

DL

Beschrijving: 

Avast Free Antivirus is een compleet anti-virus-pakket dat prima bescherming biedt. Je pc, Mac of Android-toestel wordt continu beveiligd tegen virussen, spyware en rootkits. Bovendien heeft Avast ook een aparte mailscanner, gedragsschild en een webschild voor als je aan het internetten bent. Avast Free is een prima anti-virus-programma, wel worden steeds meer onnodige extraatjes aangeboden.

Avast Free Antivirus is een van de compleetste gratis virusscanners met uitgebreide mogelijkheden en gratis automatische updates. De gratis versie biedt bescherming tegen alle soorten malware: virussen, rootkits, Trojaanse paarden en spyware.


Hoofdvenster Avast Free Antivirus (klik op de afbeelding voor een grotere weergave)

Avast heeft een bestandssysteemschild, mailschild, gedragsschild (dat ook tegen ransomware beveiligt) en webschild om je pc te beschermen als je mailt - inkomende en uitgaande mail wordt gescand - of op internet zit. De virusbescherming bevat een reputatieservice en CyberCapture-techniek om bestanden te beoordelen via de cloud en een geharde modus voor extra bescherming. De firewall in Avast is tegenwoordig voorbehouden aan de betaalde versie.

Ook heeft Avast Free Antivirus een browser extensie, genaamd Online Security, voor de beveiliging van Internet Explorer, Google Chrome en Firefox. Met Avast Online Security wordt phishing tegengegaan en kunnen bepaalde advertenties en trackers van sociale netwerken en advertentiebedrijven worden geblokkeerd. Verder zijn een software updater om belangrijke software op je pc up-to-date te houden en browser cleanup werktuig om ongewenste werkbalken te verwijderen aanwezig. Voorts is er Avast Secure Browser voor internetbankieren, WiFi Inspector om je thuisnetwerk op kwetsbaarheden te testen, een Rescue Disk en diverse betaalde componenten.

Dit zijn allemaal extra onderdelen die wat ons betreft optioneel zijn. Voor minder ervaren gebruiker wellicht handig, maar voor gevorderden niet echt nodig. Lees daarom goed onze Installatie instructies.

Een gratis activatie is vereist na dertig dagen. Je kunt upgraden naar de betaalde Pro-versie, maar de gratis Avast Free Antivirus biedt meer dan voldoende bescherming voor de gemiddelde pc gebruiker. Lees hier onze instructies voor activatie van de gratis versie van Avast

Inst

Reacties

Ter informatie: verwijderen kan wel, wat niet wegneemt dat men geen ongevraagde browser hoort te krijgen. Verwijderen gaat via Configuratiescherm en dan Programma's en onderdelen. Klik in de lijst rechts op Avast en kies Wijzigen. Nu wordt een keuzescherm getoond waar een vinkje bij de browser moet worden weggehaald. Dan onderaan het scherm bevestigen en de computer herstarten (ja, zo diep zit hij in het systeem!).
Maar dat vertelt Avast allemaal niet bij deze ongevraagde installatie. Je denk in eerste instantie aan malware, een of andere nepbrowser was mijn eerste gedachte toen ik 'm op mijn bureaublad zag!

Heb na jaren Avast gebruikt te hebben, besloten deze te verwijderen. Waarom? Tot mijn verbazing zag ik dat er zomaar een nieuwe browser was toegevoegd. Die van Avast, nou die wilde ik niet, ben zeer tevreden met Firefox. Dus wilde ik die van Avast gaan verwijderen, wat met geen mogelijkheid lukte, ook niet met administrator rechten. Dus overgegaan naar Panda. Jammer, was echt heel tevreden over Avast, maar hou niet van pushen, waar ik een hekel aanheb.

Ik gebruik Avast free al jaren. Ben best tevreden. Alleen probeert Avast op gezette tijden zaken te installeren waar ik niet om gevraagd heb.
Zo had ik vanmorgen plotseling een browser erbij, u raadt het al: Van Avast. Heb hem maar weer gedeinstalleerd.

Safe Price is ook zo'n geval. Ik wel uit te schakelen. Ik er ook wel helemaal af te halen via een 'brute methode': Schakel eerst via Instellingen Avast zelfbescherming uit. Daarna als administrator de hele map 'safe price' verwijderen. Daarna de zelfbescherming van Avast weer inschakelen. Voor elkaar.

Ziggo volledige bescherming.!2 maanden gratis.
A-vast reageert b.v. nooit op e-mails.
Onbeschofte figuren.

A-Vast is een scanner ZONDER service.
Vindt het GEEN aanrader.
Er afgedaan,ondanks een betaling.
Geinstalleerd : Ziggo volledige bescherming.
Een AANRADER.

Het mooie van Avast is dat je via aangepaste installatie de onnodige onderdelen kunt uitvinken en dus niet mee installeren. Ik gebruik alleen "Bestandsschild" en "Rescue Disk". Ik gebruik Avast in combinatie met Malwarebytes Anti-Malware, Malwarebytes Anti-Exploit, Bitdefender Traffic Light (browser toepassing), Web Of Trust (WOT)(browser toepassing), Ghostery (browser toepassing). Je kunt Avast zo instellen dat deze de boel niet zoveel vertraagd. Heb hier een complete uitleg gevonden: http://www.easytechg...

Beterschap gewenst met je virus !

Deze troep niet installeren, een virus is beter dan deze troep.
Op computer met Windows 10 geinstalleerd. Na installatie computer totaal onbruikbaar.
Gevolg alles opnieuw installeren inclusief windows 10.

Qua detectie is panda wel iets beter, al wel wat te zwaar. Begreep nooit waarom Avira zo goed door bepaalde gebruikers ontvangen werd. Avira is mij gewoon te omslachtig en buggy. Zelf nooit goede ervaringen mee gehad.

Heb zelf geen enkel probleem met Avast en daarnaast bevat hij voor een gratis AV gigantisch veel opties om aan te passen. Het is gewoon een kwestie van tweaken en je hebt een geweldige antivirus. Combineer het met second opinion scanners emsisoft emergency kit (helemaal gratis) en malwarebytes (gratis versie, dus alleen voor scannen) en je zit goed.
Na wat Avast settings tweaken (zoals het uitschakelen van bepaalde opties en het niet installeren van de browser addons en bepaalde onderdelen etc.) en hem in stille modus zetten geen enkel probleem mee gehad. Ook geen pop-ups meer gehad na stille modus. Bepaalde false positive detecties hanteer ik via avast gewoon handmatig zonder enige detectie melding.
Gebruik hem op deze manier nu al een half jaar en bevalt gewoon prima in combinatie met windows firewall. Met slimjet webbrowser gebruik ik toch adguard en https everywhere. Dus geen avast browser addons nodig. Gewoon een goede gratis AV oplossing op deze manier.

Heb sinds kort ook weer AVAST, op het hoofdscherm staat altijd een advertentie en verder krijg ik maar één keer per week een popup met een aanbieding dus dat vind ik nogal meevallen.

Pagina's