Java

Horizontal Tabs

Ons oordeel

DL

Beschrijving: 

Java is een techniek die onder andere zorgde voor inmiddels verouderde functionaliteit (Java applets) op websites. Ook sommige applicaties op je pc maken er gebruik van. En heel veel spelletjes zijn in Java. Java is beschikbaar voor Windows, macOS en Linux en functioneerde als plugin in diverse browsers. Tegenwoordig is de Java-plugin alleen nog te gebruiken in Internet Explorer. Chrome, Firefox, Edge en Opera ondersteunen de Java-plugin niet meer. Java Web Start is nog wel te gebruiken en wordt meegeleverd in Java Runtime Environment (JRE).

Java kan nog wel noodzakelijk zijn als je gebruik maakt van Java Web Start applicaties en games, maar Java applets op websites zijn achterhaald en worden door moderne browsers niet meer ondersteund. De Java-plugin wordt vanaf 2017 niet meer ondersteund door Google Chrome, Firefox, Edge en Opera.

Zorg dat je altijd de laatste, meest veilige versie van Java gebruikt, aangezien de plugin een dankbaar doelwit van internet criminelen is.

Je kunt hier controleren of Java (en welke versie) op je pc staat
(klik op Java-versie controleren)

Inst

Hulp en ondersteuning: 

Reacties

Helaas heb ik Java nog nodig om onder meer mijn jaarlijkse belastingaangifte te kunnen invullen, anders was het waarschijnlijk allang verwijderd.

bij mij vraag libre office database er ook om.
min puntje voor libre office

Hier hetzelfde. Denk dat dit inderdaad niet up-to-date is.

Klopt de tekst wel die bij de installatie staat vermeld?
Als ik Java 8-171 wil installeren dan komt ie niet met de getoonde schermen.
Is dit acherhaald?

ben het er mee eens, trouwens zou niet weten wat te doen zonder java.

Nieuwe versie: Java 8 Update 161 en 162 - zie http://www.oracle.co....

@ Meinona,

Je redenering is niet correct.
Je gaat er vanuit dat, net als de andere software en de vervoermiddelen die je noemt, het gebruik van Java ergens voor nodig is.
Echter, het gebruik van Java is enkel maar nodig wanneer de gebruiker software of webapplicaties wil gebruiken die afhankelijk zijn van Java. En verreweg de meeste software en webapplicaties zijn níet afhankelijk van Java.

Een goede uitgangssituatie is om Java niet op het systeem geïnstalleerd te hebben. Enkel wanneer er een noodzaak of wens bestaat om software of webapplicaties die afhankelijk zijn van Java te kunnen gebruiken, dan is het nodig om Java te installeren.

Dit beantwoord tevens de eerdere vraag van FredJ.

Je PC loopt het minste gevaar als je hem van de netspanning afhaalt. Zodra je het ding op een stekkerdoos aansluit begint de ellende. De meeste schade kan je nog voorkomen door géén internet verbinding te maken met je PC en geen illegaal verkregen software te gebruiken. Als je Java niet installeert vanwege het gevaar dat je loopt kun je heb beste ook geen e-mail programma's installeren of webmail gebruiken, evenals het niet gebruiken van een browser. Maar laten we even eerlijk zijn, zodra je in je auto of op je fiets stapt loop je ook gevaar, maar als dat niet doet kom je ook nergens. Hetzelfde geldt voor Java, gebruik het wijs.

Heb je tegenwoordig nog Java nodig?
Er wordt zo vaak gewaarschuwd dat je PC gevaar loopt bij gebruik van Java en er daarom wordt aanbevolen Java helemaal niet meer te gebruiken en te verwijderen.

Java 8 Update 73 beschikbaar.

Pagina's