Malwarebytes

Horizontal Tabs

Ons oordeel

DL

Beschrijving: 

Malwarebytes (voorheen Malwarebytes Anti-Malware) is een prima anti-malware-programma. Malwarebytes doorzoekt met een bedreigingsscan binnen een minuut of tien je hele pc en verwijdert daarna gevonden virussen, spyware en andere malware. De gratis versie biedt geen real-time bescherming. Er zijn ook versies voor Mac en Android.

Malwarebytes is - in de gratis variant - een zogeheten on-demand scanner. Scannen dient dus handmatig te gebeuren. De betaalde versie biedt wel realtime bescherming met als extraatjes anti-exploit en anti-ransomware. Sinds Malwarebytes 3 wordt de betaalde versie gepositioneerd als een alternatief voor virusscanners, maar uit tests komt Malwarebytes niet altijd even goed naar voren.


De gratis versie van Malwarebytes heeft geen realtime bescherming maar is een on demand scanner

Het gratis Malwarebytes heeft sinds versie 3 automatische updates en kan een volledige scan van je pc doen. Gevonden bedreigingen worden in quarantaine geplaatst.

Malwarebytes heeft ook anti-rootkit geïntegreerd, maar deze functie moet handmatig aangezet worden (wellicht omdat dit onderdeel wel eens voor vals positieven zorgt). In 2016 heeft Malwarebytes het populaire AdwCleaner, dat adware en PUP's (potentieel ongewenste programma's) opruimt, aangekocht. AdwCleaner is ook geïntegreerd in Malwarebytes. Onder Instellingen | Bescherming zie je dat Bescherming tegen potentiële dreigingen PUP's detecteert.

De gratis versie van Malwarebytes is goed te gebruiken als second opinion voor je virusscanner, continue bescherming wordt alleen door de betaalde versie geboden. Af en toe een on demand scan met Malwarebytes kan geen kwaad als extra beveiliging.

Android

Malwarebytes Anti-Malware beschermt nu ook je Android smartphone en tablet. De mobiele versie van de beveiligingssoftware scant je toestel, beschermt het realtime en heeft een app manager en privacy manager.

Malwarebytes Anti-Malware Mobile detecteert en verwijdert malware, spyware en Trojaanse paarden. Je telefoon en tablet worden continu op de achtergrond beveiligd en er vindt een dagelijkse scan plaats. Ook kun je handmatig scannen op schadelijke apps.

Verder heeft MBAM (zoals de app meestal afgekort wordt) de beschikking over een handige privacy manager waarmee je kunt zien welke apps toegang hebben tot je kalender, sms'jes, persoonlijke informatie, accounts en locatie (en dat zijn er heel wat). Ook kun je een Security Audit doen om zwakke plekken in de beveiliging van je mobiel te ontdekken. Eventueel kun je - als je dat wenselijk vindt - daarna de aanbevolen acties uitvoeren.

Ten slotte heeft MBAM nog een basic app manager aan boord. Hiermee kun je bekijken welke apps draaien en geïnstalleerd zijn. Ook kun je apps geforceerd afsluiten.

Inst

Reacties

Dat dit gebeurd bij een gekraakte Windows versie kan ik vergeven, maar NIET als dit bij een legale Windows 7 versie gebeurd zoals in mijn geval!

Dat heb ik ook gedaan! Ik heb na het verwijderen van Emisoft AntiMaleware 8.1.0.40 een survey naar hun gestuurd, maar heb aangegeven hier verder geen reactie op te willen!

Als ik een crack had gebruikt voor Windows 7 dan begrijp ik uiteraard dat deze eventueel wordt verwijderd, maar ik heb gewoon een legale Windows 7 versie en dat hiervan de activatie verdwenen was na een scan vind ik echt niet kunnen!

Ik heb Emisoft AntiMaleware 8.1.0.40 op 22 april 2015 gebruikt en dit is dus niet een paar jaar geleden!

Als iets eerst als Maleware wordt verwijderd en later toch als veilig wordt hersteld geeft dit gewoon aan dat er niet uitvoerig wordt getest voordat de definities worden vrijgegeven aan de gebruikers en dat kan rampzalige gevolgen hebben waarbij de quarantaine ook geen uitkomst meer bied. Dus beter 1 definitie teveel is dan in mijn ogen echt niet beter.

Ik gebruik naast MBAM Premium uiteraard ook nog een Anti Virus programma met Firewall.

Over een aantal jaren wil ik misschien Emisoft weer eens uitproberen.

Malwarebytes versus Emsisoft: Meten = Weten:

Malwarebytes (MBAM) scant factor 5 het aantal files als Emsisoft doet, waarvoor MBAM eenzelfde factor extra tijd nodig heeft. Aangezien Emsisoft in de AV-markt een zeer goede reputatie geniet, vraag ik mij af waarom MBAM zoveel extra of onnodig werk verricht?
Is het dataming, een achterdeur naar de NSA.. per slot zijn zij in de VS elkaars buren. Als ik Edward Snowden mag geloven komen de buren in Sillicon Valley gezellig achterom.

Privacy op het web. Lees de verklaring van Emsisoft:
"We have to make a statement here: Privacy is important. Period."
http://blog.emsisoft...

Emsisoft security Anti-malware + Firewall kost € 20 per PC, bij een contract voor drie devices en drie jaar. Daarentegen heeft AVG in haar voorwaarden staan, dat de gebruikers wandel op het web gebruikt wordt voor hun handel.

Ik heb geen aandelen, maar ben in staat onderscheid te maken. Vrijheid, Veiligheid en Privacy op het WWW zijn werkwoorden en niet iets wat komt aanwaaien.

@ Anoniem (2?), ik wil die 5 redenen uitbreiden met 6.veel sneller met updaten (zie http://www.emsisoft.... ) en MBAM hooguit 4 tot 6 x per dag, 7. nadruk ligt op privacy ( zie http://www.av-compar... ) en 8. de enige die Bitdefender real-time geïntegreerd heeft en niet zoals andere vendors met de Bitdefender-engine (F-secure, BullGuard, G-Data enz) die vaak maar 1 tot 2 x per dag invoegen

Anoniem, heb jij een illegale W7? Een crack wordt door Emsisoft als malware aangemerkt. Ik stel eerder vraagtekens bij een AV, die een onbekend uitvoerbaar bestand niet! verwijdert.

Tot een paar jaar geleden had Emsisoft regelmatig met false positives te maken, maar is nu geschiedenis. Blijkt een gemarkeerde definitie na update onterecht, dan wordt deze automatisch vanuit de quarantaine weer terug gezet. Dat kan je ook handmatig doen en aan de lijst 'uitzonderingen' toevoegen. Liever één definitie teveel herkent, dan één te weinig, zou ik zeggen.

Ik heb vijf redenen free-Emisoft boven -Malwarebytes te verkiezen: 1. Scant sneller, 2. ook 'Snelle Scan', 3. automatisch afsluiten na scan, 4. betere reputatie, 5. veroordeelt datamining scherp.

@ Anoniem , “na het verwijderen hiervan was zelfs mijn activatie van Windows 7 verdwenen “is wel heel erg vreemd, op het forum ben ik dit probleem nog nooit tegen gekomen, eveneens verschillende zoekopdrachten op internet leveren nergens hits op over dit probleem, andere oorzaak misschien? Mail eens aan support@emsisoft.com en stel dit als feit/vraag op http://support.emsis... of http://support.emsis... en ik ben benieuwd naar het resultaat.
“maar ik vind dat ze de definities veel te snel uitbrengen zonder ze eerst goed te testen “ zou je daar ook kunnen stellen, m.n. de tak binnen Emsisoft die de Bitdefender-engine invoegt zou je response kunnen geven. Beter actief omgaan met je ervaringen lijkt mij beter dan niets doen

Ik heb Emsisoft ook gebruikt, maar vond het helemaal niet zo goed! Het detecteert veel valse bedreigingen en na het verwijderen hiervan was zelfs mijn activatie van Windows 7 verdwenen, gelukkig kon ik alle verwijderingen ongedaan maken en was dit euvel daarna weer hersteld, maar ik vind dat ze de definities veel te snel uitbrengen zonder ze eerst goed te testen.

@ anoniem, MBAM is niet vergelijkbaar met Emsisoft zoals de redactie doet vermoeden, MBAM heeft 250miljoen premium betalende klanten maar heeft een enorme PR opgezet in 2009 opgezet, vele dwazen volgden toen de grootbekker, nu is Malwarebytes in zelfoverschatting meer bezig met
Malwarebytes Anti-Rootkit beta (premium klanten moeten dat zelf aan geven) en Malwarebytes Anti-Exploit (nog nooit iemand positief gehoord over de effectiviteit) en Junkware Removal (nog steeds niet geïntegreerd).Het probleem is dat o.a. BleepingComputer (en anderen) een affiliate is van MalwareBytes.

http://www.bleepingc...
"Please note that if you use the link to purchase the program, BleepingComputer.com will generate a commission from the sale."

Voor on-demand scans gebruik ik afwisselend de gratis versies van Malwarebytes (MBAM), Emsisoft en SuperAntiSpyware. De de laatstgenoemden beschikken over een 'snelle scan', MBAM niet.

Het valt mij op, dat Malwarebytes 3x het aantal files scant tov. Emsisoft, terwijl Emsisoft tot de top van de AV-scanners behoort. WTF for? Is MBAM een backdoor van de NSA ofzo?

Redactie, poets van de MBAM-waardering maar twee sterretjes weg. De huidige waardering is teren op oude glorie. Rozen verwelken en scheepjes vergaan.

vreemd dat een Google researcher die beveilingsfouten wel vindt en Malwarebytes met hun teams aan developers niet, het is aan Malwarebytes begin november gemeld en de echte oplossing heeft Malwarebytes pas eind februari / begin maart
“ Within days, we were able to fix several of the vulnerabilities server-side and are now internally testing a new version (2.2.1) to release in the next 3-4 weeks to patch the additional client-side vulnerabilities ( 2016-02-01)“ dus m.a.w. Malwarebytes heeft nu nog niet alle gaten kunnen dichten aan de serverkant maar alleen een deel

Pagina's