Thunderbird

Horizontal Tabs

Ons oordeel

DL

Beschrijving: 

Thunderbird is een veilig, gebruikersvriendelijk en compleet mail- en agendaprogramma. Het zusje van Firefox is uitgerust met een zelflerend spamfilter en Nederlandstalige spellingcontrole. Thunderbird heeft alles wat je van een modern mailprogramma mag verwachten en vormt een goed alternatief voor Windows Mail en Apple Mail.

Thunderbird voert geen scripts uit (en is daardoor minder vatbaar voor virussen), heeft ingebouwde anti-phishing detectie en om spam te voorkomen wordt het downloaden van afbeeldingen op afstand van internet geblokkeerd (met de optie om plaatjes van veilige bronnen met één klik wel te bekijken). Virussen, spam en phishing-mail hebben zo minder kans.

Door de automatische update-functie haal je gelijk de nieuwste versies van Thunderbird binnen zonder het hele programma opnieuw te hoeven downloaden.

Thunderbird importeert mail en adresboeken uit onder andere Windows Mail, Outlook en Apple Mail. Dit kun je doen via de optie Extra | Importeren. Zo kun je makkelijk overstappen naar Thunderbird met behoud van je waardevolle mail en adresboeken.

Je kunt je mail labelen, makkelijk door de berichtgeschiedenis navigeren (net als in een browser), je kunt de mappenweergave eenvoudig aanpassen in bijvoorbeeld 'favorieten', 'recent geopend' of 'met ongelezen mail'.

Verder heeft Thunderbird tabbladden, een snelmenu, archief-mogelijkheden en een zoekfunctie.

Thunderbird is ook geschikt om nieuwsgroepen mee te bezoeken en te chatten via onder andere Google Talk, IRC en XMPP. Verder biedt het programma de mogelijkheid om bijlagen van mailtjes te verwijderen zonder het hele mailtje weg te gooien. Ook kun je hele grote bijlagen versturen via FileLink.


Thunderbird 102 met vernieuwd uiterlijk (klik voor groter)

Ook zijn er verschillende extensies en thema's beschikbaar om Thunderbird mee uit te breiden. De perfecte aanvulling op Thunderbird is de Lightning agenda-extensie die tegenwoordig standaard ingebouwd zit in Thunderbird. Lees hier hoe je - op drie manieren - add-ons (extensies en thema's) kunt installeren vanuit Thunderbird

Tip: Lees hier hoe je je Google en iCloud agenda kunt gebruiken in Thunderbird

Inst

Reacties

De aangeboden functionaliteiten waren net wat ik nodig had, maar.... Het programma loopt heel regelmatig vast. Ik kijk uit naar een alternatief

Thunderbird update:38.5.0

De hele dag geen mail kunnen ontvangen en verzenden. Het blijkt dat er een update is geweest. Zou dat de oorzaak zijn dat mailen niet werkt?

Thunderbird update:38.4.0

Helemaal mee eens, waardeloos! Ik ben er ook klaar mee!

Ben er zeer tevreden mee, het werkt hier nog steeds zeer goed met versie 38.2.0!

Thunderbird is een draak van een programma sinds versie 32.x
Zeker als je meerdere post bussen hebt welke je na moet lopen.
Het loopt constant vast en dan zit je ruim 10 minuten met je vingers te draaien, als je geluk hebt tenminste in de meester gevallen kill ik het.
Want ik heb echt geen zin om eindeloos te blijven wachten tot het weer eens verder gaat. Ik heb alle plugins eruit gegooid om te kijken of deze de oorzaak waren.
Maar helaas dat hielp niets. Vervolgens de database eens weg gegooid en jawel hoor dat helpt je 1 keer. Ben deze ramp meer dan zat weg ermee

Thunderbird update:38.1.0

goh joh hee joh hu

goh joh hee

Pagina's