Family Tree Builder

Reacties

Snelle en correcte hulp, zeker bij opstart gezien mijn twijfels over de privacy.
Zeer gebruiksvriendelijk programma ook al ben ik maar een beginner.

Ik heb enkele jaren geleden (rond 2010) de eerste stappen gezet om mijn stamboom in te vullen en heb het daarna laten liggen tot nu (eind 2015). Omdat ik niet wist waar deze gegevens waren opgeslagen heb ik lang gezocht bij diverse sites of daar mijn gegevens bekend waren. Ik wist geen gebruikersnaam en wachtwoord meer.
Uiteindelijk ben ik uitstekend geholpen door MyHeritage Support. Zij konden terugvinden dat ik ooit het offline programma Family Builder heb gedownload (en kennelijk heb gebruikt). Op mijn pc was dit programma niet meer aanwezig en ook geen gegevens van de eerder aangemaakte stamboom. Gelukkig had ik nog de nodige papieren en kon ik dit opnieuw invoeren.
Door diverse medewerkers van de Supportafdeling ben ik op een prettige manier weer wegwijs ge-maakt in de mogelijkheden en werkwijze van het on- en offline bewerken van de stamboom en van de mogelijkheden om, in het Premium abonnement, enorm uitgebreid te kunnen zoeken naar allerlei gegevens die al in andere stambomen zijn opgenomen.
Mijn voorkeur gaat uit naar het online werken, omdat die lay-out me beter licht. Via de synchronisa-tieknop zijn de wijzigingen die je aanbrengt over te brengen naar de offline versie op je eigen pc. Met andere woorden: je hebt daarmee een eigen back-up van je gegevens.

Ben erg goed geholpen door myHeritage. Ik werd direct gebeld en zo werd er snel een oplossing voor mijn vraag gevonden. Ik werd online door Sharon heel erg goed begeleid.

Nog maar kort geleden begonnen met het onderzoeken van mijn familiegegevens. Ik wist aanvankelijk absoluut niet hoe en waar te beginnen. Mijn eerste aantekeningen werden dan ook heel klungelig verzameld op kladjes papier. Totdat ik de advertentie zag van mijn heritage. En toeval bestaat niet, ook nu weer, want ik las de advertentie bijna op het tijdstip dat ik weer wilde stoppen met aantekeningen die steeds chaotischer werden.
My heritage bood ineens een kader aan. Er werden mogelijkheden aangedragen en vragen gesteld. Ik werd sinds een jaar geleden ineens weer enthousast. En nu, na een goed jaar verder ben ik met mijn voorouders ineens beland in de 18e eeuw en van sommige voorouders zelfs een foto of een overlijdensbericht. Hartstikke spannend. Mijn kinderen, broer en zussen vonden het aanvankelijk maar niets. Zijn nu enthousiast om te zien dat zij ook allemaal een plek hebben in de stamboom! Een paar keer heb ik de hulp ingeroepen van de helpdesk of van een medewerker van my heritage (Sharon). Steeds werd ik weer verder geholpen, hartelijk dank daarvoor.

ik heb goede ervaringen met MyHeritage en-daaraan gekoppeld- FamilyTreeBuilder. Als je eenmaal een begin hebt gemaakt, groeit je stamboom heel snel door de SmartMatches die je krijgt. FamilyTreeBuilder beschikt over een aantal handige rapporten waardoor vervuiling van je bestanden (dubbele data) wordt herkend en kan worden gecorrigeerd. 't kost alleen wel wat.

Van jongs af aan ben ik geïnteresseerd in de familiegeschiedenis in het algemeen en de samenstelling van de familie (lees: stamboom) in het bijzonder. In de 60-er jaren van de vorige eeuw maakte ik al stambomen van mijn moeders familie. De kladblaadjes heb ik nog en liggen ergens op zolder, icoontjes uit mijn jeugd. Met de komst van de pc 1980-1990 liep ik vrij snel tegen het programma Aldfaer. Ik gebruik heden de versie 6.1 en deze versie is automatisch gekoppeld aan de website van Myheritage.nl. In het scherm van Aldfaer verschijnen automatisch verwijzingen in de kleur groen naar deze website. Bijna iedere keer dat ik deze verwijzing aanklik verschijnt de site van Myheritage.nl met gegevens van de persoon die ik in Aldfaer heb ingevoerd. In bijna alle gevallen kan ik de informatie van Myheritage.nl gebruiken. Ik ben op dit moment druk bezig om reeds ingevoerde personen in mijn stambomen aan te vullen met gegevens uit Myheritage.nl. Voor mijn gevoel is Myheritage.nl is een zeer functioneel instrument om stambomen op te zetten. Natuurlijk gebruik ik ook o.a. sites zoals www.wiewaswie.nl, www.genealogie-onlin..., www.archieven.nl en last but not least www.online-begraafpl.... Het stamboomprogramma van Myheritage.nl gebruik ik nog niet omdat ik verknocht ben aan het programma Aldfaer maar ik sluit niet uit dat ik het wel ga doen omdat ik ook veel familie in het buitenland heb. Kort samengevat: ik ben zeer tevreden over Myheritage.nl!!

Ik ben al jaren lid en ik kan niet anders zeggen dan tot volle tevredenheid. Tot op heden ben ik nog nooit tegen grote problemen aangelopen en als ik meende dat die er wel waren dan bleek vaak dat ik een onderdeel in het programma niet kende of niet goed interpreteerde. Onlangs liep ik op de pagina waarop de smartmatches staan, volgens mij tegen een fout aan. Ik heb daarover met Sharon een aantal keren gemaild en op haar verzoek ook enkele printscreens gezonden. Toch werd het voor mij nog niet helemaal duidelijk. Vervolgens mailde Sharon mij dat zij mij hierover wilde bellen en....tijdens het telefonisch onderhoud heeft zij mij een en ander helder en duidelijk uiteengezet en mij weer op het goede pad gezet. Ik ben er uit. Chapeau Sharon.

Beste collega's en vrienden allemaal,
Ik had een enorm probleem Kritieke fout door Cortana van Microsoft,heel veel en lang aan gewerkt, P.c.terug in beginstand gezet, alles weg !!!!
Via de hulplijn vandaag hersteld (14.10.15)zonder probleem door echt vriendelijke mensen.Foutjes gebeuren bij mij en overal, maar ze worden opgelost.
Hartelijk dank.
sevriens@skynet.be

MyHeritage is een schitterend programma voor de opbouw van een stamboom; ik gebruik het nu al een paar jaar.
Als je een vraag/probleem hebt, wordt dit snel opgelost.
Mijn dank gaat hierbij in het bijzonder naar Thamar, van de helpdesk.
En neen Meray (bezoeker), deze reactie is niet geplaatst door MyHeritage zelf!

Ook ik ben geweldig geholpen door de helpdesk met name door Daniël Boerstra die niet opgaf toen de installatie niet wilde werken. Verder is het een heel mooi programma daarom moest de instaltie ook lukken ik moest met alle geweld the family-tree builder hebben
Chapeau Myheritage !