Avast Free Antivirus

Horizontal Tabs

Ons oordeel

DL

Beschrijving: 

Avast Free Antivirus is een compleet anti-virus-pakket dat prima bescherming biedt. Je pc, Mac of Android-toestel wordt continu beveiligd tegen virussen, spyware en rootkits. Bovendien heeft Avast ook een aparte mailscanner, gedragsschild en een webschild voor als je aan het internetten bent. Avast Free is een prima anti-virus-programma, wel worden steeds meer onnodige extraatjes aangeboden.

Avast Free Antivirus is een van de compleetste gratis virusscanners met uitgebreide mogelijkheden en gratis automatische updates. De gratis versie biedt bescherming tegen alle soorten malware: virussen, rootkits, Trojaanse paarden en spyware.


Hoofdvenster Avast Free Antivirus (klik op de afbeelding voor een grotere weergave)

Avast heeft een bestandssysteemschild, mailschild, gedragsschild (dat ook tegen ransomware beveiligt) en webschild om je pc te beschermen als je mailt - inkomende en uitgaande mail wordt gescand - of op internet zit. De virusbescherming bevat een reputatieservice en CyberCapture-techniek om bestanden te beoordelen via de cloud en een geharde modus voor extra bescherming. De firewall in Avast is tegenwoordig voorbehouden aan de betaalde versie.

Ook heeft Avast Free Antivirus een browser extensie, genaamd Online Security, voor de beveiliging van Internet Explorer, Google Chrome en Firefox. Met Avast Online Security wordt phishing tegengegaan en kunnen bepaalde advertenties en trackers van sociale netwerken en advertentiebedrijven worden geblokkeerd. Verder zijn een software updater om belangrijke software op je pc up-to-date te houden en browser cleanup werktuig om ongewenste werkbalken te verwijderen aanwezig. Voorts is er Avast Secure Browser voor internetbankieren, WiFi Inspector om je thuisnetwerk op kwetsbaarheden te testen, een Rescue Disk en diverse betaalde componenten.

Dit zijn allemaal extra onderdelen die wat ons betreft optioneel zijn. Voor minder ervaren gebruiker wellicht handig, maar voor gevorderden niet echt nodig. Lees daarom goed onze Installatie instructies.

Een gratis activatie is vereist na dertig dagen. Je kunt upgraden naar de betaalde Pro-versie, maar de gratis Avast Free Antivirus biedt meer dan voldoende bescherming voor de gemiddelde pc gebruiker. Lees hier onze instructies voor activatie van de gratis versie van Avast

Inst

Reacties

Wat Avast betreft ben ik er enthousiast over en gebruik het al jaren.

Jaren Avast gebruikt, free versie op laptop en sinds kort betaalde versie op PC, maar krijg langzaamaan de kriebels van de ongevraagde aanbiedingen etc, vind dat agressief, terwijl ik alleen maar een goede virusscanner verlang. Dus ikga zoeken naar een goede betaalde scanner zonder irritante aanbiedingen.

Heb vanmorgen een update gehad....wat een brouwser,niet voor uit te branden...(avast safe zone brouwser)meer mensen met dit probleem?

Setup proces van Avast is nu ietwat veranderd, al komt het nog steeds vergelijkbaar over en ja, het werkt ook gewoon rima met windows 10.
Naar mijn ervaring werkt win7 prima met panda free (die ik qua detectie en gebruiksvriendelijkheid wel stukken beter vind), maar minder met windows 10.
Maar Avast free werkt perfect met windows 10 zolang je bepaalde functies uitschakelt en opties gaat uitzetten. Gewoon alles via Avast setup uitschakelen/uitvinken, behalve "bestandsschild"
Qua webbrowser bescherming raad ik eerder Comodo Dragon of Firefox aan in combinatie met https everywhere en adblock plus of adguard.
Verder zou je via Avast AV opties zelf, nog wat functies kunnen uitschakelen zoals bijv. : "Deelnemen aan de Avast community" , "Reputatieservices activeren" , "DeepScreen inschakelen" , "Geharde modus inschakelen" etc.
Daarnaast "Avast geluiden inschakelen" uitvinken en "Gaming modus" (als je niet gestoord wilt worden) aanzetten.

heb net hetzelfde voor ben al 2 dagen aan het zoeken en de-installeren en instaleren maar het lukt niet krijg er de kriebels van help aub

graag wil ik deze virusscanner,ik ben zeer benieuwt.

Dank, is weer toegevoegd

Deze nieuwste versie v11.1.2241.1482 is nog steeds volledig te downloaden als offline bestand via deze link.

DOWNLOAD
http://files.avast.c...

Succes!

Avast werkt prima op mijn windows 10

werk dat ook op windows 10

Pagina's