WinBank

Horizontal Tabs

Ons oordeel

DL

Beschrijving: 

WinBank is een eenvoudig Nederlandstalig programma voor het bijhouden van je privé-boekhouding. Je kunt met WinBank heel simpel al je inkomsten en uitgaven bijhouden en overzichten en grafieken maken. WinBank beschikt ook over budgetbeheerfuncties en een saldoplanner.

WinBank kan gegevens importeren van onder andere de volgende Nederlandse en Belgische banken: ABN AMRO, Rabobank, SNS, ING, Argenta, ASN, Triodos, Van Lanschot, Fortis en meer. Ook kunnen Quicken-bestanden geïmporteerd worden. Doordat geen ingewikkelde termen gebruikt worden is WinBank ideaal voor gebruikers zonder boekhoudkundige kennis.

Enkele functies van WinBank zijn:
- wizard om nieuwe boekhouding op te zetten
- overzichten op van boekhouding, groep en bron
- grafieken maken
- budgetbeheerfuncties
- saldoplanner
- automatische overschrijvingen
- volgen beleggingsfondsen
- formules
- BIC/IBAN ondersteuning
- geschikt voor IBAN nummers en SEPA automatische incasso’s


De interface van WinBank is makkelijk te wijzigen

Het uiterlijk van WinBank is volledig aan te passen. Ook kun je je eigen plaatjes gebruiken voor verschillende categorieën. WinBank is bedoeld voor particulier gebruik. Hoewel het programma vrij uitgebreid is schiet het toch tekort voor zakelijke toepassingen.

WinBank is Nederlands en te downloaden voor alle Windows-versies.

Inst

Reacties

Misschien een domme vraag maar ik wil dit graag gebruiken op mijn macbook, kan dat?

Bedankt, het is, als je er aan gewend bent, een prachtig programma met een heel goede helpdesk door de maker van het programma. Ik kan het een ieder aanbevelen. Het helpt heel goed om een inzicht en een overzicht van de financiële stand van zaken te krijgen. Het is even wennen met het werken met werkgevers of anderen die geld op je rekening storten, je moet daarvoor een bron aanmaken. En dat resulteert in een bron met een negatief bedrag, van bijvoorbeeld de werkgever of uitkeringsinstantie.

Er glipt weleens een update tussendoor. Bedankt voor het melden! Is nu bijgewerkt.

De redactie zou best wel eens mogen aangeven dat er inmiddels alweer een update is verschenen en zelfs een upgrade: naar 2.6. Het programma wordt goed bijgehouden en er verschijnen regelmatig updates. Deze informatie ontbreekt echter op deze pagina!

Is dit programma geschikt om je btw-aangifte rechtstreeks te doen?

Ben via www.boekhoudprogramm... 2 boekhoudsoftwarepakketten te vergelijken, maar twijfel nog tussen deze variant en eborkhouden en money monk.

Wordt deze software ook automatisch geupdate? En zit er een meldingsoptie in als een factuur te lang duurt voordat hij betaald is?

Hoor t graag. (Ook als iemand ervaring heeft met eboekhouden of monymonk)

Is dit een goed programma voor een eenmanszaak?

Hoe heb je dit werkend gekregen? Bij blijft ie bij het openen met keuze scherm komen dat je aan moet geven waar de boekhouding geplaatst moet worden. Dan zie je heel even linksboven in een venster en weg is het venster.

Vertel ook even hoe ik een printje kan maken van hetgeen ik heb ingevoerd. Ik kan geen icoontje vinden

Winbank is prima voor de huishoudelijke boekhouding en wellicht ook voor wat meer gecompliceerde toepassingen. Is ook nog eens zeer gebruiksvriendelijk. Een aanrader.

Ja hoor, onder Windows 10 werkt WinBank ook prima!