O&O ShutUp10++

Horizontal Tabs

Ons oordeel

DL

Beschrijving: 

Windows 10 wordt over het algemeen goed ontvangen, maar op de privacy-instellingen van Microsofts nieuwe besturingssysteem is veel kritiek. O&O software heeft een tool uitgebracht waarmee je in een keer de privacy van Windows 10 kunt verbeteren en veel 'phone home' instellingen kunt uitschakelen. ShutUp10++, zoals de applicatie heet, legt deze privacy schendende 'naar huis bel'-functies in Windows 10 en 11 het zwijgen op. Ook andere tweaks kun je aanbrengen. Voor gevorderden!

Behalve privacy-instellingen kun je nog zeer veel andere instellingen wijzigen, zoals beveiliging, Windows Update, locatie services en delen gebruikersgegevens. Het beste kun je alleen de aanbevolen instellingen overnemen onder menu Actions | Apply all recommended settings! Maak altijd eerst een systeem herstelpunt (kan ook onder menu Actions)! Mocht je alles ongedaan willen maken, kies dan voor Actions | Undo all changes.


Gebruik alleen Actions | Apply all recommended settings

O&O ShutUp10++ is alleen geschikt voor gevorderden! Let goed op wat je in- en uitschakelt en wat voor impact dit op je pc heeft, want hier kunnen Windows-functies bij zijn die je broodnodig hebt (Windows Update!) of die het functioneren van sommige apps in de weg zitten! Lees alles goed door en als je niet weet wat bepaalde items inhouden en wat er gaat gebeuren als je ze uitschakelt dan kun je dit programma misschien beter niet gebruiken.

Inst

Reacties

Wil u a.u.b. de stekelvarkens niet beledigen, zelfs die maken niet zoveel fouten in de Nederlandse taal !

Windows 10 Anniversary Edition is volgens de redactie
build 14393,versie 1607

http://www.gratissof...

O&O ShutUp10 openen-->help-->about en dan staat het onderaan.

hoe kan ik zien of Anniversary al is geinstalleerd?

De softwareontwikkelaar is een Microsoft Gold Partner (het hoogste partnerniveau) en werkt samen met de NAVO..ik heb het vermoeden dat de privacy schendende instellingen heel goed bekend zijn door de O&O medewerkers.

De standaard instellingen laten staan en prograama laten draaien. Na opstarten computer duidelijk sneller en stabieler.

Het vreemde is dat als je in een winkel komt, dan wordt er toch ook niet bij de ingang binnen gevraagd naar wie je bent en om maar wat te noemen bijvoorbeeld V&D of welke winkel dan ook. Als jij of ik iemand volgt en blijft volgen dan belt de persoon de politie en jij of ik wordt ingerekend want je bent dan een vreemd en onbetrouwbaar iemand. Maar de wet en de webshops mogen alles en zelf zijn het de grootste boeven.
Ik ga maar eens voor de ramen staan in de avond bij een gezin die de gordijnen open heeft en kijken wat er zo allemaal gebeurt in de huiskamer en waar ze naar kijken op de TV.
Zet anders een dijk van een VPN in je pc en heb ik ook en het werkt ECHT super. Er komt echt niets tussen wat ik heel goed kan merken. Als heel NL nou zich beveiligd met een VPN dan vissen ze achter het net:-))))
Het beste is om ALTIJD je VPN te laten werken en nooit uitschakelen anders ben je te volgen waar je allemaal naar toe gaat en wat je koopt en zo erg is het nou:-((((.
Als je wat nodig hebt en VOORDAT je een webshop binnen gaat WIS JE HELE ZOEKGESCHIEDENIS want ze beloven je meer mogelijkheden als je cookies toelaat maar er komt echt niets bijzonders hoor als beloning en dus allemaal larie-koekies /larie-cookies. Koop iedereen een VPN een echte aanrader.

Hoe kan je als Nederlandse Overheid Microsoft tot een 'Opt-Out' dwingen, als 'onze' overheid zelf data-geil is?
Maw: Microsoft wordt tot bewaarplicht gedwongen door de ‘Volksvertegenwoording’ in Den Haag. Een incestueuze WikiLeaks in Nederland dus.

"De minister laat weten dat de voorbereiding van het wetsvoorstel is opgehouden vanwege "onderzoek naar de samenhang van de garanties en waarborgen die naar aanleiding van het arrest van het Hof van Justitie van de Europese Unie aangewezen zijn ter bescherming van de persoonlijke levenssfeer." Vorig jaar verklaarde het Hof van Justitie de Europese bewaarplicht ongeldig. In maart stelde de voorzieningenrechter in Den Haag de bewaarplicht buitenwerking. Daardoor zijn providers op dit moment niet meer verplicht om de telecomgegevens voor het onderzoeken, opsporen en vervolgen van misdrijven te bewaren."

Bron: https://www.security...

Van der Steur met Plasterk in zijn kielzog willen hun reet onder de uitspraak van het Europees Hof uitdraaien. Een motie van wantrouwen jegens hen wegens volksverlakkerij dus.
De reactie hieronder van “internet (bezoeker)” getuigt van het IQ van een apathisch stekelvarken.

Als je geen computer gebruikt op het internet heb je er ook geen last van . privacy is er niet zelf als je gaat winkelen hangen overal camera .en op het internet zijn er ook altijd bedrijven die alles graag van je willen weten .dus mijn advies is blijf thuis kom de deur niet uit en gebruik zeker geen computer wand anderen kijken graag met je mee .

Ik wil even mensen waarschuwen, ik heb dit programma ook gedaan en alles toegepast, het resultaat was dat mijn agenda niet meer beschikbaar was, nu heb ik alles ongedaan gemaakt en mijn agenda werkt weer perfect.

Helemaal mee eens. De bedrijven die de programma's ontwikkelen die de Windows 10 Privacy instellingen kunnen wijzigen verzamelen ook weer informatie. Het houdt nooit meer op. Wen er aan.

Pagina's