360 Total Security

Ons oordeel

DL

Beschrijving: 

360 Total Security is Chinese anti-virus software van Qihoo. 360 Total Security heeft behalve anti-virus ook allerlei andere - ons inziens onnodige - extra tools aan boord. In de interface wordt reclame getoond. De bescherming is wel vrij uitgebreid met ook ransomware decryptie, webcam bescherming en een sandbox.

Sinds 2020 bestaat de basis-versie Total Security Essential niet meer. In plaats hiervan is alleen de uitgebreide 360 Total Security met allerlei - ons inziens onnodige - extra tools en optimalisatie-mogelijkheden beschikbaar. 360 Total Security maakt ook geen gebruik meer van de scan engines van Bitdefender en Avira. Alleen nog van eigen Chinese engines.

360 Total Security beschermt realtime je pc. Ook usb-sticks worden gecontroleerd, webcams beschermd en Google Chrome, Firefox en Edge krijgen bescherming tegen phishing en driveby-downloads via extensies. Ten slotte heeft 360 Total Security ransomware decryption tools en een sandbox (om onbekende programma's in een beveiligde omgeving te testen) aan boord. De betaalde versie heeft nog extra functies zoals een firewall, ad blocker, data shredder en meer en toont geen reclame.

360 Total Security geeft behoorlijke bescherming van je pc. Total Security is, zoals de naam al zegt, een totaalpakket (all-in-one) dat ook je pc kan optimaliseren en versnellen en schoonmaakt en diverse andere tools tot zijn beschikking heeft. Dat kan handig zijn, maar als je liever alleen een anti-virus programma hebt dan is Total Security nogal overdadig. Ook wordt reclame getoond in de interface.

De producten van Qihoo zijn te krijgen voor Windows en Mac.

Inst

Reacties

Als dit de firewall van Glasswire is die je bedoelt: die schakelt de Windows firewall juist niet uit. Het werkt meer als een schil rond de Windows firewall, is mij verteld.

Er zit wel een firewall in maar die moet je dan wel aanzetten,standaard staat hij uit, en als hij aan staat overruled hij de windowsfirewall die dan uit staat, zo werkt het altijd als je zelf een firewall installeert.

Panda is inderdaad (een stuk) lichter. Een aantal programma's liepen door Qihoo trager waardoor ik maar weer op Panda ben overgegaan.

Niet alleen deze, ze hadden hun eigen QVM engine uitgeschakeld omdat deze nog veel false positiven heeft en hadden de bitdefender engine ingeschakeld terwijl die nooit eerst actief staat

Jawel want de andere speler Tencent had ook een ander versie klaar staan voor AV-test.
Niet alleen dit he, lees privacy gewijs weten ze veel van jou die chinezen!

Het conflict tussen Qihoo en AV Test ligt onder andere in het feit dat de engine van Avira en Bitdefender respectievelijk geactiveerd zijn in de antivirus versie die Qihoo aan AV Test leverde; terwijl in de standaard versie die twee engines uitgeschakeld zijn.
De gebruikers kunnen op de interface van Qihoo wel zien dat Avira en Bitdefender uitgeschakeld zijn.
Die engines zijn heel simpel in te schakelen en de protection mode veranderen van standaard naar een van de twee andere modes. Als die twee handelingen gedaan zijn dan is de custom/standaard versie van Qihoo gelijk aan de versie die Qihoo aan AV Test leverde.

@ PatjeRedFan, dus omdat Qihoo vals speelt is geen enkele chinese software betrouwbaar? Lijkt mij niet erg logisch om zo te redeneren

Sinds dat Qihoo in het nieuws kwam dat ze vals gespeelt hadden op de Antivirus test heb ik helemaal geen vertrouwen meer in chinese software !! Dus daardoor geen zin meer om het te gebruiken, Hoe goed het moge wezen ... jammer genoeg spelen ze het niet eerlijk en wordt er veel van je privacy vrijgegeven naar Qihoo.

Heb geen ervaring met deze nieuwste versie van Qihoo, wel van de oudere versies en de voorganger van Qihoo TS Essential namelijk Qihoo Internet Security (Qihoo IS)
Panda 15.1.0 is lichter dan de oudere versies van deze Qihoo TS. Het is ook niet zo verwonderlijk omdat Qihoo TS 4 virus engines gebruikt.
Bovendien de virus databases (van Avira en Bitdefender) van de oudere versies van Qihoo TS wordt niet goed of nauwelijks bijgewerkt, althans dat was mijn ervaring. Moet altijd handmatig de virus databases bijwerken en weet ook niet of gedurende de dag de virus databases automatisch bijgewerkt worden of niet.
Waarschijnlijk leunt Qihoo voornamelijk op de 2 eigen online virus engines.

Beter of iets minder dan Panda? En misschien ook iets minder zwaar of juist iets zwaarder? Ik ben heel benieuwd. Alvast bedankt.

Pagina's