Junkware Removal Tool

Info

Ons oordeel

Download

Details
Licentie: 
Freeware
Categorie: 
-
Taal: 
Engels
Omschrijving software: 

Veel gratis software probeert tegenwoordig onnodige extraatjes als browserwerkbalken, veranderde zoekbalken en adware mee te installeren. Wij waarschuwen daarom altijd dat je goed moet opletten tijdens de installatie van software en de vinkjes weghaalt bij alle ongewenste elementen. Heb je per ongeluk toch allerlei vervelende extraatjes geïnstalleerd dan zijn die niet altijd even makkelijk weg te halen. Dit is waar Junkware Removal Tool - nu overgenomen door Malwarebytes - van pas kan komen.

Junkware Removal Tool is een klein programmaatje dat verschijnt in de command line interface (opdracht prompt). Je opent het programma door te klikken op het gedownloade exe-bestand (installeren is niet nodig) en vervolgens druk je op een willekeurige toets en Junkware Removal Tool scant je pc op adware en andere PUPS (potentially unwanted programs). Dit kan enige tijd duren (en hierbij worden mappen gesloten en geopend). Daarna verwijdert Junkware Removal Tool automatisch de gevonden adware en presenteert een tekstbestandje met de resultaten van de scan. Je kunt niet zelf bepalen wat je weggooit.

Voor het scannen maakt Junkware Removal Tool eerst een herstelpunt. Aanbevolen wordt om je browsers te sluiten voordat je gaat scannen met Junkware Removal Tool.

Junkware Removal Tool verwijdert onder andere de volgende adware: Ask Toolbar, Babylon, Browser Manager, Claro / iSearch, Conduit, Coupon Printer for Windows, Crossrider, Facemoods / Funmoods, iLivid, IncrediBar, MyWebSearch, Searchqu, Web Assistant.

Junkware Removal Tool is een handig werktuig om hardnekkige adware mee te verwijderen. Wel voor gevorderden, dus lees de aanwijzingen voor je begint!

Reacties

@ Léon , de overdreven aandacht voor MBAM is nog een overblijfsel uit het verleden toen MBAM een enorme hetze voerde tegen IOBIT, het geheugen van de mensen is selectief maar los daarvan zou ik nu eerder kiezen voor Emsisoft, ter vergelijking : op dit moment heeft MBAM ongeveer 365000 defenities geladen in de database en Emsisoft (incl. Bitdefender) 780000

De ophemeling van MBAM heb ik ook nooit helemaal begrepen, maar misschien ben ik daarvoor wel onvoldoende gekwalificeerd.

@ Leon , en het zo veelvoudig geroemde Malewarebytes (MBAM) neemt die rommel van JunkWareRemovale over https://blog.malware...

Geachte Redactie,
U geeft op in Uw tekst "download Junkware Removal Tool via de producent
Dit is gebeurd en dan verschijnt de tekst:
404 (Page Not Found) Error
Mogelijk is er ergens een storing
m vr gr
Bakker

Gooit nu ook complete programma's weg (Driver Booster 2.4).

We mogen blij zijn dat er sites zijn zoals gratissoftwaresite. Het gaat de verkeerde kant op met veel andere vanouds populaire freeware sites. Soms zijn ze weliswaar nog bruikbaar, maar dan moet je niet hun downloadprogramma gebruiken en ook niet de bundleware installerversie kiezen, omdat je dan crapware meekrijgt. Die foute versies zijn vaak te herkennen doordat ze veel kleiner of veel groter zijn dan de softwareversie zonder installer. Dat uitzoeken kost onnodig tijd. En een verkeerde keuze kan je meer dan een kwartier kosten om de rommel te verwijderen, soms veel meer.

Veel sites, die verschillende namen gebruiken en in verschillende taalversie zijn gemaakt, leveren alleen maar crapware zonder dat je opties tot uitvinken aangeboden krijgt. Voor dat je het weet, heb je hardnekkige adware of spyware op je machine die nog niet door je malware scanner tegengehouden wordt.

Deze crapware sites blokkeer ik zo veel mogelijk via de browserinstellingen. Dat adviseer ik iedereen, dan heb je de Junkware Removal Tool minder vaak nodig.

Gewoon blijven lachen..

Het zijn juist deze firma's die alle virussen ontwikkelen.
Anders verdienen ze toch niets?! 't Is allemaal rot en bedorven tegenwoordig.

Ik ben al gek, intussen

Ik het is zo vervelend overal waar ik klik krijg ik een extra pagina met ads tevoorschijn. Kan niet normaal online shoppen of mijn hele beeld staat onder de ads en virussen wordt er helemaal gek van!!

Pagina's