FastStone Image Viewer

Horizontal Tabs

Ons oordeel

DL

Beschrijving: 

FastStone Image Viewer is een zeer gebruikersvriendelijk en overzichtelijk programma om foto's te bekijken, beheren en snel te bewerken. Een van de beste programma's in zijn soort. Nu ook met ingebouwde videospeler.

Met FastStone Image Viewer kun je foto's en afbeeldingen op je pc handig beheren en bekijken. Je kunt slideshows maken van groepen afbeeldingen waar je zelfs muziek onder kunt zetten!

Ook kun je enkele eenvoudige bewerkingen op foto's uitvoeren, zoals: vergroten, verkleinen, bijsnijden, roteren, kleurcorrectie en rode ogen correctie. Verder kun je foto's aan elkaar plakken om een panoramafoto te maken.

FastStone Image Viewer biedt de mogelijkheid om plaatjes te converteren naar andere bestandsindelingen (ook batch conversie). Ondersteund worden onder andere: JPEG, JPEG2000, TIFF, GIF, PCX, BMP, PNG en TGA.


FastStone Image Viewer

Sinds 2017 heeft FastStone Image Viewer ook een ingebouwde videospeler om direct filmpjes te bekijken. De videospeler is afhankelijk van de codecs die op je pc staan om video's af te spelen.

FastStone Image Viewer heeft een prettige interface met drie vensters en is makkelijk in het gebruik. Een aanrader!

Inst

Reacties

Er is niet goed met website van FastStone Image
Downloaden gaat zeer moeilijk langs de normale weg

Kun je met dit programma ook foto's zoeken op bestandsnaam, Opmerking e.d?
l.suichies@planet.nl

Hallo René,
ik weet niet precies wat je bedoelt met taggen en wat je daar dan mee wil maar ik krijg een facebook associatie en dit is een fotobekijker met redelijke bewerkingsmogelijkheden. Taggen zoals in Facebook op een social pagina hoort daar niet bij. Sommigen hier menen dat FSV geen fotobewerker is maar als je kleur, belichting, horizon, contrast en verzadiging kan bijstellen zowel in jpg als in RAW en nog 15 formaten ben je denk ik fotobewerker en dat is niet alleen voorbehouden aan lichtbalanscorrectieprogramma's als Adobe Photoshop Pro of The Gymp. Faststone kan overigens ook RAW-formaten van Nikon (ik heb een DSLR), Canon, Sony etc etc inlezen en bewerken. Het is voor professionele fotografen niet te vergelijken met de echte en extreem dure Photoshop maar niet iedereen bewerkt voor beroep of lekker fors uit de hand gelopen hobby....

Hallo Huub,
het zal wel mosterd na de maaltijd zijn maar na downloaden op het .exe bestand (extensie) klikken met de rechter muisknop indien je meerdere gebruikeraccounts hebt op de pc. Dan kiezen voor: installeren als adminstrator, en wachtwoord van administrator (hoofd-pc-account) invullen.
Dat moet werken. Wat ik niet weet is hoe je bij verschillende gebruikersaccounts er voor kan zorgen dat niet iedereen op zijn eigen bureaublad Faststone Imagevieuwer krijgt.
Verder heeft Faststone.org nog een handig resize programma op haar site. Aanbevolen.
Faststone is een makkelijk programma en ook goed in te stellen en alleen het werken in lagen heb ik nog niet ontdekt dus ik denk dat dat niet kan. Daar is dan photoshop voor (onbetaalbaar) of The Gymp (vereist studie).
Een donatie kan via creditcard. UCASH of zo of Western Union zou ik niet gebruiken als intermediair.

Beste freeware fotoviewer (en bewerker)die ik ken. Gebruik deze viewer al jaren, nu ook in Windows 10.

Ik leer pas fotobewerking, en ik vind het bijzonder leuk met dit programma Er word steeds gevraagd om een donatie te doen, maar de hele uitleg is in het Engels. Kan dat niet in het Nederlands? Ik begrijp dus niet hoe ik het kan doen.

Dankbare groeten
Christel

Hallo Huub,
Ik begrijp U niet goed!Fasstone gewoon dgratis downloaden en via instellingen kunt U een gewenste taal kiezen.

Groet,Toon

ben de Engelse taal niet machtig hoe te installeren

Heeft iemand nog meer ervaring met niet beantwoorde emails of is er misschien iets
aan de hand bij Fasstone?Graag uw bevindingen.
Overigens moet wel gezegd worden dat het een mooi programma is!

Hello dear people,

Could you include in the exif data with which lens type is made the picture?
For example, Nikon 24-85mm in other photo programs, programs such as acdsee pro 7 be able to read this.
Maybe an option in the next update?
Why don,t you give no answer?
Please your answer.

Regards,
Toon van Gent

Pagina's