O&O ShutUp10++

Horizontal Tabs

Ons oordeel

DL

Beschrijving: 

Windows 10 wordt over het algemeen goed ontvangen, maar op de privacy-instellingen van Microsofts nieuwe besturingssysteem is veel kritiek. O&O software heeft een tool uitgebracht waarmee je in een keer de privacy van Windows 10 kunt verbeteren en veel 'phone home' instellingen kunt uitschakelen. ShutUp10++, zoals de applicatie heet, legt deze privacy schendende 'naar huis bel'-functies in Windows 10 en 11 het zwijgen op. Ook andere tweaks kun je aanbrengen. Voor gevorderden!

Behalve privacy-instellingen kun je nog zeer veel andere instellingen wijzigen, zoals beveiliging, Windows Update, locatie services en delen gebruikersgegevens. Het beste kun je alleen de aanbevolen instellingen overnemen onder menu Actions | Apply all recommended settings! Maak altijd eerst een systeem herstelpunt (kan ook onder menu Actions)! Mocht je alles ongedaan willen maken, kies dan voor Actions | Undo all changes.


Gebruik alleen Actions | Apply all recommended settings

O&O ShutUp10++ is alleen geschikt voor gevorderden! Let goed op wat je in- en uitschakelt en wat voor impact dit op je pc heeft, want hier kunnen Windows-functies bij zijn die je broodnodig hebt (Windows Update!) of die het functioneren van sommige apps in de weg zitten! Lees alles goed door en als je niet weet wat bepaalde items inhouden en wat er gaat gebeuren als je ze uitschakelt dan kun je dit programma misschien beter niet gebruiken.

Inst

Reacties

complotten geloof ik niet zo in ben erg nuchter dat Microsoft gegevens van me verzameld voor marketting oké niks is gratis in deze wereld maar waar ik mij wel zorgen om maakt of mijn besturingssysteem hierdoor niet veel kwetsbaarder wordt voor cybercriminaliteit dat is voor mij de reden dat ik nog even wacht met een upgrade Dit is zo'n nieuwe weg die ze zijn ingeslagen dat ik even pas op de plaats maak

Het elke 5 minuten verzenden van de door de keyloggers vergaarde gegevens aan Microsoft
kun je als volgt onder Globale Regels blokkeren in de (Comodo) firewall:
oca.telemetry.microsoft.com.nsatc.net
pre.footprintpredict.com
reports.wes.df.telemetry.microsoft.com
Je blijft er mee bezig.

https://www.security...
In het artikel van 14-08-2015, 13:11 door mcb staat hoe je de rest waarvoor geen 'uit-knop' aanwezig is ook nog kunt blokkeren in een goede firewall, dus niet die van Windows zelf want die laat alles door. De enige goede firewall voor Windows 10 is momenteel die van Comodo.
Mcb schrijft:
Installeer ook een firewall dat uitgaand verkeer monitort en blokkeer de volgende bestanden:
- C:\Windows\System32\CompatTelRunner.exe
- C:\Windows\SystemApps\Microsoft.Windows.Cortana_cw5n1h2txyewy\SearchUI.exe
- C:\Windows\System32\consent.exe
- C:\Windows\System32\invagent.dll
- C:\Windows\System32\SIHClient.exe
- C:\Windows\System32\SppExtComObj.Exe
- C:\Program Files\WindowsApps\Microsoft.WindowsStore_2015.7.1.0_x64__8wekyb3d8bbwe\WinStore.Mobile.exe
(deze kon ik niet vinden in mij Windows 10 Home versie)
- C:\Windows\System32\taskhostw.exe
- C:\Windows\System32\appraiser.dll
- C:\Windows\System32\dasHost.exe
Ik heb tot op heden niet gemerkt dat Windows 10 na het blokkeren daardoor hapert.
Je moet er even voor gaan zitten en niet zoals Willempie meent dat er toch niets aan te doen is. Privacy is wel een optie.

Om te beginnen wil ik eerst even zeggen dat ik het niet akkoord vind om dit te doen maar.............
Google doet dit al jaren, Android barst van de "Phone home "functies.
Apple barst van dot soort functies in iOS, je iPhone doet niet anders dan leuteren met Apple om alles te verzamelen met je Apple id .

Nu doet MS dat ook. Ze zijn alleen eerlijk genoeg om er voor uit te komen EN, je kunt het uitschakelen. Akkoord, in mijn ogen is dat de verkeerde weg, het zou net andersom moeten zijn. Wil jij op je laptop weten wat voor weer het wordt waar je woont? Dan moet je zelf de app toestemming geven om je locatie vast te stellen. Ín een ideale wereld zou het zo moeten gaan.
Helaas leven we niet in een ideale wereld en MS doet exact wat elk ander OS van een grote commerciële partij ook doet. Met als subtiel verschil dat je het kunt uitschakelen.
Ben ik er blij mee? Nee. Maar als je wat oudere posts van mij doorleest zie je daar ook staan dat MS een bedrijf is, geld wil verdienen. En een OS gratis weggeven, dat kan natuurlijk niet in deze kapitalistische wereld en dus willen ze wat retour, in dit geval je gegevens. Dat snap ik, als ik arbeid lever wil ik ook een beloning in de een of andere vorm (meestal geld)
Persoonlijk (maar wie ben ik) vind ik al het geschreeuw dan ook zeer overdreven. Waar was iedereen toen de heilige Apple dit deed? Toen de "do no evil"Google dit deed? En beide doen het al jaren en jaren...
Nu doet MS het ook. Boehoe, wat erg.
Ik ben er niet blij mee maar het is een feit.
Zet het spul uit als je er paranoïde van wordt en stop met bashen van MS. Of als je er helemaal gek van wordt en je kan er niet meer van slapen, Win 10 is gratis en niemand dwingt je het te gebruiken.
Maar bedenk wel, de enige manier om geen info van je vrij te geven is geen mobiel meer te gebruiken, het internet de deur uit te doen, de smart meters van de energie maatschappij eruit te gooien, niet meer te pinnen en ga zo maar door.
Privacy is een illusie zei de topman van Google en hij zei ook "Get used to it"
Ik ben bang dat hij gelijk heeft.
Je kunt het beperken (door de opties uit te zetten in Win10 bv) maar heb geen illusies dat je nu niet meer gevolgd wordt, is het niet MS dan is het Google of dan is het de NSA of de AIVD. Iemand houd altijd bij wat je doet.......

Een schande dat zoiets kan zonder gevolgen voor Microsoft.
Misschien eens een klacht indienden bij de Europese Commissie, ze zijn er daar in het verleden al een paar keer in geslaagd om Microsoft serieus op de vingers te tikken.

Was normaal van plan om na een tweetal weken te updaten naar Windows 10, maar ben nu toch van plan om nog een tijdje te wachten.
Het gaat MS geen reet aan wat ik allemaal doe op mijn computer.
Wie weet wat er nog zoal naar boven gaat komen in dit stinkend potje!

Ongetwijfeld zal Microsoft data verzamelen waarvoor in Windows 10 geen 'uit-knop' te vinden is.

Als je niet uitschakelt, dat alle toetsaanslagen naar Microsoft worden verstuurd (een keylogger dus!), dan kan Microsoft binnenkort ook internetbankieren op jouw rekening...

dat is de rede dat ik wacht tot volgend
mei en of ik dan verder wil met microsoft.

Aanvulling:
HKEY-LOCAL-MACHINE\SOFTWARE\Policies\Microsoft\Windows\DataCollection en zet Allow Telemetry op 0.

O,o,shutup met die onbetrouwbare tweakers. Dat het op de normale manier eerst niet wilde starten geeft al aan dat het in elkaar geflanst haastwerk is. Van hetzelfde kaliber waarschijnlijk als die geweldige Ultimate Windows Tweaker 4 voor Win10 van gisteren.
Maak altijd zoals de redactie ook aangeeft eerst een back-up van het register.
Wil je Telemetry uitschakelen breng dan de volgende wijziging aan in het register en zet:
HKEY-LOCAL-MACHINE\SOFTWARE\Policies\Microsoft\Windows\DataCollection op 0.
Wil je OneDrive integratie verwijderen uit Windows 10:
HKEY-LOCAL-MACHINE\SOFTWARE\Policies\Microsoft\Windows\OneDrive, voeg een nieuwe DWORD 32-bits sleutel toe genaamd DisableFileSyncNGSC met de waarde 1 (= Disable).
Maak screenshots, zodat je e.e.a. later eenvoudig terug kunt zetten mocht dat nodig zijn.
Zo heb je de meest kwalijke aspecten van Windows 10 al de nek omgedraaid.

Pagina's