Eusing Free Registry Cleaner

Horizontal Tabs

Ons oordeel

DL

Beschrijving: 

Eusing Free Register Cleaner is een zeer grondige register schoonmaker. De interface doet wat Spartaans aan, maar Eusing vindt waarschijnlijk de meeste registerfouten van alle register cleaners die wij bespreken. Ook geschikt om een register backup mee te maken. Plus een opstartmanager.

Eusing Free Register Cleaner is eenvoudig maar doeltreffend. Het programma vindt zeer veel fouten in het Windows register. Het is aan te raden om voor het controleren en repareren eerst een backup van het register te maken. Eusing is vertaald in het Nederlands (in te stellen onder Language | Dutch).


(klik op de afbeelding voor een grotere weergave)

Modernere Windows-versies hebben vaak minder last van registerproblemen en zijn minder gebaat bij het opschonen van het register. Er zijn critici die beweren dat register cleaners zelfs helemaal geen zin hebben en geen prestatieverbetering opleveren. Maak altijd eerst een backup of herstelpunt.

Inst

Reacties

Dat klopt helemaal: ik had precies dezelfde onaangename ervaring. Met wat pijn in het hart heb ik het programma verwijderd. Wellicht komt er een aangepaste versie.

klopt heb dat ook moeten doen system herstel die van ccleaner werkt nog wel goed tussen haakjes groeten jan

Oplossing start in Windows 10
Open verkenner
Computer (of C)
Rechts in zoekbalk zoeken naar Powershell en open als administrator
Copy onderstaande en plak in powershell
Kan effe duren voor het klaar is. Eventueel rode tekst negeren.

Get-AppXPackage -AllUsers | Foreach {Add-AppxPackage -DisableDevelopmentMode -Register "$($_.InstallLocation)\AppXManifest.xml"}

Dit kan ik onderstrepen. Na gebruik Eusing Free Registry Cleaner werkt(e) de startknop niet meer. Oplossing is dan register herstellen in het programma. Maar het was wel even zoeken.
Idd. lees ik ook dat register opschonen geen zin meer heeft in windows 10. Of daarmee Eusing Free Registry Cleaner overbodig is geworden? Ik wacht af... voorlopig niet gebruiken in elk geval.

Er zijn berichten op het net te vinden dat het schoonmaken van het Windowsregister totaal nutteloos is, het kan zelfs je systeem vertragen of nog erger..

Sommige gebruikers denken dat het verwijderen van deze sleutels of het optimaliseren van het Windows Register de prestaties van de computer kunnen verbeteren. Volgens Malwarebytes is er echter sprake van een placebo-effect, omdat gebruikers een mooie animatie te zien krijgen en denken dat er iets op hun systeem gebeurt.
https://www.security...

Dit programma is vooralsnog volledig onbruikbaar met Windows 10. Na gebruik werkten diverse functies in Windows 10 niet meer,o.a,. het startmenu was volledig verdwenen. Ik heb systeemherstel moeten toepassen om alles weer in orde te krijgen. Opmerkelijk, want ik heb Eusing jarenlang zonder problemen gebruikt. Het kan zijn dat het niet aan Windows 10 is aangepast. Kan ook worden veroorzaakt door de diverse bugs die nog in Windows 10 aanwezig zijn.

Er is een nieuwe versie verschenen, 3.8. Ik heb 'm zonder problemen in Windows 7 gebruikt. Met Windows 10 geen ervaring.

Hier hetzelfde probleem.
Na installatie van Windows 10 werkte alles perfect maar na het beruik van Free Reg werkte Edge,de taakbalk en dergelijke niet meer en/of zat vast. Alles weer snel gerepareerd en nu doet alles het weer. Meestal een goed programma maar nu even wat te enthousiast en even in de wachtkamer.

Verschillende functies in Windows 10 (Starknop, nieuwe browser/MicroSoft Edge) werken niet meer. Ook bij versie 3.6.1 dus.

Vandaag cleaner 3.6 gedraaid in windows 10.
Diverse functie's werkten niet meer o.a. windows logo,windows edge in de taakbalk.
Verder niets meer uitgeprobeerd en direct hersteld met herstelknop.
Inmiddels 3.6.1 geinstalleerd.
Nog niet laten draaien.Wacht verdere reactie's af.