Family Tree Builder

Reacties

Erg leuk en handig programma. Zonder problemen goed te gebruiken. Was al snel door de gratis 250 personen heen en nu op naar de 2500 personen. Heb onlangs ook kennis gemaakt met de helpdesk. Super snel en duidelijke antwoorden en instructies.

Een heel aangename kennismaking met een solide steunpilaar voor mijn liefhebberij 'Genealogisch onderzoek': zo ervaar ik MyHeritage!
Nadat ik voor MyHeritage koos om er mijn stamboom (ruim 7.000 personen) onder te brengen ben ik inmiddels danig onder de indruk van de mogelijkheden die MyHeritage biedt.
Ik ben er zo'n 20 jaren doende mee en kreeg gaande weg behoefte aan meer informatie en technische mogelijkheden dan die mij tot dan ten dienste had gestaan.
Nou, die heb ik in MyHeritage gevonden: een ongekend aantal (mij tot dan onbekende)bronnen, eenvoudig te raadplegen en met secure informatie die vrijwel naadloos aansloot op hetgeen ik al had en op een tijdstip die ik zelf kon verkiezen.
Personen waarmee ik niet verder kwam vond ik plotseling terug in Amerika en Canada. Daarnaast trof ik plotseling een groot aantal mensen aan die met mij familieleden bleken te delen en waarvan ik het bestaan niet kende.
Ook de beschikbare technische middelen geven een schitterende manier om een mooi overzicht te krijgen van zo'n familie.
Daarboven is de technische ondersteuning eenvoudig en op zeer korte termijn te verkrijgen. Heldere uitleg in begrijpelijke taal maken het werken in mijn Genealogie weer tot een feest!
Met dank aan MyHeritage en ik hoop op een lange en productieve samenwerking!

Family Tree Builder, is een fijn programma om je stamboom er mee op te zetten, een nadeel is als je er mee bezig bent werkt het verslavend. Als er problemen zijn in de stamboom en je komt er zelf niet uit krijg je altijd hulp een mailtje naar de helpdesk en ze reageren hier heel snel op.
Ze zoeken ook alles uit om het probleem op te lossen.
Service is uitstekend.

Ik gebruik vooral my heritage online en daar ben ik zeer tevreden mee. De meerwaarde om family tree builder daarnaast ook te gebruiken heb ik nog niet kunnen ontdekken. Toon ik het probeerde te synchroniseren, kreeg ik er opeens een tweede stamboom bij, waardoor het aantal personen te groot werd voor mijn premium account en ik alle smartmatches nog een keer zou moeten bevestigen en ook nog eens moest upgraden naar premium plus. Ik heb de family tree builder dus maar weer gedeïnstalleerd om dubbelwerk en verwarring te voorkomen en bovendien hoef ik nu voorlopig ook niet te upgraden.

Gebruik FamilyTreeBuilder en myheritage online al geruime tijd. Is verbluffend hoe snel je je stamboom kunt uitbreiden, met gegevens die al bekend zijn. Als je er even niet uitkomt is het een kwestie van op internet zoeken met andere namen of spellingen en dan plots komen er weer meer smart matches. (Wel altijd kritisch blijven of het echt wel de goede data is) Smart matches kun je ook weigeren om aan te geven dat er iets toch niet klopt.
Ik werk zowel online als Off line en constateerde bij exporteren van GEDCOM file dat er data ontbreekt. Hierover een mail aan Myheritage support gestuurd en die hebben een uitvoerig antwoord met voorbeelden geschreven. Bleek te zitten in instelling talen en secundaire taal in FamilyTreeBuilder. Alles goed ingesteld en ontbrekende gegevens kunnen kopieëren, nu wel complete GEDCOM.
Voor het snel kijken naar kwartierstaten gebruik ik nog aldfaer, wellicht iets om aan te werken en premium abonnement per maand of kwartaal.
Zeer tevreden over het geheel

Geweldig programma, begin was wat moeilijk, maar als je er even op studeert is het een prima
programma. Ik heb mede door My Heritage mijn voorouders in Duitsland gevonden en kon probleemloos tot 1650-1685 teruggaan. www

Dit programma is erg goed. Je kunt heel gemakkelijk personen toevoegen en door middel van de smart matches kun je nieuwe personen aan je stamboom toevoegen.
Er zijn nog wel een paar kleine verbeterpunten mbt de User Interface, maar dit zijn kleinigheden.

Een interessant programma wat goed in elkaar zit.

Family Tree Builder is een goed programma. Je kunt hiermee de familiestamboom naar eigen idee inrichten. Met behulp van de matches met andere stambomen kun je komen tot een goed gestructureerd inzicht in de opbouw en samenstelling van je familie. Wel dien je de matches nog goed te beoordelen. Een ander belangrijk aspect is de goede ondersteuning, die je ontvangt vanuit support bij eventuele problemen. Kortom een tool om aan te bevelen.

Helemaal eens met Piet & Petra de Haan. Ik heb dezelfde ervaring met My Heritage. Geweldig!

Dit is een geweldig programma. Voor enkele jaren geleden heb ik er nog voor bedankt omdat er geen goede vergelijking was met de matches. Het was mij allemaal te veel werk. Maar nu heb ik het weer opnieuw ontdekt. De kinderziektes zijn er uit de matches die er nu zijn zijn bijna voor 99 % raak. Ook de uitvoering van de het stamboomprogramma My Heritage is er biezonder op vooruit gegaan, het is heel makkelijk invoeren zeer overzichtelijk. Maak je een foutje in de jaartallen die te veel afwijken dat maakt het programma te er op attent met de vraag of het allemaal wel klopt. Het is ook heel makkelijk een uitdraai te maken op diverse manieren en uitvoeringen. Rest mij nog te zeggen dat de ondersteuning door het supportteam geweldig is daar kunnen veel programma's een voorbeeld aan nemen. Nog niet geprobeert ? Begin er dan nu aan je zult zien hoe leuk het is.