DriverBooster

Horizontal Tabs

Ons oordeel

DL

Beschrijving: 

Problemen met verouderde of instabiele drivers? DriverBooster kan helpen je drivers (stuurprogramma's) voor randapparatuur als videokaart, geluidskaart, muis, toetsenbord, printers, game controllers, moederborden en usb-poorten up-to-date te houden.

Defecte, missende, verouderde en conflicterende stuurprogramma's op je pc kunnen ervoor zorgen dat bepaalde apparaten en componenten mogelijk niet meer goed functioneren of je computer vertragen. Ook games kunnen hierdoor minder soepel verlopen.

DriverBooster checkt op je pc je drivers en biedt gelijk aan verouderde drivers te updaten. Je hoeft zelf niet meer te zoeken naar nieuwe versies van stuurprogramma's, maar klikt gewoon op de update-knop. Voordat DriverBooster drivers bijwerkt wordt eerst een herstelpunt gemaakt voor het geval er iets mis mocht gaan.

DriverBooster is een van de makkelijkste programma's die op updates voor je drivers controleert. DriverBooster is vertaald in het Nederlands, maar deze vertaling is niet echt geweldig.

IObit maakt altijd nogal enthousiast reclame voor zijn andere programma's. Deze hoef je natuurlijk niet te downloaden. Ook wordt reclame gemaakt voor de betaalde Pro-versie die meer functionaliteit heeft.

Let op dat het updaten van drivers soms voor problemen kan zorgen. Maak altijd herstelpunten en backups! En bedenk dat als een pc goed functioneert het updaten van drivers misschien niet nodig is: if it ain't broke don't fix it!

Inst

Reacties

Gebruik gewoon Advanced Driver Updater
Het is wel een betaald programma maar het beste wat er is.

Mijn advies is om Driver Fusion (Treexy) aan te schaffen. Je betaald hier wel voor maar het is een uitstekend programma. Nederlandse ontwikkelaars en betrouwbare driverupdates. Ik gebruik deze al jaren ten harte.

@A. Nomiem Niet mee eens, voor mij werkt het prima, totaal geen problemen mee. Lekker handig programma om je drivers up te daten!

@ A.Noniem , waardeloos is niet correct, weet wat waardeloos is : AVG Driver Updater

Waardeloze troep ik snap niet dat men dit programma hier op de site zet weleens van open candy gehoord dat krijg je er voor niks bij

Het is een slechtprogramma na updates moest ik mijn laptop via systeemherstel terugzetten omdat de usb poorten niet herkend werden.
Ik gebruik nu het gratis programma slimdrivers die perfekt alle updates installeerd zonder dat problemen onstaan na afloop.

https://www.slimware...

heb Driver Booster gebruikt bij windows 7, daar werkte het prima bij.
heb inmiddels een andere computer met windows 8.1, en ook daar Driver Booster op gezet, maar al snel ontstond er een probleem, kon mijn externe harde schijven (2 verschillende merken)niet meer los koppelen van mijn computer.
Na lang zoeken bleek dat driver booster de verkeerde drivers voor al mijn USB poorten heeft geïnstalleerd.
Gelukkig kon ik het met systeemherstel weer goed krijgen.
Heb daarna Driver Booster er weer afgehaald.

Helemaal mee eens. Trouwens, de triomfkreet "Gefeliciteerd! Al uw drivers zijn perfect!" slaat eigenlijk ook nergens op. Dat toeterde dit programma na de voorlaatste update namelijk ook.

Freeware met beperking is eigenlijk geen freeware maar reklame voor de maker. Dus beter dit niet aan te bevelen en duidelijk de beperkingen te benoemen.

Niet gebruiken. Bij updaten van muissoftware was mijn muis niet meer te gebruiken.
Waardeloze software.d