GeekUninstaller

Info

Ons oordeel

Download

Details
Licentie: 
Freeware met beperkingen
Beperkingen: 
De betaalde versie biedt onder andere realtime monitoring van installaties en batch removal
Categorie: 
Deïnstallatie
Taal: 
Nederlands en Engels
Omschrijving software: 

GeekUninstaller is een programma om weerbarstige software mee te deïnstalleren. Als software niet langs de normale weg gedeïnstalleerd kan worden dan biedt GeekUninstaller de mogelijkheid tot Geforceerd Verwijderen, waarna achtergebleven bestanden, mappen en register items weggegooid worden.

GeekUninstaller is eenvoudig, maar doeltreffend. Geforceerde verwijdering kan wel enige tijd in beslag nemen. Ook restanten van niet geheel verwijderde software kunnen worden opgeruimd met GeekUninstaller. Een interessante concurrent voor Revo Uninstaller. De betaalde variant heeft meer functies.

inst

Reacties

Alle pro of gratis deinstallers verwijderen de restanten registerwaarden, of geven je de mogelijkheid om registerwaarden te verwijderen. Pro of gratis maakt geen verschil.
Toch laten pro en gratis deinstallers vaak nog bestandsresten staan in C:programfiles en appdate, te vinden via uitvoeren: Enter, appdate: Enter.

Precies! Ik maak gebruik van Revo uninstaller PRO. (Ja! Wel de pro versie.) Dat is de beste deinstalleerder en software restant opruimer dat ik ken! Geek komt een heel eind. Zeker! Het programma doet wel waarvoor het is gemaakt. (Wellicht gelijk aan de GRATIS versie van Revo. Dat vermoeden durf ik nog wel te opperen. Het zou kunnen?)

Echter; extra geforceerd nalopen van een gedeinstalleerd software programma levert nog altijd bij mij vaak register resten op met second option nalopen via Revo uninstaller, dat Geek mistte. Het werkt best mooi, maar is niet altijd 100 % met verwijderen. Het gewone deinstalleren werkt dus goed. Snel en geruisloos. Niet gek!

Dus is Geek voor een gratis en Nederlands programma een heel mooie opruimer en het geautomatiseerde geforceerde nalopen van resten doet het op zich zeker niet slecht.

Maar alles weghalen is niet gegarandeerd!Voor het letterlijk alles weghalen moet je, nogmaals, de sterke forceer optie gebruiken van Revo. Dan weet je zeker dat alle rommel uit je register is verdwenen. Maar ja; dat is professioneel, versus gratis.

Ja. Wel nog even de registerclean van ccleaner laten draaien.
Desondanks laat ieder deinstallatieprogramma soms nog resten staan.
Het maakt niet uit of dat revo, geek of iobit enz. is.
Controle van de programfiles en appdata in win10 is wenselijk, om eventuele overgeslagen resten handmatig te verwijderen.

Verwijdert die ook resten dan?

De deinstalleer mogelijkheid in ccleaner, werkt voor 32 en 64 bit net zo goed of zelfs beter dan geek.

Helemaal mee eens, gebruik het al enkele jaren

Een interessante concurrent voor Revo Uninstaller?
Hoezo concurrent, Revo Uninstaller Free verwijdert geen 64-bit programma's en is daarom volledig achterhaald door de ontwikkelingen. De free versie is m.i. gedoemd te verdwijnen.
En er is ook niets aan verloren.

Ja klopt. De maker heeft geloof ik Nederlandse ouders, maar is zelf meer Engelstalig. Wel eens gemaild met hem en hij snapte wel Nederlands, maar had liever Engels meen ik.

Er staat dat de GeekUninstaller is een nieuw programma van Nederlandse makelij is, maar waaarom is de websit dann niet in het Nederlands en wel in het Engels, Duits en Russisch een beetje raar is dat

@ Theoard,

Je reageert in het GeekUninstaller gedeelte.
Dat gaat niet over Revo Uninstaller en niet over IObit Uninstaller.

Niettemin zal ik even reageren op wat je schrijft betreffend Revo Uninstaller.
Je schrijft,
"Revo werkt niet op 64 bit."
Dat is niet helemaal correct.

Revo Uninstaller Free is zowel op een 32 bit systeem als ook op een 64 bit systeem te installeren. Echter, op een 64 bit systeem is Revo Uninstaller Free enkel geschikt om 32 bit applicaties te deïnstalleren, en niet om 64 bit applicaties te deïnstalleren.
(N.B. Voor wie daarmee niet bekend is, diverse 32 bit applicaties zijn geschikt om te gebruiken op 64 bit Windows, sterker nog, van diverse applicaties bestaat helemaal geen specifieke 64 bit versie en daarvan gebruik je altijd de 32 bit versie op Windows 64 bit. Revo Uninstaller Free is prima geschikt om dat soort 32 bit applicaties op Windows 64 bit te deïnstalleren.)

Naast Revo Uninstaller Free bestaat Revo Uninstaller Pro (niet gratis). Revo Uninstaller Pro heeft anders dan de freeware versie volledige 64 bit compatibiliteit en is naast voor het deïnstalleren van 32 bit applicaties dus ook te gebruiken voor het deïnstalleren van 64 bit applicaties.

Dit voor alle duidelijkheid.

Pagina's