AOMEI Backupper Standard

Horizontal Tabs

Ons oordeel

DL

Beschrijving: 

 AOMEI Backupper Standard is een backup-programma waarmee je je systeem, partitie, harde schijf of bestanden kunt veilig stellen en terugzetten bij virussen of een crash. Ook een image maken van partities (niet de systeemschijf in de gratis versie) is mogelijk.

AOMEI Backupper heeft een zeer overzichtelijke interface en leidt je stap voor stap door het backup-proces. Bij een backup kun je compressie (voor kleinere backups) en encryptie (beveiliging met een wachtwoord) gebruiken. Je kunt backups op een dvd, externe harde schijf, NAS of andere netwerk-locatie zetten. Ook kunnen Google Drive, Dropbox, OneDrive, Box, SugarSync gebruikt worden voor backups. Je kunt de backups verifiëren na afloop. Sinds 2023 kun je ook e-mail van Gmail, Outlook, Yahoo!, Hotmail. iCloud, Zoho mail en meer backuppen.

AOMEI Backupper is een makkelijk te gebruiken programma met vele mogelijkheden. Incrementele backups kunnen dagelijks, wekelijks of maandelijks ingepland worden.

De betaalde versie van AOMEI Backupper heeft meer mogelijkheden, zoals het klonen van de systeemschijf. Dat kan niet in de gratis versie (wel het klonen van partities of niet-systeem schijven).

Inst

Reacties

Nog een tip: Een image (de backupbestanden) kan met Aomei worden geopend (Explore) en gekoppeld binnen de Verkenner, bv als I: schijf. De gebruikersbestanden daar, zoals Mijn Documenten, zijn dan niet toegankelijk als u dit op een andere PC doet dan die waarop de Backup is gemaakt. Er is echter een trucje om deze wel toegankelijk te maken: Veel programma's hebben een Open Bestand box. Als u zo'n programma als Administrator draait, kunt u die geblokkeerde bestanden wel benaderen via die Open Bestand box. Bv Winword.exe of FileZilla of Chrome of Dos-box. Ook het gratis Q-Dir.exe (een soort verkenner met 4 vensters) maakt die bestanden toegankelijk, mits als Administrator uitgevoerd. Die Q-Dir is dan misschien het handigste.
http://www.softwareo...

Ik vind dit een prima programma, voldoet aan bijna alle eisen die ik stelde aan een (systeem)backup programma:
o Restorable. Ja
o Restorable naar andere/kleinere HDD dan de originele. Ja
o Live backuppen, binnen windows, dus niet via een externe cd boot: Ja
o Systeem backup, incl verborgen systeembestanden: Ja
o Incrementeel/Differentieel: Ja
o Gratis: Ja
o Individuele bestanden tonen en restoren: Ja
o Niet alleen als kloon maar ook als (gesplitste) bestanden naar een externe HDD: Ja
o Alleen data kopiëren, geen lege sectoren: Ja (dat doet een kloon wellicht)
o Compressie: Ja, niveau instelbaar
o Exclude bestanden van Backup: Nee, niet bij een backup van de partities, wel van de Files backup (die lijkt op SyncBackFree)

Helaas is Macrium Reflect blijkbaar toch niet perfect. Een image maken en terugzetten op een andere schijf van een dual boot systeem met Windows 7 en Linux Mint gaf deze keer geen bruikbaar resultaat, wat met True Image van Acronis wel prima lukte.

AOMEI lijkt mij een prima programma. Echter ik gebruik Macrium Reflect en dat bevalt mij prima. Ik heb al diverse keren een image zonder problemen teruggezet. Ook geen probleem met het maken van een opstart CD.
Wel moet je bij dit programma steeds goed opletten wat je precies aanvinkt om een back-up van te maken of terug te zetten.

wel even getest maar ik loop vast op Engels is die "fBackup"die je gebruikt in Nederlands

Ik heb deze software even op mijn win8.1 getest maar mijn voorkeur geniet nog steeds "FBackup" die ik hier jammergenoeg niet terugvindt.

Een recoveryschijf aanmaken vanuit het programma lukte voor geen meter. Pas na export van het iso-bestand naar een andere locatie heb ik de schijf kunnen branden met CDBurnerXP. Dat komt knullig over en maakt mij enigszins wantrouwig naar de rest van het programma. Toch moet die 9 op jullie site ergens op gebaseerd zijn. Iemand een reactie?

Ken dat programma al een tijdje, nooit getest omdat ik al Acronis True Image en EaseUS Todo Backup Free gebruik(te).
Maar anders had ik dit Chinese programma al zeker eens geprobeerd, want het is erg overzichtelijk en iets simpeler in gebruik dan EaseUs Todo Backup.