Google Foto's

Info

Ons oordeel

Download

Details
Licentie: 
Freeware
Categorie: 
Fotobewerking, Online opslag, Fotobeheer
Taal: 
Nederlands en Engels
Omschrijving software: 

Google Foto's is de foto-app van Google voor Android en iOS. Ook is er een gelijknamige webdienst. Google Foto's biedt - sinds 1 juni 2021 - 15 GB opslag van foto's en video's. Verder zijn er de geweldige auto-awesome functies waarmee geanimeerde GIF'jes van een reeks afbeeldingen en collages en albums van je foto's worden gemaakt. Met Google Foto's kun je verder afbeeldingen bewerken (bijsnijden, licht en kleur aanpassen, effecten en filters toepassen en meer) en delen met anderen. Een aanrader om eens uit te proberen.

Foto's kunnen gegroepeerd worden per locatie, getoonde objecten en soorten. Google Foto's is een prachtige app met als voordelen de grote opslag-capaciteit en de auto-awesome functies waarmee heel leuke dingen gedaan worden.

Nadeel is en blijft (we hebben het over Google...) de privacy. De zoekgigant zal niet nalaten zoveel mogelijk informatie over je te verzamelen voor marketing- en advertentie-doeleinden. Maar wie daarmee kan leven - een gegeven gratis paard moet je misschien niet in de bek kijken - heeft een geweldige app en online webdienst aan Google Foto's.

Voor Windows- en Mac-gebruikers is er een Desktop foto uploader om automatisch je afbeeldingen in Google Foto's op te slaan. Bewerkingen en het delen van foto's op je pc, laptop of Mac doe je verder door in te loggen bij de webdienst Google Foto's in je browser.

Houd in de Android- en iOS-app en op de website ook vooral de Highlights in de gaten: daar vind je alle foto's van 1 of meer jaren geleden. Ook zijn er animaties, collages en albums die Google automatisch voor je maakt.

inst

Reacties

Is heel makkelijk hoe ze dit weten: cookies! Jij hebt misschien (on)bewust naar Suriname liggen Googlen of websites bezocht en dat zien ze.
Zo zie ik ook altijd reclame van jurkjes en dergelijke die ik net heb bekeken op het internet. En cookies moet je tegenwoordig helaas accepteren om een website te kunnen bezoeken.. vrij irritant!

Ik gebruik ook Firefox enz., maar ik denk dat het "machtige" Facebook en Google wel weet hoe ze bij je gegevens kunnen komen (eventueel ook gemeentelijke ondanks al die maatregelen/beveiligingen). In de tijd van die opvallende reclames over mijn woonplaats en Suriname i.v.m. mijn fictieve account was Facebook ook druk bezig om al dat soort accounts te verwijderen en alleen echte accounts van echte personen toe te staan, blijkbaar hebben ze toen extra hun best gedaan (en met succes) om te achterhalen wie achter zo'n fictieve account zit. Die "grote jongens" hou je (uiteindelijk) niet tegen met die maatregelen, ze weten wel hoe alles werkt en te omzeilen is, en ze hebben genoeg tijd/geld. Er zijn vast wel nog vele technieken die hun daarvoor hebben waar wij nooit iets van zullen weten...

Het blijft de vraag: Waarom kreeg ik plotseling allemaal reclames i.v.m. mijn woonplaats en Suriname terwijl ik dat nergens heb vermeld? Blijkbaar maakte Facebook mij duidelijk wat ze al over mij te weten waren gekomen (als "waarschuwing"), en voor die info over Suriname moet je minimaal mijn naam weten, dat zou o.a. kunnen door iemand op mijn naambordje op de deur van de woning te laten kijken, óf via de adresgegevens én hacken van mijn woningbouwvereniging of gemeente/woonplaats en zo uitvinden wie daar woont (en op Facebook zit wel familie van mij met die naam dus dan kun je het wel makkelijk linken met Suriname)....

Het is goed om zo voorzichtig mogelijk met internet en je gegevens te zijn, maar voor de hoogbegaafde hackers is alles wat "op slot lijkt te zitten" weer te openen als ze er echt werk van maken. Maar zolang ze geen reden hebben om achter iemands gegevens aan te gaan hoeft men zich (voor Facebook/Google) geen zorgen te maken, hopelijk. :)

Dat kun je voorkomen door Firefox te gebruiken en aan te passen. Type in het adresveld
about:config
typ het volgende item in het nieuwe adresveld en zet deze door dubbelklikken op false
geo.enabled
dan kan men je woonplaats/aansluiting niet traceren, je aansluitadres/huisadres kan sowieso niet.

En installeer de add-on AnonymoX, zoals eerder aangegeven. Geef dataminers het nakijken.
Blijf zelf de baas over wat je al of niet wilt vrijgeven. Laat de rest maar kletsen.

Ik gebruik google al een tijdje, om pps bestandente uploaden, zo dat anderen mensen het weer kunnen downloaden, ook kun je het beschermen, om de download link niet openbaar te maken, en de zoek machine kan je bestanden ook niet vinden. Dus de boel prive houden, zo gaat dat met de foto's en video's ook, je kunt het zo instellen, dat anderen het niet vinden kan via een zoek machine, maar kunt ook aan geven zo als ik dat doe, om in te stellen, dat je iedereen een url adres kan zien, dus al deze reactie's die ik hier lees, komt het opneer, dat je geen verstand hebt van google foto drive, of google bestanden drive.
maar goed, dat is mijn mening ik heb zo veel upload en download servers gezien en getest, dat bij die servers alles te vinden is via de zoekmachines, en met google drive, kun je het zo instellen, dat ze niet te zien zijn via die zoekmachines, dus moeten ze eerst naar mijn website gaan, voor dat ze aan mijn bestanden kunnen komen. pfffff

Als je iets van Google, Facebook enz. gebruikt kunnen ze precies zien van welk adres/huisnummer jij internet. Ik heb bij Facebook een fictief account gemaakt (gewoon een stripfiguur met speciaal een aparte hotmail-adres daarvoor) en verder nergens (op Hotmail/Facebook) geen persoonlijke gegevens over mezelf vermeld, een tijdje later kreeg ik van Facebook reclames op dat e-mailadres over mijn echte woonplaats en van het land waar ik geboren ben (Suriname), wel opmerkelijk aangezien ik dat nergens heb vermeld. Dus blijkbaar kunnen ze zien waar iemand woont, wie daar woont, en zodoende ook je afkomst te weten komen, mogelijk hebben ze ook toegang tot je gemeentelijke gegevens als ze dat willen, want hoe kon Facebook weten dat ik Surinaams ben als ik dat nergens heb vermeld, mijn achternaam (b.v. op de voordeur) kun je ook niet meteen linken met Suriname. Op het fictieve account heb ik trouwens geen vrienden, was gewoon om Facebook uit te testen en af en toe wat rond te kijken daar, dus aan de hand daarvan konden ze niet aan mijn gegevens komen...

Conclusie: Op internet heb je geen echte privacy, zeker niet als je vanuit je thuisaansluiting (IP) online bent...

Blijkbaar vind jij het heel belangrijk dat niemand mag weten op wat voor sites jij aan het surfen bent. Zie ook de fake naam die je gebruikt. Dat is je goed recht natuurlijk. Maar denk niet dat Google de enige is die gegevens van jou verzameld. Buiten het internet worden jou gegevens ook verzameld en doorverkocht. Zelfs de gemeente verkoopt jou gegevens door aan derden. Ik wens je sterkte om anoniem te blijven.

Uiteraard gebruik ik niets van Google. Ik ben niet panisch maar laat mij niet profileren door wie dan ook. Daarom surf ik met Firefox met o.a. AnonymoX en Google disconnect.
Ik bepaal wat er al of niet van mij wordt vastgelegd. Met mijn fictieve IP adres kan men niets aanvangen, temeer omdat ik het frequent wissel. Mijn advies: geef dataminers het nakijken. Of jij je hele hebben en houden bij Google wilt onderbrengen is jouw zaak.

OP iCulture, http://www.iculture.... , hebben ze een mooi overzicht en vergelijk gemaakt tussen Google Photos en de photo app / icloud van IOS.

Twijfel je over privacy of functies.... check e link :)

Zelf vind ik m'n privacy belangrijker dan een paar functies dus geen Google voor mij :D

Gebruik het dan gewoon niet als je zo panisch bent dat men weet hoe je heet of er uit ziet.

Nu heeft Google behalve je profiel er ook nog een foto bij. Misschien kun je je medische gegevens ook nog even naar Google sturen en je aanslag IB.
Google is (d)evil.

Pagina's