PDF-XChange Viewer

Horizontal Tabs

Ons oordeel

DL

Beschrijving: 

PDF-XChange Viewer is goede software om pdf-bestanden mee te bekijken. Een prima alternatief voor Adobe Reader, dat ook beschikt over browser-plugins voor Internet Explorer, Firefox, Google Chrome en Opera. PDF-XChange Viewer kan pdf'jes bovendien licht bewerken en aantekeningen toevoegen aan documenten.

PDF-XChange Viewer is sneller en lichter dan Adobe Reader. PDF-bestanden kunnen worden bekeken en eenvoudige bewerkingen als tekst en commentaar toevoegen, tekst doorhalen of onderstrepen, stempels zetten, tekenen en meer zijn mogelijk. Pagina's toevoegen en verwijderen kan alleen zonder watermerken te krijgen met de betaalde Pro-versie.


PDF-XChange Viewer

PDF-XChange Viewer is vertaald in het Nederlands en is beschikbaar voor Windows.

Inst

Reacties

Geef mij toch maar het superlichte Sumatra PDF.

Echter geen kwaad woord over PDFXchange hoor!

Bij deze update vindt Panda PDFXCview.exe verdacht. Is daarna ook niet meer op te starten. Verkeerde melding van Panda? Of heeft Tracker-Software stiekem tóch een klein virusje meegestuurd?

Wie meer wil dan enkel pdf lezen moet deze software gebruiken, zelfs de gratis versie zal je niet snel in de kou laten staan. Alles opsommen zou te ver leiden maar
3 dingen wil ik er wel even toelichten:
1.OCR : heb je een pdf gemaakt door deze in te scannen met een kopieerapparaat dan kan je de tekst niet knippen plakken in een tekstverwerker tenzij je OCR doet. Nl versie apart te downloaden maar het werkt vrij goed!
2. Meten: afstanden/oppervlakken/paden heb je een plattegrond via kopieermachine in pdf gescand en wil je er op meten bepaal eerst de juiste schaal van de kopie , maak deze schaal aan in pdfxchange viewer (stijl) en je kan bvb een wandeling uitstippelen op een kaart en meteen de lengte van de afgelegde weg kennen of een grasveld opmeten en de omtrek en oppervlakte kennen..
3. Wil je een papieren formulier invullen met de computer ? Inscannnen met de kopieermachine en met pdfxchange viewer typemachine kan je precies op de juiste plek je tekst aanbrengen. Echte pdf-formulieren zijn trouwens ook in te vullen met deze viewer.

Ik zou nog wel even kunnen voortgaan maar mijn boodschap is duidelijk dit is de beste gratis pdfviewer die er bestaat en wil je echt nog meer dan is de betalende versie niet eens duur.
Ik ben gewoon een enthousiaste gebruiker dei eindelijk opgehouden is alle pdf viewers te proberen en al meerdere jaren pdfxchange in gratis versie gebruikt. De mensen aan wie ik het aanbeveel zijn al snel even tevreden als ik. Neem de moeite om het programma te doorgronden en je zal er geen spijt van hebben.

op de werkbalk meten: rechterklik op icoon waarvan je de schaal wil aanpassen (vb afstand)kies palet openen. Je kan nu de standaard stijl aanpassen of een kloon maken en de schaal daarvan aanpassen. Standaard aanpassen: klik op de stijl en onderaan verschijnen alle waarden die je kan aanpassen zoals kleuren en schaal..
hopelijk is dit duidelijk ?
zelf maak ik steeds klonen en geef deze een naam van de gebruikte schaal 1:50 bvb
Op de werkbalk heeft het icoon meten een klein zwart hoekje rechts onderaan hiermee kan je tussen de verschillende stijlen (schalen) kiezen die je gemaakt hebt.

Hallo,

Hoe en waar kan ik de schaal instelling aanpassen?
jaccovanthof@hotmail...

De Ask Toolbar wordt niet meer aangeboden bij installatie van PDF-XChange Viewer.
De Tracker Updater is het onderdeel van het programma dat het mogelijk maakt om vanuit het programma te updaten (of vanuit Windows Start Menu\ PDF-XChange PDF Viewer\ Tracker Updater).

Tracker (updater) is de producent van de software .

Ik was bezig met de installatie setup maar ik zie niet het scherm verschijnen omtrent de Ask Toolbar, wel staat in het scherm "Selecteer componenten" een selectie vakje voor "Tracker Updater", is dit mogelijk de Ask Toolbar?

Bert vd W,

Inderdaad, Tracker Software is de laatste tijd slonzig met het aanbieden van PDF-XChange Viewer updates via de updater.
Updates worden pas laat aangeboden via de update server. Bij een vorige recente update speelde hetzelfde, de update was al wel beschikbaar voor 'handmatige' download, maar werd nog niet aangeboden via de updater. Beide keren heb ik niet langer afgewacht en het programma handmatig gedownload en 'over de bestaande installatie heen' geïnstalleerd (wat de updater overigens net zo doet, maar het dan voor je automatiseert).

De release notes voor 2.5.212 zijn nu wel inmiddels beschikbaar, zie ik:
http://www.tracker-s...
Misschien wordt 2.5.212 nu inmiddels ook wel via de updater aangeboden?
Indien nog steeds niet, dan kun je handmatig downloaden en 'over de bestaande installatie heen' installeren:
Download, kies EXE installer (of anders naar keuze):
http://www.tracker-s...
of http://www.tracker-s...

Een mogelijke oorzaak van de slonzigheid met het laat aanbieden van de PDF-XChange Viewer updates via de update server dat kan zijn dat de aandacht van Tracker Software al geruime tijd in grote mate naar de ontwikkeling van de opvolger van PDF-XChange Viewer gaat, de PDF-XChange Editor, die eveneens ook als gratis versie te gebruiken is:
http://www.tracker-s...
N.B. Let wel op, PDF-XChange Editor is momenteel nog niet uitontwikkeld en is op dit moment nog geen volwaardige vervanger van PDF-XChange Viewer.

@ Redactie Het is v2.5.(0)212 en niet v2.5.0.212.
Maar kennelijk slapen ze nog bij Tracker Software. De nieuwe versie staat in mijn ogen nog niet op de update server omdat ik hem niet zie via de live update.