Clean Master

Horizontal Tabs

Ons oordeel

DL

Beschrijving: 

Clean Master is een schoonmaak-app voor Android, die tegenwoordig ook voor Windows beschikbaar is. Met Clean Master kun je je smartphone en pc opschonen, optimaliseren en beheren. Vooral de Android-app heeft diverse extra tools tot zijn beschikking. De Windows-applicatie is wat minder uitgebreid. De Android app van Clean Master gaat wel gebukt onder veel reclame.

Clean Master voor Windows ruimt heel veel cache-bestanden, tijdelijke bestanden, logbestanden, cache van bijna alle bestaande browsers en 'junk' van tientallen andere programma's op. Ook het register krijgt een schoonmaakbeurt als je scant. Verder kunt u uw pc een 'boost' geven (optimaliseren) en privacy-gevoelige bestanden opruimen.

Clean Master start op met je pc (maar dit kun je uitschakelen in de Settings) en waarschuwt op vooraf ingestelde intervallen of als er veel rommel op je computer is, dat je moet schoonmaken. De interface is alleen in het Engels nog.

Clean Master maakt reclame voor zijn betaalde Pro-variant en de extra Tools zijn ook alleen voor betalende gebruikers.

Android
Clean Master Phone Boost heeft de Android-versie voluit. Met deze schoonmaak-app kun je heel veel overbodige bestanden, zoals cache, tijdelijke bestanden, logbestanden en meer opruimen. Ook kun je je telefoon een 'boost' geven door het ram-geheugen, oftewel de actieve processen, een schoonmaakbeurt te geven. Verder zijn anti-virus, een app manager en diverse tools te gebruiken met Clean Master. Ten slotte heeft Clean Master Phone Boost nog een widget en notificatie-werkbalk als extraatjes. Deze worden standaard aangezet, maar je kunt ze makkelijk uitzetten als je daar geen prijs op stelt.

Clean Master Phone Boost is een allround app met veel mogelijkheden. Wel wordt in de app veel reclame gemaakt voor andere apps van de producent en is de interface nogal druk. Wat dat betreft heeft Clean Master Phone Boost wel wat weg van Windows-schoonmaker Advanced SystemCare. Maar als je je niet stoort aan de overdadigheid dan is Clean Master een goede cleaner.

Inst

Reacties

Heb goede ervaring met Iobit System Cleaner en z'n 'bijprogramma's'.
Er is ook een zg. Ultiemen versie; het enige verschil is dat deze ook een virusscanner bevat.

Waw, wat een cleaner, heeft zodanig "gecleand" dat ik mijn pc heb moeten terugdraaien met systeemherstel.
Updates kwamen niet meer binnen, was enkele opstart iconen kwijt van programma's, en kan zelfs tot nu toe geen enkel backup meer maken, ook niet in prompt? ect...
Geef mij maar iets anders, maar wat?

@ redactie , ik twijfel of CleanMaster voor PC (Windows) een update heeft gehad zoals hierboven staat, CM voor PC(Windows) is denk ik nog steeds versie 1.0 maar voor CM voor Android is de nieuwe versie 5.9, ik geef toe in de tekst wel staat Clean Master Phone Boost heeft de Android-versie voluit maar er staat ook Download Clean Master voor Windows , m.i. nogal verwarrend WP-user

Heel goed

hierboven staat Taal: Nederlands en Engels maar bij en na de installatie zie ik enkel Engels !!!

Fijne en snelle schoonmaker

@ prijs?, kijk eens hoe deze site heet, weinig respect voor de redactie?????

Wat is de prijs van deze app?

zeer goed, gebruik het al langer, Ccleaner is te behoudend en weinig innovatief en m.i. totaal verouderd

Dit programma ruimt naast CCleaner veel rommel op. Makkelijk en veilig in gebruik. Aanrader!

Pagina's