Recuva

Horizontal Tabs

Ons oordeel

DL

Beschrijving: 

De makers van het populaire schoonmaakprogramma CCleaner hebben ook een uitstekende file recovery applicatie gemaakt, genaamd Recuva. Met dit freeware programma kun je per ongeluk weggegooide bestanden en foto's weer terug toveren. Zelfs van geformatteerde partities en fotocamera-geheugenkaartjes kunnen gegevens teruggehaald worden. Mits niet overschreven door nieuwe bestanden natuurlijk. Recuva is zeer gemakkelijk in het gebruik!

Recuva biedt de mogelijkheid om teruggevonden bestanden, zoals foto's, muziek, documenten, video enzovoort te herstellen. Het programma kan ook van een usb-stick draaien om de 'verloren' bestanden niet per ongeluk te overschrijven.


Verloren gewaande foto's herstellen is met Recuva mogelijk

Handig is dat je bij het starten van het programma met de Recuva Wizard kunt zoeken op bepaalde typen bestanden, zoals afbeeldingen en foto's, muziek (mp3), video, documenten, archieven of gewoon alle bestanden. Ook kun je aangeven waar je wilt zoeken (als je dat weet). Recuva kan van sommige bestanden een voorvertoning geven.

Verder is het mogelijk om weggegooide mail uit Windows Mail terug te vinden.

Als je te weinig zoekresultaten krijgt (en het verloren bestand niet vindt) kun je ook Uitvoerig Scannen inschakelen bij de laatste stap van de Wizard. De scan duurt dan wel langer. Deze instelling kun je ook aanzetten onder Ga naar geavanceerde modus | Opties | Acties | Uitvoerige scan.


Schakel Uitvoerig Scannen in voor meer resultaten

Recuva kan data terugvinden op (externe) harde schijven, digitale fotocamera's, usb-sticks, smart media cards, mini-SD cards enzovoort. Een eenvoudig, maar doeltreffend programmaatje dat in het Nederlands vertaald is.

Let op dat je NIET hoeft te upgraden om bestanden te herstellen. Als je dit venster ziet zijn je bestanden al hersteld!


Upgraden hoeft niet, je bestanden zijn al hersteld

Inst

Uitleg: 

Wist je dat bestanden helemaal niet weg zijn als je ze in de prullenbak gooit en daarna de prullenbak leegt? Windows zegt alleen dat het plekje op de harde schijf waar dit bestand staat 'leeg' is, zodat andere bestanden ook deze ruimte in kunnen gaan nemen. Als de weggegooide bestanden daarna niet of weinig overschreven worden (ofwel: dat andere bestanden hun plek innemen), dan kunnen ze door iedereen met bestandsherstelsoftware teruggevonden worden.

Reacties

toppie

Kan je ook bestanden van 8/10 dagen terughalen? Hoop het wel want ik heb perongeluk zo'n 500 foto's verwijderd tijdens het sorteren van mijn foto's :-0

Net een muziekbestand van 245 MB zonder problemen teruggehaald. Helemaal blij dus met dit programma. Vrijwillige bijdrage wordt gewaardeerd maar is niet verplicht.

Hoi.
is t jou gelukt met je verwijderde foto's?
Heb t zelfde probleem.
Groetjes

Hallo,

Ik heb helaas fotos van mijn samsung s5 verwijderd weet iemand hoe ik die terug kan halen??

Thanks!

Foto's weg

thanks voor deze hint

Mij lukt het jammer genoeg niet. Kan iemand me helpen aub. Het gaat om video's van mijn overleden vader die ik heel graag terug wil hebben. Dankje. Mail naar nadiake2004@hotmail.com

mijn fotos zijn weg na de nieuwste android update. Krijg ik deze met recuva ook terug?

Pagina's