Avira Free AntiVirus

Horizontal Tabs

Ons oordeel

DL

Beschrijving: 

Avira Free Antivirus (voorheen AntiVir) is een volwaardige anti-virus-oplossing die alle activiteiten op je pc, Mac of Android-toestel constant in de gaten houdt. Dit programma is Duitse degelijkheid met uitgebreide cloud bescherming. Avira Antivirus beschikt ook over rootkit-detectie en spoort virussen, spyware, dialers, ransomware en Trojans op.

Avira Antivirus kijkt meerdere keren per dag of er updates zijn en je kunt ook instellen dat het programma elke dag je pc scant op virussen. Ook gebruikt Avira Protection Cloud waardoor verdachte bestanden direct via de cloud gecontroleerd kunnen worden door middel van kunstmatige intelligentie en machine leren. Optioneel zijn de Avira Browser Safety toolbar en diverse andere software van Avira, die je kunt weigeren tijdens de installatie.

Avira Free Antivirus heeft geen aparte mailscanner die van tevoren mailbijlagen controleert, maar Avira beschermt natuurlijk wel als je probeert geïnfecteerde bijlagen te openen. Ook blokkeert Avira standaard potentieel ongewenste programma's (PUPs) die gebundeld worden met veel gratis software en advertenties tonen en je pc vertragen.

Avira Free Antivirus

Al met al is Avira Free Antivirus een van de betere virusscanners. Het programma komt meestal goed uit de bus bij tests van virusscanners. Ook voor macOS biedt Avira realtime bescherming.

Wel maakt Avira veel reclame voor andere software van het bedrijf via popups in de systeembalk en reclame in de interface. Ook heeft Avira tegenwoordig een overkoepelend beheerprogramma of dashboard van waaruit je Antivirus en andere programma's kunt openen en andere apparaten beheren.

Android en iOS
Het Duitse Avira, bekend van zijn virusscanner voor pc, heeft nu ook anti-virus apps voor Android en iOS gemaakt. Avira beveiligt je smartphone en tablet en scant nieuwe apps (en updates daarvan) op bedreigingen.

Avira Security biedt behalve bescherming tegen virussen en andere malware ook anti-diefstal, zodat je je apparaat kunt terugvinden of blokkeren/wissen als die gestolen of kwijtgeraakt is.

Avira voor Android heeft nog wat meer mogelijkheden dan de app voor je iPhone. Door gratis registratie met je mail-adres kun je via de website van Avira ook je toestel terugvinden.

Inst

Reacties

“Vroeger kwam het programma altijd goed uit de bus bij tests van virusscanners, maar de laatste jaren is de beschermingsgraad wat minder geworden.”

Tegenstaande de inleiding van de redactie is Avira voor Techradar de top-pick onder de free AV’s in een review van juni 2015:
http://www.techradar...

De knoppen, het is even zoeken, maar de sobere interface I like. Volgens mij maakt het geen zak uit, welke free- of premium-AV je kiest. Een gevoel van onveiligheid word je merendeels aangepraat, want betekent aandacht en kassa voor de aangesloten bedrijven, tmo.

NB: Sinds Snowden allergisch voor alles waarin het woord ‘Cloud’ voorkomt en zeker als het softwarebedrijf in China haar hoofdzetel vindt.

programma vertraagt het opstarten van de pc, action center geeft aan dat anti virus niet is ingeschakelt... alleen maar shit.

Wordt niet meer ondersteund, zie ik nu. Tekst is aangepast.
https://www.avira.com/en/support

De link naar de Linux versie werkt niet (not found).

Hmm, gister de nwe NL. versie eropgezet en krijg dan Productversie 15.0.10.434...

Denk dat het nog ff duurt voordat ook de NL versie de 15.0.11 dloadbaar is..

Dat is vooral voor de nederlandse versie, ik gebruik altijd de engelse versie en heb de update al van gisteren binnen :)

Het kan wel 2 weken duren voordat de update via de updateserver daadwerkelijk aangeboden wordt.

Ik heb een virus op mijn computer

Het gaat hier natuurlijk om de gratis versie en daar heb ik persoonlijk geen ervaring mee. Heb tijd geleden wel de betaalde versie aangeschaft en dat was werkelijk dramatisch! Had, via het werk, avira internet security suite inclusief speedup aangeschaft. Speedup kon ik niet downloaden met de licentie die ik kreeg. Ik ben werkelijk weken bezig geweest om dit voor mekaar te krijgen maar dat lukte niet. De reseller heeft mij uiteindelijk netjes het betaalde bedrag terug betaald want zij konden het ook niet voor mekaar krijgen bij avira, ongelooflijk toch?!

Ben zelf ook nog bezig geweest om avira te benaderen nou daar hoef je je helemaal niets bij voor te stellen het duurt dan letterlijk maanden en dan krijg je een nietszeggend mailtje uit de VS. Uiteindelijk boden ze me een 'gratis' jaar licentie voor de suite aan... Echt niet te filmen want ik had er natuurlijk al voor betaald! Speedup hebben ze nooit op gereageerd dat ze die wel bij de aanbieding hadden vermeld maar dat ik het vervolgens niet kon gebruiken. Wat een waardeloos *** bedrijf zeg, echt ongehoord. Ik heb avira van mijn PC af geknikkerd en komt er ook nooit weer op. Heb nu Kaspersky op mijn laptop en dat werkt prima. Op mijn PC bitdefender ook erg goed. Betreft wel betaalde versies scoren beiden altijd erg hoog bij testen en zijn ook prima in orde wat systeembelasting betreft. Avast Free werd wat dat betreft een probleem vond ik, Panda was daarentegen wel een goede gratis optie vond ik.

Hoi,
Als men deze link gebruikt dan krijgt men de engelse versie Download Nederlandse Avira Free AntiVirus via de producent.

Met vriendelijke groet,
Sjaak

Pagina's